Συνεχης ενημερωση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2014 τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις Ευρώ 41,09 εκατ. (Ευρώ 41,04 εκατ. το α΄ τρίμηνο 2013) και Ενοποιημένες Ζημίες προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) Ευρώ 7,23 εκατ. (Ζημίες Ευρώ 7,94 εκατ.).
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Attica Group παρουσιάζουν μειωμένες Ζημίες μετά από Φόρους Ευρώ 16,64 εκατ. (Ζημίες Ευρώ 19,32 εκατ.). Κύριο χαρακτηριστικό του α΄ τριμήνου είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών στις γραμμές εσωτερικού η οποία όμως αντισταθμίστηκε από τη μείωση του κύκλου εργασιών στην Αδριατική θάλασσα.
Επισημαίνεται ότι ο κλάδος έχει έντονη εποχικότητα και οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους παρουσιάζουν τη χαμηλότερη κίνηση με πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας από όλα τα άλλα τρίμηνα του έτους.
Τα οικονομικά στοιχεία του α΄ τριμήνου 2014 ως και αυτά της αντίστοιχης περιόδου του 2013 απεικονίζονται με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης και παρουσιάζουν την 31η Μαρτίου, 2014 Σύνολο Ιδίων Κεφαλαίων Ευρώ 323,41 εκατ. (Ευρώ 340,05 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου, 2013) και Πάγια Στοιχεία (πλοία) αξίας Ευρώ 623,56 εκατ. (Ευρώ 629,23 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου, 2013). Στις 31 Μαρτίου 2014, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανέρχονταν σε Ευρώ 20,81 εκατ. (Ευρώ 24,89 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου 2013).
Στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του 2014 περιλαμβάνονται καταβληθέντες χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα Ευρώ 2,93 εκατ. έναντι Ευρώ 2,35 εκατ. το α΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους και αποσβέσεις Ευρώ 6,06 εκατ. έναντι Ευρώ 6,77 εκατ. την ίδια περίοδο το 2013.
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΜΕΡΙΔΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κατά το α΄ τρίμηνο του 2014 η Attica Group δραστηριοποιήθηκε στην Αδριατική θάλασσα και στην Ελληνική Ακτοπλοΐα με τέσσερα πλοία Superfast και εννέα πλοία Blue Star.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ελληνικών λιμεναρχείων, η συνολική κίνηση στις γραμμές Ελλάδος–Ιταλίας σημείωσε αύξηση 9,7% σε επιβάτες, μείωση 2,5% σε Ι.Χ. οχήματα και αύξηση 1,6% σε φορτηγά οχήματα σε συνολικά 8% περισσότερα δρομολόγια από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
Στην αγορά αυτή και ειδικότερα στις γραμμές Πάτρα–Ηγουμενίτσα–Ανκόνα και Πάτρα–Ηγουμενίτσα–Μπάρι, βάσει των στοιχείων του Ομίλου, το μεταφορικό έργο των πλοίων Superfast XI, Superfast XII (σε κοινοπραξία με ένα πλοίο της ΑΝΕΚ), Superfast I και Superfast II, με 1,4% λιγότερα δρομολόγια από το α΄ τρίμηνο 2013, ανήλθε σε 65.435 επιβάτες (μείωση 9,9%), 24.125 φορτηγά οχήματα (μείωση 17,9%) και 10.288 Ι.Χ. οχήματα (μείωση 19,3%).
Στις γραμμές εσωτερικού Πειραιάς–Κυκλάδες, Πειραιάς–Δωδεκάνησα, Πειραιάς–Ηράκλειο και Πειραιάς–Χίος–Μυτιλήνη, στους τρείς πρώτους μήνες του 2014, εκτελώντας συνολικά 16,3% περισσότερα δρομολόγια από το α΄ τρίμηνο 2013, η κίνηση με τα πλοία του Ομίλου ήταν 433.768 επιβάτες, (αύξηση 21,6%), 33.025 φορτηγά οχήματα (αύξηση 11,5%) και 50.810 Ι.Χ. οχήματα και μοτοσικλέτες (αύξηση 22,9%). Στη γραμμή του Ηρακλείου ένα πλοίο του Ομίλου λειτουργεί κοινοπρακτικά με ένα πλοίο της ΑΝΕΚ.
ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Η Διοίκηση του Ομίλου βρίσκεται σε τελικό στάδιο συζητήσεων/διαπραγματεύσεων με τις δανείστριες τράπεζες και επενδυτικό/χρηματοδοτικό όμιλο προκειμένου να επιτύχει τη μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του δανεισμού του Ομίλου και παράλληλα να προσελκύσει στρατηγικούς συμμάχους, ώστε να χρηματοδοτήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και να ενδυναμώσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στις διαδικασίες της συνολικής αναδιάρθρωσης του ακτοπλοϊκού κλάδου που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Παράλληλα με τις εξελισσόμενες συζητήσεις, η Διοίκηση επεξεργάζεται σχέδια ενίσχυσης του κύκλου εργασιών του Ομίλου με νέους συνδυασμούς δρομολογίων καθώς και ανάπτυξη νέων δρομολογίων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Για περισσότερες πληροφορίες:
Attica Group
κ. Π. Δικαίος
Group CFO
Τηλ.: 210 891 9500
Fax: 210 891 9509
e-mail: ir@attica-group.com
www.attica-group.com
www.superfast.com
www.bluestarferries.com
Οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και του Ομίλου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr) και της Εταιρίας (www.attica-group.com) την Παρασκευή 23 Μαΐου, 2014.
-
12:42 Η κάλυψη FTTH της United Fiber ξεπέρασε τα 850.000 σπίτια και επιχειρήσεις
-
12:36 Το σπουδαίο Borodin Quartet επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής στις 19/1
-
12:35 Στ. Καλαφάτης: Χρηματοδοτήσεις 370 εκατ. ευρώ μέσω ΤΑΑ στα ερευνητικά κέντρα
-
12:33 Γερμανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
-
12:27 Θ. Κοντογεώργης: Δύο ξεχωριστές συναντήσεις με αντιπροσωπείες αγροτών με καλή πίστη και ειλικρινή διάθεση
-
12:25 Νέες κυρώσεις εξετάζει η EΕ εναντίον της Τεχεράνης
-
12:23 Επεισόδια στον Ασπρόπυργο - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
-
12:21 ΣΕΚΠΥ: Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη
-
12:21 Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Οδησσό μετά από ρωσική επίθεση
-
12:18 Ο Τραμπ απειλεί να αποκλείσει την Exxon Mobil από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει
-
Καποδίστριας: Πόσο κόστισε και ποια τα έσοδα της ταινίας που σαρώνει στις αίθουσες
-
Οι τράπεζες ανεβάζουν βάρος και ρυθμό
-
Υπό ποινική έρευνα θέτει η κυβέρνηση Τραμπ τον πρόεδρο της Fed - "Θέλουν να καθορίζουμε τα επιτόκια υπό πολιτική απειλή", απαντά ο Πάουελ
-
Διπλό θρίλερ στην Κύπρο: Ο νεκρός στη ρωσική πρεσβεία και η εξαφάνιση Ρώσου μεγιστάνα
-
Το ραβδί στο σακίδιο
-
Airbnb: Τι πρέπει να κάνουν ιδιοκτήτες-διαχειριστές ακινήτων για να αποφύγουν έξτρα φόρους και πρόστιμα
-
Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις
-
Πώς θα υπολογιστούν οι νέες συντάξεις - Τα ποσά ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές (πίνακες)
-
Γιατί το "σχέδιο Βενεζουέλα" του Τραμπ δεν θα λειτουργήσει στο Ιράν
-
Το Ιράν ξεσηκώνεται (41)
-
Τσουνάμι Καρυστιανού σαρώνει την Αντιπολίτευση (12)
-
Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις (11)
-
Τραμπ για Γροιλανδία: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την πάρουμε - Αν επηρεάσει το ΝΑΤΟ, ας το επηρεάσει (7)
-
Η Meta καλεί την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση των social media για ανηλίκους (7)
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει (7)
-
Διπλό θρίλερ στην Κύπρο: Ο νεκρός στη ρωσική πρεσβεία και η εξαφάνιση Ρώσου μεγιστάνα (5)
-
Ζητάνε διάλογο για τον μονόλογο.. του κράτους (5)
-
Το ραβδί στο σακίδιο (5)
-
Πράσινη μετάβαση για τους πολίτες, με τους πολίτες (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ