Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Τακτική Γενική Συνέλευση, την 13η Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ., στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας, επί της οδού Σωρού αριθ. 18-20, στο Μαρούσι Αττικής για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης της σύγκλησης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης ή μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για όλα ή για ορισμένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι Μέτοχοι σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 27η Ιουνίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ., στον ίδιο ως άνω τόπο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Υποβολή και έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, ενοποιημένων και εταιρείας (Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης) μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών της εταιρικής χρήσης 1/1/2013 - 31/12/2013.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις οικονομικές καταστάσεις, ενοποιημένες και εταιρείας, καθώς και την εν γένει διαχείριση της Εταιρείας, εταιρικής χρήσης 1/1/2013 - 31/12/2013.
3. Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών Ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών, για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων, ενοποιημένων και εταιρείας, της εταιρικής χρήσης 1/1/2014 - 31/12/2014 και καθορισμός της αμοιβής τους.
4. Έγκριση αμοιβών μελών Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 1/1/2013 - 31/12/2013 και προέγκριση αμοιβών τους για την εταιρική χρήση 1/1/2014 - 31/12/2014.
5. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση α) των αποθεματικών από αφορολόγητα κέρδη προηγουμένων χρήσεων, σύμφωνα με το Ν. 4172/2013 και β) μέρους του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού.
6. Έγκριση ιδιωτικών συμφωνητικών που εμπίπτουν στην έννοια του άρθρου 23α Ν. 2190/1920.
7. Ανακοίνωση εκλογής νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην Τακτική Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι της εταιρείας κατά την έναρξη της 08.06.2014 (Ημερομηνία Καταγραφής) στο αρχείο μετόχων της εταιρείας που τηρείται ηλεκτρονικά στο φορέα "Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης Διακανονισμού & Καταχώρησης" («ΕΧΑΕ»).
Στην Επαναληπτική Γενική Συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου θα έχουν μόνο τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως μέτοχοι της εταιρείας κατά την έναρξη της 23.06.2014 (Ημερομηνία Καταγραφής) στο αρχείο μετόχων της εταιρείας που τηρείται ηλεκτρονικά στην ΕΧΑΕ.
Για τη συμμετοχή και άσκηση του δικαιώματος ψήφου στην Τακτική Γενική Συνέλευση και στις επαναληπτικές αυτής Συνελεύσεις δεν απαιτείται η δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε η τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στην Γενική Συνέλευση.
Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ως άνω Τακτική Γενική Συνέλευση ή / και σε τυχόν επαναληπτικές αυτής Συνελεύσεις μέσω πληρεξουσίου οφείλουν να καταθέσουν τη σχετική εξουσιοδότηση αντιπροσώπευσης, που είναι διαθέσιμη στα γραφεία της έδρας της εταιρείας στο Μαρούσι Αττικής, επί της οδού Σωρού αριθ. 18-20 (Τμήμα Σχέσεων με τους Επενδυτές) και στην ιστοσελίδα www.fourlis.gr, το αργότερο την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της κάθε Γενικής Συνέλευσης (αρχικής ή τυχόν επαναληπτικών).
Οι Μέτοχοι συμμετέχουν στην ως άνω Τακτική Γενική Συνέλευση ή/και σε τυχόν επαναληπτικές αυτής Συνελεύσεις και ψηφίζουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων. Κάθε μέτοχος μπορεί να διορίζει μέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους. Νομικά πρόσωπα μετέχουν στη Γενική Συνέλευση ή/και σε τυχόν επαναληπτικές αυτής Συνελεύσεις ορίζοντας ως εκπροσώπους τους μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα.
Ωστόσο, αν ο μέτοχος κατέχει μετοχές της εταιρείας, οι οποίες εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασμούς αξιών, ο περιορισμός αυτός δεν εμποδίζει τον εν λόγω μέτοχο να ορίζει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις μετοχές που εμφανίζονται στον κάθε λογαριασμό αξιών σε σχέση με την Τακτική ΓενικήΣυνέλευση. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσότερους μετόχους μπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε μέτοχο. Ο αντιπρόσωπος μετόχου υποχρεούται να γνωστοποιεί στην εταιρεία, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο στους μετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συμφέροντα πλην των συμφερόντων του αντιπροσωπευομένου μετόχου, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 28α παρ. 3 Ν.2190/1920, όπως ισχύει.
Σε σχέση με την ανωτέρω Τακτική Γενική Συνέλευση οι Μέτοχοι της εταιρείας έχουν και τα εξής δικαιώματα:
(Α) Εάν εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία πρέπει να περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να εγγράψει πρόσθετα θέματα στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
(Β) Εάν εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία πρέπει να περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να θέσει στη διάθεση των μετόχων με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.fourlis.gr), έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, σχέδια απόφασης για τα θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή την αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη.
(Γ) Με αίτησή τους που υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, μπορούν να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να παράσχει στη Γενική Συνέλευση τις αιτούμενες συγκεκριμένες πληροφορίες για τις υποθέσεις της εταιρείας, στο μέτρο που αυτές είναι χρήσιμες για την πραγματική εκτίμηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
(Δ) Εφόσον εκπροσωπούν το ένα πέμπτο (1/5) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν με αίτησή τους, η οποία υποβάλλεται στην εταιρεία πέντε (5) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, να ζητήσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να παράσχει στη Γενική Συνέλευση πληροφορίες για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.
Αντίστοιχες προθεσμίες για τυχόν άσκηση δικαιωμάτων μειοψηφίας των μετόχων ισχύουν και σε περίπτωση Επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων.
Οι πληροφορίες της παρ. 3 του άρθρου 27 του Ν. 2190/1920 είναι διαθέσιμες στα γραφεία της έδρας της εταιρείας στο Μαρούσι Αττικής, επί της οδού Σωρού αριθ. 18-20 και στην ιστοσελίδα www.fourlis.gr.
-
16:42 Στο Κίεβο ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Κιθ Κέλογκ
-
16:35 Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε τη συγχώνευση ΟΒ Streem - Ορφεύς Βεϊνόγλου
-
16:30 Την Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Πολωνία
-
16:25 Κριστίν Λαγκάρντ: Σε καλό σημείο ο πληθωρισμός - Αρνήθηκε να πει ότι ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης έκλεισε
-
16:20 Πολωνοί στρατιωτικοί θα εκπαιδευθούν στην Ουκρανία στην κατάρριψη drones
-
16:17 SEAJETS: Δίπλα στους κατοίκους των νησιών - Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο
-
16:16 Γερμανία: Ισλαμιστικό το κίνητρο του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον δασκάλας στο Έσεν
-
16:07 Φωτιά στο Άλσος Αχαΐας – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση
-
15:50 Στουμπ: Ουγγαρία και Σλοβακία "τροφοδοτούν" τη ρωσική εισβολή
-
15:50 ΗΠΑ: Στο υψηλότερο από τον Ιανουάριο ο ετήσιος πληθωρισμός – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
-
Το τοπ 5 των νησιών που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες για διακοπές
-
Κοινοί λογαριασμοί και καταμερισμός τόκων μεταξύ συνδικαιούχων: Φορολογικές συνέπειες και κίνδυνος άτυπης δωρεάς
-
Η "απελπισμένη" στροφή της Ρωσίας: Ο αγωγός Power of Siberia 2 σηματοδοτεί υποταγή στην Κίνα
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040
-
Το χάσμα μεταξύ τιμής και αξίας θα κλείσει. Ώρα για δράση
-
Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της σωστής καθοδήγησης
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ
-
Πολωνικά ΜΜΕ: Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Artemis II έκανε περιπολία στον εναέριο χώρο της Πολωνίας
-
Η νέα ανθρωπογεωγραφία του Αρείου Πάγου: Οι 9 νέοι Αντιπρόεδροι, οι 19 Αρεοπαγίτες και οι 9 Αντεισαγγελείς
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040 (121)
-
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν πέντε χώρες μετά τις εξελίξεις στην Πολωνία (45)
-
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 400 και πλέον πυραύλων αέρος-αέρος στη Φινλανδία (44)
-
Ο Πούτιν κάνει τη Ρωσία όλο και πιο υποτελή στην Κίνα (27)
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ (24)
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας (24)
-
CNN: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε σοκ σε όλο το πολιτικό φάσμα (21)
-
WSJ: Ο Τραμπ τόνισε οργισμένα στον Νετανιάχου ότι η απόφαση για επίθεση στο Κατάρ δεν ήταν "σοφή" (17)
-
Welt για Πολωνία: Πέντε ρωσικά drones πιθανότατα κατευθύνονταν προς βάση του ΝΑΤΟ (11)
-
Αυστρία: Προς απαγόρευση της μαντίλας για κορίτσια κάτω των 14 ετών στα σχολεία (10)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
