Συνεχης ενημερωση
- Οι συγκρίσιμες προσαρμοσμένες λειτουργικές επιδόσεις του Ομίλου συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντική βελτίωση ισχυροποιώντας την κυρίαρχη θέση του,
- Τα ενοποιημένα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσιάζουν κέρδη ύψους ¤ 9,92 εκ. έναντι κερδών ¤ 9,45 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2013 καταγράφοντας αύξηση 5%,
- Οι συγκρίσιμες προσαρμοσμένες ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και ανήλθαν στα ¤ 60,86 εκ. παρουσιάζοντας οριακή μείωση 1,2% ,
- Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση καταγράφοντας κέρδη ύψους ¤2,24 εκ. έναντι προσαρμοσμένων ενοποιημένων κερδών ¤0,3εκ, το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Τις ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του ΑΆ τριμήνου του 2014 ανακοίνωσε η Εταιρεία «Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε.», (εφεξής ΥΓΕΙΑ) σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α).
Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα αποτελέσματα της περιόδου δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου του 2013, κυρίως λόγω της αναδρομικής από 1-1-2013 εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων για το μηχανισμό επιστροφής rebate και clawback. Οι αναφερόμενες αποφάσεις έχουν περιληφθεί στο ψηφισθέν τον Ιούλιο του 2013 άρθρο 100 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ ΑΆ 167 23-7-2013).
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο συγκρίσιμος προσαρμοσμένος ενοποιημένος κύκλος εργασιών του πρώτου τριμήνου του 2014, ανήλθε σε ¤60,86 εκ. σημειώνοντας οριακή μείωση 1,2% έναντι ¤61,59 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο ενοποιημένος δημοσιευμένος κύκλος εργασιών του πρώτου τριμήνου του 2014, ανήλθε σε ¤57,48 εκ. σημειώνοντας μείωση 6,7% έναντι ¤61,59 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το πρώτο τρίμηνο του 2014 παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και ανήλθαν στα ¤9,92 εκ. έναντι κερδών ¤9,45 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Τα ενοποιημένα δημοσιευμένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του πρώτου τριμήνου του 2014 ανήλθαν σε κέρδη ύψους ¤6,54 εκ. έναντι κερδών ¤9,45 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Τα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε κέρδη ύψους ¤ 2,24 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2014 έναντι κερδών ¤ 0,3 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Τα δημοσιευμένα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες παρουσίασαν ζημιές -¤ 0,64 εκ έναντι ζημιών -¤3,64 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.
* Στα συγκρίσιμα προσαρμοσμένα αποτελέσματα δε συμπεριλαμβάνονται οι μηχανισμοί επιστροφής rebate και clawback του άρθρου 100 του Ν. 4172/2013(ΦΕΚ ΑΆ 167) και η πώληση θυγατρικών εταιρειών.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κα Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
O Όμιλος ΥΓΕΙΑ και το πρώτο τρίμηνο του 2014 συνέχισε να επιδεικνύει αντοχή και αξιοσημείωτη βελτίωση στα οικονομικά του αποτελέσματα καταγράφοντας λειτουργική κερδοφορία, ανταποκρινόμενος επιτυχώς στις προκλήσεις και επιβεβαιώνοντας τον κυρίαρχο ρόλο που κατέχει στην παροχή υπηρεσιών υγείας.
Το 2014 ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας παγιώνοντας και επαυξάνοντας τα οφέλη από ενέργειες υγιούς ανάπτυξης και εξορθολογισμού του κόστους που πηγάζουν από τον προσεκτικό σχεδιασμό της στρατηγικής μας.
Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ θωρακίζουμε την οικονομική μας θέση, εξασφαλίζουμε τη συνεχή βελτίωση των μεγεθών μεγιστοποιώντας τις δυνητικές συνέργειες εντός του Ομίλου, διατηρώντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας, με απώτερο μέλημα την ενδυνάμωση αξίας και το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων και όλων των συμμετεχόντων.
Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ακόμη και σε καιρό κρίσης έχουμε ως σταθερή μας προτεραιότητα οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων μας, να είναι εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας, διατηρώντας τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ σε υψηλή θέση αναγνωρισιμότητας διεθνώς. Παράλληλα εξετάζουμε κάθε επενδυτική ευκαιρία που προκύπτει και μπορεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση του οράματός μας.
Αρωγός στην επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η ΅MARFIN INVESTMENT GROUPΆ»
Ακολουθεί πίνακας με τα κυριότερα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου με την αντίστοιχη περίοδο του 2013:
| Όμιλος (Δημοσιευμένα) | 
 | 
 | 
 | 
| ¤ εκατ. | Q1 2014 | Q1 2013 | Μεταβολή | 
| Κύκλος Εργασιών | 57,48 | 61,59 | -6,7% | 
| EBITDA (1) | 6,54 | 9,45 | -30,7% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) προ φόρων | (1,23) | 2,35 | -152,3% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) (2) | (0,64) | (3,64) | -82,4% | 
| Όμιλος | 
 | 
 | 
 | 
| (Συγκρίσιμα προσαρμοσμένα) | Q1 2014 | Q1 2013 | Μεταβολή | 
| Κύκλος Εργασιών | 60,86 | 61,59 | -1,2% | 
| EBITDA (1) | 9,92 | 9,45 | 5,0% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) προ φόρων | 2,15 | 2,35 | -8,7% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) (2) | 2,24 | 0,30 | 648,8% | 
(1) Αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων.
(2) Καθαρά κέρδη (Ζημίες) μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.
* Στα συγκρίσιμα αποτελέσματα δε συμπεριλαμβάνονται οι μηχανισμοί επιστροφής rebate και clawback του άρθρου 100 του Ν. 4172/2013(ΦΕΚ ΑΆ 167) και η πώληση θυγατρικών εταιρειών.
Λεπτομερή οικονομικά και άλλα στοιχεία παρέχονται στην ιστοσελίδα του Ομίλου στην διεύθυνση: www.hygeia.gr.
- 
                                00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
- 
                                00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
- 
                                00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
- 
                                00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- 
                                Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
- 
                                Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
- 
                                Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
- 
                                Metlen: Νέα αγορά μετοχών αξίας 1,22 εκατ. ευρώ από τον Ευ. Μυτιληναίο
- 
                                Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (21)
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (11)
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (8)
- 
                                Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
- 
                                Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
