Συνεχης ενημερωση
Ο όμιλος εταιρειών DIONIC ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2006 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (I.F.R.S.).
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σημείωσε στο εννεάμηνο του 2006 αύξηση της τάξεως του 20,2% και ανήλθε σε € 54,1 εκατ. έναντι € 45 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, γεγονός το οποίο οφείλεται μεταξύ άλλων και στην προσθήκη νέων εμπορικών σημάτων στο portfolio της εταιρείας κατά τη χρήση 2006.
Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε € 10,1 εκατ. έναντι € 8,5 εκατ. το εννεάμηνο του 2005 σημειώνοντας αύξηση 17,9%. Το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο του 2006 σε 18,6% έναντι 19% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, εξαιτίας της διαφοροποίησης του προϊοντικού μίγματος στην τρέχουσα χρήση.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 20,4% και διαμορφώθηκαν σε € 4,2 εκατ. έναντι € 3,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Στο ανωτέρω γεγονός συνέβαλε ουσιαστικά η συγκράτηση των δαπανών διοίκησης, διάθεσης και ερευνών, οι οποίες αυξήθηκαν με ρυθμούς χαμηλότερους συγκριτικά με την αύξηση του κύκλου εργασιών.
Τα κέρδη προ φόρων και τόκων στο εννεάμηνο του 2006 ανήλθαν σε € 3,7 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 25,6%, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 8,6% και διαμορφώθηκαν σε € 2,3 εκατ.
Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε € 1,2 εκατ. έναντι € 976 χιλ. το εννεάμηνο του 2005 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 27,5%.
Σε επιχειρηματικό επίπεδο, στο τρίτο τρίμηνο του 2006 η DIONIC προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού 50% της εταιρείας SKROUTZ Α.Ε., υλοποιώντας σχετικό προσύμφωνο, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου και on - line αναζήτησης προϊόντων. Επιπρόσθετα, αύξησε τη συμμετοχή της στην εταιρεία Media Vis A.E. σε 70% εξαγοράζοντας επιπλέον ποσοστό 40%.
Η Media Vis αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά την γκάμα προϊόντων του Ιαπωνικού οίκου ΕΙΖΟ, η οποία περιλαμβάνει συστήματα ψηφιακής απεικόνισης και οθόνες υπολογιστών.
Τέλος, τον Οκτώβριο του 2006 η DIONIC σύναψε στρατηγική συνεργασία με τις εταιρείες Nortec Multimedia Α.Ε. και Diaktis Α.Ε. για την επίσημη διανομή των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά. Η Nortec Multimedia Α.Ε. αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο και διανομέα των προϊόντων Nintendo στα Βαλκάνια, ενώ η Diaktis Α.Ε. δραστηριοποιείται στην διανομή video games, PC games και περιφερειακών των εταιριών Ubisoft, Square-Enix, Zoo Digital, Blast! και Joytech.
-
16:30 MIBS Group: Τα βιώσιμα έργα αστικής ανάπλασης σε πρώτο πλάνο
-
16:30 Έρευνα ΕΚΠΟΙΖΩ για Αττική: 6 στα 10 νοικοκυριά μεσαίου εισοδήματος δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα - Κόβουν από τρόφιμα, θέρμανση, ρεύμα
-
16:21 Κόντρα Κίνας-Ολλανδίας για τη Nexperia: Η επιστροφή του CEO προϋπόθεση για το ξεμπλοκάρισμα των εξαγωγών τσιπ, λέει η μητρική
-
16:20 Κριστίν Λαγκάρντ: Είμαστε σε καλό σημείο - Η πορεία της ΕΚΤ όμως δεν είναι προκαθορισμένη
-
16:17 ΕΕ για ΗΠΑ - Ρωσία: Δεν τους βάζουμε στο ίδιο καλάθι - Καλούμε σε τήρηση της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων
-
16:16 Γ. Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): "Κυβέρνηση και ΤτΕ να παρέμβουν άμεσα για την πλήρη εφαρμογή του νόμου 4583/2018"
-
16:07 Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Θ. Πελαγίδη: "Από τον πληθωρισμό στους δασμούς. Η υπονόμευση της διεθνούς φιλελεύθερης οικονομικής τάξης"
-
16:06 Γ. Γεραπετρίτης: Το Ιράκ είναι ένας από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας - Θα είμαστε η πρώτη χώρα στην ΕΕ με απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Βαγδάτη
-
16:01 Ερντογάν σε Μερτς: Δεν βλέπει η Γερμανία τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα; Δεν βλέπει τη γενοκτονία;
-
16:00 Wall Street: Τεχνολογικές πιέσεις με βαρίδι την Meta
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών
-
Η Ουκρανία έχει σχέδιο για τη νίκη - Οι σύμμαχοί της πάλι όχι
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (76)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Απίστευτο: Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε. Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Όλα τα ονόματα (5)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (5)
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς (5)
-
Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ