Συνεχης ενημερωση
Τα οικονομικά μεγέθη της για την χρήση 2013, τα οποία καταρτίσθηκαν σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, ανακοίνωσε η Εταιρεία «MEVACO Μεταλλουργική ΑΒΕΕ» την 31η Μαρτίου 2014.
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε23,92 εκ.Ευρώ έναντι31,43 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση κατά 23,88%.
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε3,38 εκ.Ευρώ έναντι6,13 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας πτώση κατά 44,88%.
Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε1,90 εκ.Ευρώ έναντι3,42 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας πτώση κατά 44,46%.
Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν κατά την τρέχουσα χρήση σε κέρδη384,43 χιλ.Ευρώ έναντι1,84 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση κατά 79,10%.
Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους για τον Όμιλο ανήλθαν σε κέρδη20,55 χιλ.Ευρώ έναντι κερδών1,39 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση κατά 98,52%.
Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε17,69 εκ.Ευρώ έναντι24,41 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση παρουσιάζοντας μείωση 27,52%.
Τα μικτά κέρδη της Εταιρείας ανήλθαν σε2,62 εκ.Ευρώ έναντι5,24 εκ.Ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 50,05%. Τα αποτελέσματα προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Εταιρείας διαμορφώθηκαν σε1,46 εκ.Ευρώ έναντι3,06 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση 52,30%.
Τα αποτελέσματα προ φόρων της Εταιρείας διαμορφώθηκαν στα270,63 χιλ.Ευρώ έναντι1,90 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση παρουσιάζοντας μείωση 85,73%.
Τα αποτελέσματα μετά από φόρους για την Εταιρεία ανήλθαν σε ζημίες98,90 χιλ.Ευρώ έναντι κερδών1,45 εκ.Ευρώ την προηγούμενη χρήση σημειώνοντας μείωση 106,82%.
Σημειώνεται ότι στην διαμόρφωση των αρνητικών αποτελεσμάτων μετά από φόρους της τρέχουσας χρήσης συνετέλεσε και η αύξηση των αναβαλλόμενων φορολογικών υποχρεώσεων λόγω μεταβολής του φορολογικού συντελεστή από 01.01.2013, από 20% σε 26%, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4110/2013. Πιο συγκεκριμένα και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επιδράσεις από την διόρθωση των αναβαλλόμενων φορολογικών υποχρεώσεων, τα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου και της Εταιρείας θα διαμορφώνονταν 232,85 χιλ. Ευρώ και 153,98 χιλ. Ευρώ αντίστοιχα, έναντι 1,39 εκ. Ευρώ και 1,45 εκ. Ευρώ αντίστοιχα στην προηγούμενη χρήση.
Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις τόσο του Ομίλου όσο και της Εταιρείας και τις ποσοστιαίες μεταβολές, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, θα πρέπει να τονισθεί ότι η χρήση 2013, συγκρινόμενη με την ιδιαίτερα θετική πορεία της προηγούμενης χρήσης, κατά την διάρκεια της οποίας επετεύχθησαν σημαντικές αυξήσεις τόσο του κύκλου εργασιών όσο και των καθαρών κερδών, σε σημείο που να αποτελεί την αποδοτικότερη χρήση στην ιστορία της Εταιρείας και ως εκ τούτου η προηγούμενη χρήση έθεσε ιδιαίτερα και δυσανάλογα υψηλά τον πήχη για την συγκρισιμότητα των μεγεθών, επηρεάσθηκε έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί το αρνητικό πρόσημο στην ποσοστιαία μεταβολή της κλειομένης χρήσεως 2013.
Η παρατηρούμενη μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται πέραν του γεγονότος που αναφέρθηκε ανωτέρω (ήτοι της εξαιρετικής πορείας της χρήσης 2012, στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά και κυρίως στη σημαντική κάμψη των πωλήσεων της Εταιρείας στον κλάδο κατασκευής μεταλλικών μερών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), λόγω του δυσμενούς κλίματος που δημιουργήθηκε στην αγορά των φωτοβολταικών συστημάτων στην Ελλάδα εξαιτίας της νέας νομοθεσίας.
Η Εταιρεία κατά την τρέχουσα χρήση σκοπεύει να αντισταθμίσει εν μέρει τις εν λόγω απώλειες με την είσοδό της σε νέες γεωγραφικές και προϊοντικές αγορές, εκμεταλλευομένη την ικανότητά της να εισέρχεται σε νέους τομείς λόγω της πολυσχιδούς παραγωγικής δυνατότητάς της και της ευελιξίας της.
-
19:54 Κάμαλα Χάρις: "Απερισκεψία" που επιτρέψαμε στον Μπάιντεν να διεκδικήσει δεύτερη θητεία
-
19:52 Σύγκρουση λεωφορείου με τραμ στον Πειραιά – 30 ελαφρά τραυματίες
-
19:50 Ο Λάρι Έλισον της Oracle εκθρονίζει τον Μασκ και γίνεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
-
19:38 Αλ. Τσίπρας: Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση ήταν μια μεγάλη ευκαιρία - Δυστυχώς αποδείχθηκε χαμένη
-
19:27 Στήριξη στα ακριτικά νησιά με μείωση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ
-
19:21 Alpha Τrust Ανδρομέδα: Στα 3,78 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο - Διανομή πρόσθετου μερίσματος €0,25/μετοχή
-
19:19 Το Βερολίνο καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ - Επιφυλάξεις για τις κυρώσεις που εισηγείται η Κομισιόν
-
19:14 ElvalHalcor: Στα 70,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο
-
19:13 Με ανάμεικτα πρόσημα και υποτονική διάθεση έκλεισαν οι ευρωαγορές
-
18:58 Π. Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (162)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν για Ρωσία: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (20)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (8)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
