Συνεχης ενημερωση
Καθαρά κέρδη μετά από φόρους €42,6 εκ.
13 Νοεμβρίου 2006 - Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ μετά από φόρους στο εννεάμηνο του 2006 ανήλθαν σε €42,6 εκ. έναντι €19,5 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αυξημένα κατά 118%.
Η αύξηση αυτή προέρχεται από τη σημαντική ενίσχυση των εσόδων του Ομίλου κατά 65%, €86,8 εκ. το εννεάμηνο 2006 έναντι €52,6 εκ. το εννεάμηνο 2005, που οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από την διαπραγμάτευση και εκκαθάριση στην αγορά μετοχών του Χ.Α. (μέση ημερήσια αξία συναλλαγών €341 εκ. το εννεάμηνο 2006 έναντι €206 εκ. το εννεάμηνο 2005) και παρά την επιβράδυνση της συναλλακτικής δραστηριότητας στο Χ.Α. κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο. Επισημαίνεται ότι και οι υπόλοιπες πηγές εσόδων της εταιρείας εμφανίζονται ενισχυμένες. Ειδικότερα, τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση και εκκαθάριση στην αγορά παραγώγων του ΧΑ παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξεως του 31% ενώ τα έσοδα από τις εισηγμένες εταιρείες και τις νέες εισαγωγές εμφανίζονται αυξημένα κατά 69%.
Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών της διοίκησης για τον περιορισμό τους, συνέχισαν την πτωτική πορεία τους, και μειώθηκαν στο εννεάμηνο κατά 4% (€19,6 εκ. το εννεάμηνο 2006 έναντι €20,4 εκ. το εννεάμηνο 2005), ως αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης κατά 10% των αμοιβών και εξόδων προσωπικού (o όμιλος απασχολούσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2006 344 άτομα, έναντι 387 ατόμων στις 30 Σεπτεμβρίου 2005) που αποτελούν και τη μεγαλύτερη κατηγορία εξόδων (57% των λειτουργικών εξόδων).
Συνέπεια των ανωτέρω ήταν το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBIT) του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2006 να διαμορφωθεί σε €60,2 εκ. έναντι €27,0 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αυξημένο κατά 122%.
Η μητρική εταιρεία, στο εννεάμηνο 2006 παρουσιάζει έσοδα από μερίσματα €30,1 εκ. έναντι €56,8 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων της Εταιρείας ανέρχονται σε €25,7 εκ. έναντι €55,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2005. Τέλος, τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους ανέρχονται σε €25,6 εκ. έναντι €55,6 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της ΕΧΑΕ, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (http://www.helex.gr/) και θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα Ναυτεμπορική της 15ης Νοεμβρίου 2006.
Επικοινωνία:
Συμεών Σπύρου Δ/ντης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Επικοινωνίας & Σχέσεων με Επενδυτές
+30 210 336-6934
Στέλιος Κωνσταντίνου Προϊστάμενος Τμήματος Σχέσεων με Επενδυτές & Στρατηγικού Σχεδιασμού
+30 210 336-6708
Ή μέσω email: Investor-Relations@helex.gr
-
15:37 Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα κατά θέσεων της Χεζμπολάχ
-
15:30 Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Ξεπέρασε και τα 3.600 δολάρια
-
15:11 Τι αυξήσεις θα δουν οι ένστολοι από τον Οκτώβριο
-
15:06 Νεπάλ: Αιματηρή καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων - Τουλάχιστον 16 νεκροί
-
15:01 Η Κίνα επανεξετάζει την αναθεώρηση του εμπορικού δικαίου στον απόηχο των δασμών
-
14:59 Τουρισμός: Τι μέτρα ζητούν οι ξενοδόχοι από την κυβέρνηση - "Οι πρώτες ενδείξεις για το 2026 δεν είναι ενθαρρυντικές"
-
14:52 Κομισιόν: Δεν ενθαρρύνει την αναχώρηση στολίσκων που θέλουν να φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας
-
14:50 JP Morgan: "Αγοράζει" ελληνικά ομόλογα ενόψει του πολιτικού "θορύβου" στη Γαλλία έπειτα από τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης Μπαϊρού
-
14:37 ΕΕΤΤ: Κανονισμός για μείωση τελών ταχυδρομικών υπηρεσιών λόγω πράσινων επενδύσεων
-
14:34 Ισραήλ: Αναχαίτισε drone που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (75)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (24)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (21)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (14)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (10)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (9)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (9)
-
Γαλλία: Η ημέρα της κρίσης για τον Μπαϊρού - Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνοσυνέλευση (6)
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας) (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
