Συνεχης ενημερωση
Η εταιρεία από τις αρχές της δεκαετίας του 90, διέβλεψε ότι για να μπορέσει να αναπτύξει εμπορικές δραστηριότητες σε αγορές του εξωτερικού, έπρεπε να δημιουργήσει δικά της προϊόντα.
Έως τότε η εταιρεία είχε μόνο εμπορικές δραστηριότητες κυρίως στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύοντας προϊόντα άλλων εταιρειών. Ξεκίνησε λοιπόν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης νέων βελτιωμένων προϊόντων φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού.
Παράλληλα επένδυσε σε εγκαταστάσεις παραγωγής και τυποποίησης ικανές να υποστηρίξουν τις πωλήσεις τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Ειδικότερα η εταιρεία, από το 1999 έως σήμερα, μετά και από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, έχει επενδύσει από τα αντληθέντα κεφάλαια, στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, το ποσόν των 14 εκατ. Ευρώ.
Η εταιρεία μας αρχικά συνεργάστηκε με εταιρείες γεωργικής τεχνολογίας στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι εκεί βρίσκονται οι εταιρείες και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογία και πρωτοπορούν σε αυτόν τον τομέα. Για αυτό το σκοπό αυτό κατέβαλε το 2000 το ποσό των 2 εκατ. Ευρώ στην εταιρεία MAGNUM SEEDS INC. με απώτερο στόχο την συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Η εταιρεία MAGNUM SEEDS INC. εδρεύει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και πραγματοποιεί έρευνα και ανάπτυξη νέων ποικιλιών και υβριδίων κηπευτικών. Από αυτή τη συνεργασία έχει εξασφαλίσει νέα προϊόντα, τα οποία δοκιμάζονται ήδη σε αγορές του εξωτερικού και ειδικά στις χώρες της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου. Τα προϊόντα αυτά ολοκληρώνουν τις δοκιμές τους στις αγορές αυτές και αναμένεται το 2007 & 2008 να αρχίσει η εμπορική τους εκμετάλλευση, οπότε και θα λάβει την τελική της μορφή η συνεργασία με την παραπάνω εταιρεία και η έκδοση των αντιστοίχων μετοχών.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η δημιουργία ενός νέου προϊόντος φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού, (ποικιλίας η υβριδίου), είναι αποτέλεσμα ερευνών και ανάπτυξης 5-8 ετών, έως ότου αυτό καταστεί εμπορικά αξιοποιήσιμο.
Στην πορεία διαπιστώθηκε ότι θα ήταν επωφελέστερο για την εταιρία μας να μεταφέρει τη βάση των ερευνητικών της δραστηριοτήτων κυρίως στην Ελλάδα, διότι τα προϊόντα που αναπτύσσει και εμπορεύεται, απευθύνονται στις αγορές της Μεσογείου όπου οι κλιματολογικές συνθήκες, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ, είναι ενιαίες και συνεπώς επιτυγχάνονται σημαντικά πλεονεκτήματα (ταχύτερη ανάπτυξη νέων προϊόντων, προϊόντα προσαρμοσμένα στις ειδικές ανάγκες των αγορών, ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες έρευνας, κλπ). Διέθεσε λοιπόν 12 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδρύοντας την θυγατρική της εταιρεία GOLDEN WEST SEED HELLAS AEBE της οποίας κατέχει το 99,7% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η GOLDEN WEST SEED επένδυσε σε εγκαταστάσεις καθώς και σε εκτεταμένα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Αποτελεί δε την μόνη εταιρεία έρευνας φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο που αναπτύσσει προϊόντα ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγορών των χωρών της ευρύτερης Μεσογείου, ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Ανατολικής Ευρώπης.
Σήμερα τα προϊόντα που έχουν παραχθεί, είναι εγγεγραμμένα στον Ελληνικό εθνικό κατάλογο, στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στους εθνικούς καταλόγους πολλών χωρών της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της Μεσογείου (Τουρκία, Αίγυπτο, Συρία, Ιράν κλπ.) και έχει ήδη ξεκινήσει η εμπορική τους εκμετάλλευση (2005-2006), που αποτυπώνεται με την αλματώδη αύξηση των εξαγωγών του ομίλου μας.
Το 2003 προκειμένου όλες οι ερευνητικές δραστηριότητες να συγκεντρωθούν κάτω από τον ίδιο φορέα, η εταιρεία μας παραχώρησε την απαίτηση και το δικαίωμα συμμετοχής της στην εταιρεία MAGNUM GENETICS INC, στην θυγατρική της εταιρεία GOLDEN WEST SEED HELLAS AEBE. Τα παραπάνω αποδεικνύουν την ορθότητα της μεταφοράς των ερευνητικών δραστηριοτήτων με κέντρο την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Τα προϊόντα που δημιουργήθηκαν τοποθετήθηκαν ταχύτερα στις αγορές που η εταιρεία μας δραστηριοποιείται, σε σχέση με τα προϊόντα που προέρχονται από την έρευνα στο εξωτερικό, τα οποία αναμένεται να έχουν εμπορική παρουσία στις αγορές το 2007 και 2008.
-
08:33 Ιαπωνία: Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζει πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας 117 δισ. ευρώ
-
08:22 Τι προβλέπει το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: Θα πρέπει να εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία - Θα μείνει εκτός ΝΑΤΟ
-
08:21 ΗΠΑ: Η κυριότερη υπηρεσία δημόσιας υγείας διαδίδει πλέον ψευδή θεωρία για τα εμβόλια
-
08:12 Slush 2025: Ο Έλληνας startupper που κέρδισε τον διαγωνισμό "Slush 100" και 1 εκατ. δολ.
-
08:04 Ν. Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία
-
08:00 Ακτινογραφία προϋπολογισμού 2026: Τα μεγάλα στοιχήματα, οι βεβαιότητες και τα ρίσκα
-
07:43 Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του Bloomberg: Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη επιστροφή
-
07:40 Η νομπελίστρια ειρήνης Ματσάδο θα θεωρηθεί "φυγόδικη" αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο
-
07:31 Τουλάχιστον 35 ευρώ η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού-Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις
-
07:30 Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει το Bitcoin; Τρία σενάρια
-
Επιστολή διαμαρτυρίας ενός Δημοσίου Υπαλλήλου
-
Θηρίο ανήμερο η Cenergy - Έσπασε το κλουβί των €15 και τρέχει για τα €20
-
H "φούσκα" της Τεχνητής Νοημοσύνης που... δεν υπάρχει
-
Η παραδοσιακή λιανική αργοπεθαίνει: Έκλεισαν 4.930 περίπτερα και πάνω από 8.000 παντοπωλεία
-
Πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει το Bitcoin; Τρία σενάρια
-
Yπερπλεόνασμα; Τα χρέη του κράτους-μπαταχτσή πληρώθηκαν;
-
Τρέχοντας με την όπισθεν
-
Τουλάχιστον 35 ευρώ η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού-Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις
-
Dimand: Στην "αφετηρία" η επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του ΦΙΞ
-
Χρόνιο στρες: Η ασθένεια του σήμερα
-
Επιστολή διαμαρτυρίας ενός Δημοσίου Υπαλλήλου (13)
-
Yπερπλεόνασμα; Τα χρέη του κράτους-μπαταχτσή πληρώθηκαν; (3)
-
Η νομπελίστρια ειρήνης Ματσάδο θα θεωρηθεί "φυγόδικη" αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο (2)
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας ρωσικού πλήγματος στη Ζαπορίζια (2)
-
Τρέχοντας με την όπισθεν (2)
-
Η παραδοσιακή λιανική αργοπεθαίνει: Έκλεισαν 4.930 περίπτερα και πάνω από 8.000 παντοπωλεία (1)
-
Θηρίο ανήμερο η Cenergy - Έσπασε το κλουβί των €15 και τρέχει για τα €20 (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ