Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Δεκ-2013 12:45

  Μάρακ: Ανακοίνωση

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεκτή έγινε η αίτηση υπαγωγής στο Άρθρο 106 ν.3588/2007 για την ΜΑΡΑΚ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ από το εφετείο Πειραιά με αριθμό απόφασης 866/2013.

  Οι όροι συμφωνίας εν συντομία περιλαμβάνουν τα εξής:

  Α) οι εργαζόμενοι θα λάβουν ολόκληρη την απαίτηση τους μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους, η οποία θα αρχίσει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Δικαστήριο σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις.

  Β) οι απαιτήσεις των προμηθευτών θα περιοριστούν κατά 50% και θα εξοφληθούν ατόκως, με   περίοδο χάριτος δύο ετών, η οποία θ’αρχίζει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από το Δικαστήριο, και εντός πέντε ετών απ’αυτή, σε εξαμηνιαίες δόσεις.

  Γ) οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης δηλαδή εν προκειμένω το ΙΚΑ ΤΣΕΜΕΔΕ και ΟΑΕΕ θα λάβουν ολόκληρη την απαίτηση τους, μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους που θ’αρχίζει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανση σε δώδεκα ίσες εξαμηνιαίες δόσεις.

  Δ) οι τράπεζες θα λάβουν ολόκληρη την απαίτηση τους, μετά από περίοδο χάριτος ενός έτους που θ’αρχίζει από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανση σε δώδεκα ίσες εξαμηνιαίες δόσεις.

  Τα ανωτέρω θα έχουν ισχύ από την δημοσίευσης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων – Τομέας Νομικών (ΔΔΔ).

  Οι ανωτέρω συμφωνίες θα έχουν ως κύριο αποτέλεσμα την μετατροπή μεγάλου μέρους των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας σε μακροπρόθεσμες. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ