Συνεχης ενημερωση
Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Inform Λύκος δημοσιεύονται σήμερα 29 Νοεμβρίου 2013, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.) και περιλαμβάνουν τις εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε., ALBANIAN DIGITAL PRINTING SOLUTIONS Sh.p.k., καθώς επίσης και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις των εταιρειών TERRANE LTD (INFORM LYKOS SA - Ρουμανία) και SAGIME GmbH (Austria Card GmbH – Αυστρία).
Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2013 ανήλθαν σε € 82,6 εκατ., έναντι € 71,8 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση κατά € 10,8 εκατ. ή 15%. Συγκεκριμένα, εξαιρουμένων των ενδοεταιρικών συναλλαγών, οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε, παρουσίασαν αύξηση κατά € 3,6 εκατ. ή 18,2% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012 και ανήλθαν σε € 23,2 εκατ. έναντι € 19,6 εκατ. Με την ανταγωνιστικότερη εμπορική πολιτική που ακολούθησε η μητρική εταιρεία, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα μερίδια της στην Ελληνική αγορά, να αποκτήσει νέα έργα σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται, καθώς και να αναπτύξει το δίκτυο των εξαγωγών της . Οι πωλήσεις της θυγατρικής μας INFORM LYKOS SA στην Ρουμανία παρουσίασαν αύξηση κατά € 4,3 εκατ. ή 28,9% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012 και ανήλθαν σε €19,3 εκατ. έναντι € 15 εκατ. στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο, λόγω κυρίως της υλοποίησης μιας νέας υπηρεσίας αποστολής λογαριασμών και διαχείρισης ταχυδρομικών τελών, καθώς και της απόκτησης σημαντικών νέων έργων κυρίως εμφακέλλωσης και αποστολής λογαριασμών στον τομέα της Κοινής Ωφέλειας, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των μεριδιών της στην αγορά της Ρουμανίας. Οι δε πωλήσεις της θυγατρικής μας AUSTRIA CARD GmbH στην Αυστρία ανήλθαν σε € 44,6 εκατ. έναντι € 40,2 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση κατά € 4,4 εκατ. ή 11,1%, τόσο από πωλήσεις στο εσωτερικό της Αυστρίας, όσο και στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος του όγκου των πωλήσεων από τις μαζικές ανανεώσεις των τραπεζικών καρτών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Παρά την σημαντική προαναφερθείσα αύξηση των πωλήσεων όλων των εταιρειών του Ομίλου, καθώς επίσης και παρά την σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας του Εκτυπωτικού Κλάδου σε Ελλάδα και Ρουμανία, όπου τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά € 1,3 εκατ. ή 145% και έφθασαν τα € 2,2 εκατ. έναντι € 0,9 εκατ. το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο, τα μεγέθηκερδοφορίας του Ομίλου παρουσιάζουν μικτή τάση στο εννεάμηνο του 2013, επηρεασμένα κυρίως λόγω έκτακτων εξόδων για την λειτουργία των νέων κέντρων παραγωγής και προσωποποίησης καρτών στην Πολωνία και Ρουμανία. Τα βασικά μεγέθη κερδοφορίας του Ομίλου παρουσιάζονται ως ακολούθως :
•Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου, αυξήθηκαν οριακά κατά € 0,1 εκατ. ή 1,2% και έφθασαν τα € 6,8 εκατ. έναντι € 6,7 εκατ. το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.
•Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων (EBIT) του Ομίλου, μειώθηκαν οριακά κατά € 0,2 εκατ. ή 6% και έφθασαν τα € 2,7 εκατ. έναντι € 2,9 εκατ. το αντίστοιχο περσινό εννεάμηνο.
•Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) του Ομίλου, ανήλθαν σε € 1,8 εκατ.. έναντι € 2,3 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, μειωμένα κατά € 0,5 εκατ. ή 22,9%.
•Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων (ΕΑΤ) του Ομίλου, ανήλθαν σε € 0,7 εκατ.. έναντι € 1,3 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, μειωμένα κατά € 0,6 εκατ. ή 47,8%, επηρεαζόμενα επιπρόσθετα από την εφαρμογή του αυξημένου συντελεστή φορολόγησης εισοδήματος των ελληνικών εταιρειών του Ομίλου σε 26% από 20%.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα μικτή τάση των μεγεθών κερδοφορίας του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2013, εκτιμάται ως μη αντιπροσωπευτική της πορείας του Ομίλου για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης και αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, όπου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί σημαντικό μέρος του όγκου των πωλήσεων της θυγατρικής μας AUSTRIA CARD GmbH, λόγω της εποχικότητας των μαζικών ανανεώσεων τραπεζικών καρτών στην αγορά της Αυστρίας.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2013 είναι αρνητικές στα € 9,3 εκατ. έναντι αρνητικών στα € 2,4 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, λόγω κυρίως των αυξημένων αναγκών σε αποθέματα στην Αυστρία στα πλαίσια των αναμενόμενων μαζικών ανανεώσεων τραπεζικών καρτών στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 καθώς και της καθυστέρησης στην είσπραξη των απαιτήσεων στην Ελλάδα. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν σε € 2,2 εκατ. έναντι € 4,9 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, μειωμένα κυρίως από τις επενδύσεις της Αυστρίας στα νέα κέντρα παραγωγής ή προσωποποίησης καρτών στην Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία . Ο δε τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε € 42,5 εκατ. έναντι € 32,4 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012, αυξημένος κατά € 10,1 εκατ., επηρεασμένος, τόσο από τις παραπάνω επενδύσεις όσο και από τις προαναφερθείσες αυξημένες ανάγκες του Ομίλου σε κεφάλαια κίνησης.
Σχετικά με την Inform Λύκος (www.lykos.gr)
H Inform Λύκος ιδρύθηκε το 1897, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 και σήμερα είναι ένας διεθνής Όμιλος με ηγετική παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο χώρο του Information Management & Business Communication. Δραστηριοποιείται διεθνώς στην ανάπτυξη, κατασκευή και προσωποποίηση Έξυπνων Καρτών για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιους Οργανισμούς και Αλυσίδες Λιανικού Εμπορίου κατέχοντας διεθνείς πιστοποιήσεις από Visa, MasterCard & Diners. Πρωταγωνιστεί στον χώρο της διαχείρισης εντύπων, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας, της παραγωγής προπληρωμένων καρτών και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εμφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιο Τομέα και Βιομηχανικές/Εμπορικές εταιρείες. Ο Όμιλος Inform Λύκος απασχολεί σήμερα περίπου 870 εργαζομένους.
-
12:31 Κ. Χατζηδάκης: Δέκα διαφορετικές παρεμβάσεις που αυξάνουν το διαθέσιμο εισόδημα
-
12:29 Το σενάριο που τρέμει ο Τραμπ: Τι θα συμβεί εάν το Ανώτατο Δικαστήριο ακυρώσει τους δασμούς του;
-
12:28 Γ. Κώτσηρας: Οι παρεμβάσεις στη ΔΕΘ συνιστούν μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση με οφέλη για όλους τους πολίτες
-
12:27 Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Ο ΠΟΥ τα εντάσσει στον κατάλογό του και ζητά να αυξηθεί ο ανταγωνισμός για να πέσουν οι τιμές
-
12:19 Γ. Γεραπετρίτης: Υπάρχουν συμφέροντα που δεν θα ήθελαν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης Ελλάδας- Κύπρου
-
12:16 Θ. Κοντογεώργης: Τα μέτρα στοχεύουν στην αύξηση των εισοδημάτων, στην ανάπτυξη και στο δημογραφικό
-
12:12 K. Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους "πατριωτικούς φόρους" Τσίπρα
-
12:01 Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ
-
12:00 Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος
-
11:57 Η Θεσσαλονίκη αποκτά νέα δυναμική: Ο Προβλήτας 6 αναβαθμίζει το λιμάνι και την πόλη
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (35)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (25)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (11)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (9)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (6)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (4)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ (3)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
