Συνεχης ενημερωση
Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του Ομίλου της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. του πρώτου εννεαμήνου του 2013 και κατ΄ εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του κανονισμού του Χ.Α., η Διοίκηση του Ομίλου γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 24.11.2011 συνεδρίαση του αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης από την Παρασκευή 25.11.2011, για το λόγο ότι στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31.12.2010 οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της απόφασης ένταξης των μετοχών στην κατηγορία επιτήρησης και της δημοσίευσης της οικονομικής κατάστασης της 30ης Σεπτεμβρίου 2013, δεν κατέστη δυνατό να ευδοκιμήσουν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες και προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την υποβολή αιτήματος εξόδου των μετοχών από την κατηγορία επιτήρησης.
Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας επηρεάστηκαν στο χρονικό διάστημα του 2013, πέραν της διεθνούς και ελληνικής οικονομικής συγκυρίας, και από τις επιπτώσεις που είχε η θεομηνία της 25.02.2013, που έπληξε το Νομό Πέλλας, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής υφάσματος denim του Ομίλου, καθώς πλημμύρισαν οι εργοστασιακές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα σημαντικές ζημίες τόσο σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις όσο και σε εμπορεύματα. Έκτοτε το εργοστάσιο είτε είναι κλειστό είτε υπολειτουργεί.
Κύρια μέριμνα της Διοίκησης του Ομίλου παραμένει η διαρκής ανάληψη ενεργειών με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση όλων των επιχειρησιακών μονάδων του Ομίλου ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για τη συνέχιση παροχής υποστήριξης με αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση του δανεισμού. Οι προσπάθειες αυτές, μέρος των οποίων αποτελεί και η είσπραξη της ασφαλιστικής αποζημίωσης, φαίνεται ότι έχουν σημαντικές ελπίδες ευόδωσης, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν συγκεκριμένα προς ανακοίνωση αποτελέσματα.
-
00:05 Συμβάσεις έργου ή εξαρτημένη εργασία; Ασφαλιστικές υποχρεώσεις, τηλεργασία και πρακτικές συνέπειες για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα
-
00:05 Κρατικός Προϋπολογισμός 2026: Οι επιδόσεις, οι προκλήσεις και η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας
-
00:05 EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
00:04 Τα στοιχεία ενός ισχυρού λογότυπου
-
00:04 Το ΕΚΠΑ ως πρότυπο συμπερίληψης και ακαδημαϊκής Αριστείας
-
00:04 Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά έπαθε "πρόεδρο Εδεσσαϊκού"!
-
00:03 Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
00:02 Να μην πετάμε τη σκούφια μας...
-
00:01 Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα;
-
17/12 Σουδάν: Οκτώ νεκροί εξαιτίας επιδρομής drone σε χωριό του Νότιου Κορντοφάν
-
Η τρελή απόφαση του Τραμπ που τρόμαξε τις ΗΠΑ αλλά μπορεί να πετύχει
-
Όταν η αξία αρχίζει να γράφεται στο ταμπλό
-
Η Γαλλία "αντιτίθεται σθεναρά" σε οποιαδήποτε κίνηση της ΕΕ για την επιβολή συμφωνίας με τη Mercosur
-
Μύθος ότι το ρωσικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο του LNG
-
Δημοσκόπηση MRB: Στο 29,2% η ΝΔ - Τι ποσοστά θα συγκέντρωναν Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς
-
Επιλύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τεχνικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ - Κανονικά οι πληρωμές
-
Γιατί το ράλι του χρυσού ήρθε για να μείνει
-
Οι 5 Έλληνες ευρωβουλευτές που καταψήφισαν το ιστορικό μπλόκο στο ρωσικό αέριο – Σε ποια ελληνικά κόμματα ανήκουν
-
Tass: Ο Όρμπαν απαρνείται την αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας της ΕΕ με αιχμή τα ρωσικά assets
-
Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα
-
Σκισμένα καλτσόν, καλτσοδέτες και φραπές σκέτος (170)
-
Μύθος ότι το ρωσικό αέριο είναι πολύ φθηνότερο του LNG (57)
-
Ισχυρισμοί Πούτιν για "υστερία και ψέματα" των Ευρωπαίων στις ανησυχίες τους για "μεγάλο πόλεμο" (35)
-
Politico: Το πρόβλημα της ΕΕ δεν είναι το Βέλγιο, αλλά ο Τραμπ (23)
-
Βρετανία: 26 συμμαθητές του Φάρατζ καταγγέλλουν ότι στην εφηβεία του ήταν ανοικτά "φασίστας, ρατσιστής και αντισημίτης" (14)
-
Το ντέρμπι Ανδρουλάκη με Τσίπρα (14)
-
Η τελική ρύθμιση για τους δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου (13)
-
Bloomberg: Ο Ερντογάν ζητά από τον Πούτιν να πάρει πίσω τους S-400 για να ξεμπλοκάρει την αγορά των F-35 (11)
-
Νίκος Παππάς: Καταγγελία για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου - Εκτός Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ (9)
-
Τραμπ: "Ξένη τρομοκρατική οργάνωση" η Βενεζουέλα - Ανακοίνωσε τον πλήρη ναυτικό αποκλεισμό της (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ