Συνεχης ενημερωση
Η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ανακοίνωσε τις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης 01.01-30.09.2013 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.).
Κατά την διάρκεια του εννεαμήνου η δριμύτητα της κρίσης φαίνεται να μετριάζεται. Στην αγορά του αυτοκινήτου συνεχίστηκε η σταθεροποιητική τάση, που άρχισε ήδη να παρουσιάζεται από το εξάμηνο, μετά από 4 χρόνια συνεχούς πτωτικής πορείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές ταξινομήσεις αυτοκινήτων το εννεάμηνο του 2013 ανήλθαν σε 44.013 μονάδες σημειώνοντας μικρή μείωση της τάξεως του 3,3% σε σχέση με τις αντίστοιχες ταξινομήσεις της προηγούμενης περιόδου. Η SUZUKI το εννεάμηνο του 2013 πραγματοποίησε 1.721 ταξινομήσεις αυτοκινήτων οι οποίες αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 3,9% και την κατατάσσουν στην 10η θέση μεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων. Ο τομέας λιανικής διατήρησε την 1η θέση και το εννεάμηνο του 2013 επιτυγχάνοντας μερίδιο αγοράς 12,0% από 10,9% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου το εννεάμηνο του 2013 ανήλθαν σε € 134,7 εκατ. σημειώνοντας οριακή μείωση κατά 0,5% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2012. Αντίστοιχα οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε € 102,0 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 3,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα μικτά κέρδη του εννεαμήνου του 2013 ανήλθαν σε € 36,9 εκατ. για τον Όμιλο και σε € 10,2 εκατ. για την Εταιρεία αυξημένα κατά € 0,9 εκατ. και € 1,1 εκατ. αντιστοίχως.
Το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) διαμορφώθηκε σε € 6,6 εκατ. για τον Όμιλο από € 0,6 το 2012 και σε € -4,8 εκατ. για την Εταιρεία βελτιωμένο κατά 54,7% από € -10,6 εκατ.
Οι ζημίες προ φόρων το εννεάμηνο του 2013 παρουσίασαν αισθητή βελτίωση και ανήλθαν σε € -18,0 εκατ. για τον Όμιλο έναντι € -28,9 εκατ. το εννεάμηνο του 2012 και σε € -15,5 εκατ. για την Εταιρεία έναντι € -24,3 εκατ. το 2012.
Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή σε 26% από 20% από 01.01.2013 προσαύξησε τον αναβαλλόμενο φόρο της Εταιρείας επιβαρύνοντας το μετά φόρων αποτέλεσμα κατά € 3,1 εκατ., παρά την μείωση των προ φόρων ζημιών.
Οι Ταμειακές Ροές από Λειτουργικές Δραστηριότητες του Ομίλου παραμένουν θετικές € 8,2 εκατ.
Η συνεχιζόμενη προσπάθεια της Διοίκησης του Ομίλου για περιστολή των λειτουργικών εξόδων είχε σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση τους κατά € 8,5 εκατ.. Έτσι τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του Ομίλου την 30.09.2013 ανήλθαν σε € 43,3 εκατ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό μείωσης κατά 16,4% σε σχέση με τα € 51,8 εκατ. της 30.09.2012.
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε κατά € 7,4 εκατ. ήτοι 2,5%, από € 301,0 εκατ. την 30.09.2012 σε 293,6 εκατ. την 30.09.2013, ενώ ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου την 30.09.2013 διαμορφώθηκε σε 277,9 εκατ.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εγκρίθηκε η συγχώνευση των εταιρειών ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. και Personal Best A.E. με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μετά την ημερομηνία Ισολογισμού Μετασχηματισμού 31.12.2012 λογίστηκαν για λογαριασμό της απορροφώσας εταιρείας.
-
16:30 Τραμπ κατά BBC: Αγωγή-μαμούθ 10 δισ. δολαρίων
-
16:28 Κ. Χατζηδάκης: Το "κενό χρηματοδότησης" που παρουσιάζουν κάποιοι για την μετά το Ταμείο Ανάκαμψης περίοδο δεν ισχύει
-
16:06 Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
16:01 Visa: 20% περισσότεροι Έλληνες ταξίδεψαν στο εξωτερικό το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2025
-
15:56 Υστέρηση στις μεταρρυθμίσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη για το κράτος και τον ανταγωνισμό
-
15:47 ΗΠΑ: Σημαντική άνοδος της ανεργίας στο 4,6% τον Νοέμβριο
-
15:44 Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
15:40 Προϋπολογισμός 2026- Δ. Νατσιός: Η ερήμωση της υπαίθρου συνιστά εθνική απειλή
-
15:35 Δίκη Χρυσής Αυγής: "Η δολοφονία Φύσσα ήταν εκτέλεση, επιτέλεση ενός έργου"
-
15:15 Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό τραυματισμού μαθήτριας σε σχολείο στην Κυψέλη
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (76)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (39)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (25)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (14)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (11)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ