Συνεχης ενημερωση
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- Όμιλος Επιχειρήσεων, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαιτησίας για τη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας της θυγατρικής εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. από τη ΔΕΗ Α.Ε. Η απόφαση ΡΑΕ/Δ1/2013 που εξέδωσε η Μόνιμη Διαιτησία στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και επιδόθηκε στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ με δικαστικό επιμελητή, ορίζει ότι «Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από τη ΔΕΗ και η ΔΕΗ θα προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για χρονικό διάστημα ίσο προς 8.760 ώρες ετησίως και έναντι του τιμήματος των 40,7€/MWh, στο οποίο περιλαμβάνονται το σταθερό και μεταβλητό κόστος ενέργειας, οι Χρεώσεις Χρήσης Συστήματος, Επικουρικών Υπηρεσιών, ΥΚΩ, και οι επιβαρύνσεις για τα ανταποδοτικά τέλη υπέρ ΡΑΕ και ΔΕΣΜΗΕ/ΛΑΓΗΕ και δεν περιλαμβάνονται οι χρεώσεις Ειδικό Τέλος ΑΠΕ/ΕΤΜΕΑΡ, ΕΦΚ ηλεκτρικής ενέργειας, ΔΕΤΕ και τυχόν επιβαλλόμενες λοιπές φορολογικές επιβαρύνσεις». Η απόφαση αφορά στο διάστημα από 1ης Ιουλίου 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Σε συνέχεια της ως άνω διαιτητικής απόφασης, την οποία και τα δύο μέρη έχουν δεσμευθεί εκ των προτέρων ότι θα αποδεχθούν, η ΔΕΗ και η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ θα τακτοποιήσουν οικονομικά και λογιστικά τον μεταξύ τους λογαριασμό, αναδρομικά από 1/7/2010, σύμφωνα με τις επιταγές της διαιτητικής απόφασης. Η προκύπτουσα διαφορά για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. και τη μητρική ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-Όμιλος Επιχειρήσεων θα αποτυπωθεί στις Ενδιάμεσες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1η Ιανουαρίου - 30 Σεπτεμβρίου 2013, που θα δημοσιευθούν με τα αποτελέσματα εννεαμήνου στις 20 Νοεμβρίου 2013.
Σημειώνεται ότι η Μόνιμη Διαιτησία στη ΡΑΕ συστήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2012, σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 4001/2011.
-
00:02 All-in στον ευρωπαϊκό εθνικισμό οι ΗΠΑ του Τραμπ
-
00:02 Η τηλεργασία παράγει εκτελεστές - Το γραφείο διαμορφώνει ηγέτες
-
00:02 Κερδίζεις συχνά και παρ’ όλα αυτά χάνεις; Δες πού βρίσκεται το πρόβλημα
-
00:01 Φτιάχνεται αυτός ο κόσμος;
-
24/12 Ονδούρα: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο Νάσρι Ασφούρα που υποστήριξε ο Τραμπ
-
24/12 CNBC: Η Nvidia εξαγοράζει την startup τσιπ AI Groq έναντι 20 δισ. δολ. - Το μεγαλύτερο deal που έχει κάνει ποτέ
-
24/12 Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος για αδικήματα αθλητικής βίας
-
24/12 Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής: Μετεγκαθίσταται για μία τριετία στο κτήριο του άλλοτε δημοτικού της Κοινότητας Ταταούλων
-
24/12 Ρωσία: Καταρρίψεις ουκρανικών drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα
-
24/12 ΗΠΑ: Υπάρχουν "στρατιωτικές επιλογές" αλλά ο Λευκός Οίκος εστιάζει στον αποκλεισμό της Βενεζουέλας
-
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Κώστα Ανεστίδη
-
Αυξημένες οι καθαρές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μετά την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών φορολογίας
-
Ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι συνελήφθη με την υποψία ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
-
Αν δεν αντέχεις τη ζημιά, μην ζητάς το κέρδος
-
Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται επ’ αόριστον
-
Η Ρωσία σχεδιάζει πυρηνικό εργοστάσιο στη Σελήνη εντός της επόμενης δεκαετίας
-
Πόσο θα αυξάνονται οι μισθοί ως το 2028
-
Ο Ζελένσκι άνοιξε τα χαρτιά του: "Μία η βασική διαφωνία με τις ΗΠΑ στο ειρηνευτικό σχέδιο: το Ντονέτσκ"
-
Ρούβλι: Το εκρηκτικό του "ράλι" φέρνει νέους κινδύνους για την οικονομία της Ρωσίας
-
Έφυγε από τη ζωή η Σύλβα-Καίτη Ακρίτα - Ήταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
-
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον Κώστα Ανεστίδη (52)
-
Αυξημένες οι καθαρές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μετά την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών φορολογίας (37)
-
Η Ρωσία σχεδιάζει πυρηνικό εργοστάσιο στη Σελήνη εντός της επόμενης δεκαετίας (31)
-
Τριμερείς Συμμαχίες oυσίας (29)
-
Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται επ’ αόριστον (28)
-
Ρούβλι: Το εκρηκτικό του "ράλι" φέρνει νέους κινδύνους για την οικονομία της Ρωσίας (13)
-
Ουκρανία: Το ειρηνευτικό σχέδιο των 20 σημείων που παρουσίασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι (9)
-
Ο Ανδρουλάκης εκτιμά ότι... τελικά οι Πολίτες θα επιβραβεύσουν τη στάση του στην κάλπη (9)
-
Αν δεν αντέχεις τη ζημιά, μην ζητάς το κέρδος (6)
-
Politico: Πώς η Ακροδεξιά οικειοποιήθηκε τα Χριστούγεννα (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ