Συνεχης ενημερωση
Eπιστολές από την Deutsche Bank Trust Company Americas ως εκπρόσωπο των δανειστών (Administrative Agent) έλαβαν η "Technical Olympic USA, Inc." ("TOUSA") και η θυγατρική της "TOUSA Homes L.P.".
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Deutsche Bank Trust Company Americas ζητούσε με τις επιστολές την καταβολή ποσών που οφείλονται σε συμφωνίες εγγυήσεων που είχαν συνάψει για τη χορήγηση δανείων στη μη ενοποιούμενη κοινοπραξία Transeastern (unconsolidated joint venture).
Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία αυτή είχε δανειστεί $675 εκατ. βάσει συμφωνιών δανεισμού (senior credit agreement, senior mezzanine credit agreement, junior mezzanine credit agreement). Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι παραπάνω συμφωνίες δανεισμού είναι εξασφαλισμένες από τα πάγια και μερίδια ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας Transeastern και δεν έχουν αντίκτυπο ή συνέπειες στην "TOUSA" και "TOUSA Homes L.P" (non-recourse to the companies).
Πέραν αυτών -αναφέρεται στην ίδια πάντα ανακοίνωση- κατ’ εξαίρεση, οι δύο ως άνω εταιρείες έχουν δώσει εγγυήσεις στις παρακάτω δύο περιπτώσεις: πρώτον στην περίπτωση που δηλώσει αδυναμία η κοινοπραξία να προβούν αυτές στην αποπεράτωση των ημιτελών εργασιών ανέγερσης σπιτιών της κοινοπραξίας που ήταν σε εξέλιξη κατά την υπογραφή της σύμβασης την 1/8/2005 (completion guarantees) και δεύτερον στην περίπτωση που η κοινοπραξία υποπέσει στα αδικήματα της απάτης, κατάχρησης ή ανάλογης πράξης ή και σε περίπτωση που η κοινοπραξία υποβάλλει εθελοντικά αίτηση προστασίας πτώχευσης (carve-out guarantees).
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι με τις επιστολές του, ο ως άνω εκπρόσωπος των δανειστών ισχυρίζεται ότι η κοινοπραξία έχει αποτύχει να συμμορφωθεί με ορισμένες από τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με τις συμφωνίες δανεισμού και τούτο είχε ως αποτέλεσμα, κατά την άποψή του, να λάβουν χώρα πολλαπλές ενδεχόμενες αθετήσεις υποχρεώσεων, οι οποίες δήθεν έχουν ενεργοποιήσει υποχρεώσεις των ως άνω εταιρειών, σύμφωνα με τις εγγυήσεις και ως εκ τούτου ζητάει από τις εταιρείες να καταβάλουν όλες τις εκκρεμείς υποχρεώσεις που απορρέουν από κάθε μία συμφωνία δανεισμού.
Η "TOUSA" και η "TOUSA Homes L.P" δεν πιστεύουν ότι οι υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις ως άνω αναφερθείσες εγγυήσεις (completion guarantees και carve-out guarantees) έχουν γίνει απαιτητές διότι δεν συντρέχουν εν προκειμένω οι δύο ως άνω περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εγγυηθεί.
Επισημαίνεται περαιτέρω ότι οι εταιρείες αυτές έχουν επισήμως αμφισβητήσει τους παραπάνω ισχυρισμούς και είναι σε συζητήσεις με τον εκπρόσωπο των δανειστριών τραπεζών και τους υπόλοιπους δανειστές σχετικά με αυτή την κατάσταση.
-
00:38 Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (103)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (25)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (21)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή" (11)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
