Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια των συμφωνηθέντων μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ και συμπληρωματικών έργων, οι δύο πλευρές με απόλυτη υπευθυνότητα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους επί των νομοτεχνικών και ουσιαστικών σημείων σύνταξης ενός κειμένου «Σχεδίου Συμφωνίας Φιλικής Διευθέτησης».
Η εκτίμηση και των δύο πλευρών είναι ότι το κείμενο αυτό θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός και να σταλεί για προσυμβατική επεξεργασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η όποια καθυστέρηση υπογραφής ενός Σχεδίου Συμφωνίας, οφείλεται στην παρέμβαση της DG Com της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη σύνταξη των αιτούμενων απαντήσεων, ένα θέμα για το οποίο ουδεμία ευθύνη για την πρωθύστερη ανακίνηση του φέρει ο ΟΛΠ, ο οποίος θεωρεί ότι υπόψη της DG Com θα έπρεπε να τεθεί το Σχέδιο Συμφωνίας και όχι non papers κείμενα, για τα οποία, ούτε ο ΟΛΠ Α.Ε., ούτε το ΤΑΙΠΕΔ είχαν γνώση.
Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν με θετική διάθεση και προσπάθεια για τη σύνταξη του κειμένου ενός Σχεδίου Συμφωνίας το οποίο, όπως έχει συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές, θα ισχύσει, αφού τεθεί υπόψη: (α) των Διοικητικών Συμβουλίων, (β) των Γενικών Συνελεύσεων, (γ) της DG Com, (δ) του Ελεγκτικού Συνεδρίου και (ε) της Βουλής, μέσω δηλαδή μιας διαδικασίας πλήρους διαφάνειας.
-
19:01 Εσθονία: Κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο για εξηγήσεις σχετικά με παραβίαση του εναέριου χώρου
-
18:59 Έγκριση ΑΜΚ €15,1 εκατ. από τη Γ.Σ. της Τειρεσίας
-
18:55 Σι Τζινπίνγκ: Ζητά από τους ηγέτες των BRICS να "αντισταθούν σε όλες τις μορφές προστατευτισμού"
-
18:48 Ν. Ταχιάος: Πλήρεις οι μελέτες για την τοποθέτηση του ραντάρ στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι
-
18:36 ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ράιαν Ράουθ που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
-
18:31 Λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας - Τρεις συλλήψεις
-
18:30 Reuters: Οι Ευρωπαίοι θέλουν μεγαλύτερο συντονισμό με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
-
18:21 Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή"
-
18:19 Λίβανος: Πέντε νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές κατά θέσεων της Χεζμπολάχ
-
18:15 Άδ. Γεωργιάδης: Η ΕΔΕ για το ΚΥ Αίγινας στρέφεται κατά όποιου ευθύνεται για την απουσία ασθενοφόρου όταν χρειάστηκε
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (90)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (35)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (17)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (15)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)
-
Γαλλία: Η ημέρα της κρίσης για τον Μπαϊρού - Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνοσυνέλευση (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
