Συνεχης ενημερωση
Αποσκοπώντας στη βελτίωση της οργανωτικής διάρθρωσης του Ομίλου, ακολουθώντας τη διεθνώς διαμορφούμενη πρακτική στον κλάδο και ευθυγραμμιζόμενοι με τις επερχόμενες απαιτήσεις από την εφαρμογή του Κανονισμού EMIR και τον υπό ψήφιση Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις εργασίες των Κεντρικών Αποθετηρίων Τίτλων (CSDs) τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών του Ομίλου ΕΧΑΕ «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρησης», «Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.», «Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Α.Ε.» και «Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε.» έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήματος του Ομίλου.
Με την ολοκλήρωση της ενδοομιλικής αναδιάρθρωσης η εισηγμένη εταιρεία θα παρέχει τις υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα έχει ως 100% θυγατρικές το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών που θα διαχειρίζεται το Σύστημα Άυλων Τίτλων και την Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου, εναρμονιζόμενη πλήρως με την δομή των διεθνών ολοκληρωμένων χρηματιστηριακών ομίλων.
Ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 30η Ιουνίου 2013. Οι σχετικές αποφάσεις τελούν υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των άνω εταιρειών οι οποίες προγραμματίζονται εντός του 2013.
Οι ως άνω εταιρικοί μετασχηματισμοί δεν θα έχουν επίδραση στα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου, ενώ επιπλέον θα επιτευχθεί η εξασφάλιση της απαιτούμενης από τον Κανονισμό EMIR πρόσθετης ταμειακής και κεφαλαιακής επάρκειας για την ΕΤΕΚ, η αποτελεσματικότερη κατανομή κόστους/αποτελέσματος μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου και η μεταφορά ρευστότητας στην εισηγμένη εταιρεία.
-
13:27 Ι. Κατρής σε Εξεταστική: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε πλήρη γνώση και πρόσβαση σε στοιχεία για διασταυρωτικούς ελέγχους
-
13:26 Ο ελεγκτής του αύριο δεν μένει πια στο γραφείο
-
13:23 Ολοκληρώθηκε ο 42ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός
-
13:18 CARDIO LIFE STYLE 2025: Μία Μοναδική, Ζωντανή Γιορτή για την Καρδιά μας!
-
13:03 Τουρκική Χεζμπολάχ: Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν "τρομοκράτη" τον πολιτικό εταίρο του Ερντογάν - Το μήνυμα μέσω της λίστα TEL
-
12:58 Εκλογές στο Ιράκ: Ευρεία νίκη για το ψηφοδέλτιο του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντάνι
-
12:54 Τραμπ: Ζήτησε από τον Ισραηλινό πρόεδρο να απονείμει χάρη στον Νετανιάχου
-
12:46 Συνεργασία METLEN με την Power Factors για την ψηφιακή διαχείριση του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ
-
12:44 Ν. Χριστοδουλίδης στους FT: Προτιμώ μια Τουρκία που θα είναι κοντά στην Ε.Ε.
-
12:38 Wonderful ΑΙ: Εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων - Επίσημη έναρξη και στην Ελλάδα
-
Πληρώνει ακριβά τα νέα της Eurofighter η Τουρκία;
-
Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς
-
Η τράπεζα με το μικρότερο NPE στην Ευρωζώνη και τη μεγαλύτερη απόδοση προς τους μετόχους
-
Η στρατηγική για ταχύτερη μείωση του χρέους το 2026
-
Μπορεί ο Τραμπ να λύσει το Κυπριακό;
-
Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας ανατρέπει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη
-
Μπάµπης Κωστούλας: Από την Αγία Άννα Βόλου στην Premier League
-
Κρεμλίνο: Επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επαφή με τους Βρετανούς - "Δεν είχαν καμία διάθεση να μας ακούσουν"
-
Ελληνικό: Εισπράξεις 1,6 δισ. ευρώ αναμένεται να "κλειδώσει" η Lamda Development μέχρι το τέλος του 2025
-
Το στίγμα του Θηρίου
-
Μπορεί ο Τραμπ να λύσει το Κυπριακό; (53)
-
Το στίγμα του Θηρίου (33)
-
Ο θυμωμένος Αντώνης Σαμαράς (28)
-
Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας ανατρέπει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη (10)
-
Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Υποψήφιες για μπλόκο άλλες 14 περιοχές της Αθήνας (6)
-
Υπόθεση Ιμάμογλου: Το αίτημα για 24 αιώνες φυλακή, η απαγόρευση του CHP και το κυνήγι Ερντογάν (4)
-
Η στρατηγική για ταχύτερη μείωση του χρέους το 2026 (4)
-
Το κράτος χρωστάει σε ιδιώτες €4 δισ. Ε, και; (4)
-
Ν. Ανδρουλάκης: Έχω υψηλό δείκτη αξιοπιστίας - Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο νικητής στις επόμενες εκλογές (3)
-
Ρωσία: Προχωρά στην έκδοση ομολόγων σε γουάν για πρώτη φορά (3)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ