Συνεχης ενημερωση
Άνω των 700 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστο της ΑΕΓΕΚ, όπως ανακοινώνει η εισηγμένη στο πλαίσιο σχολιασμού δημοσιευμάτων των εφημερίδων "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και "Αυριανή της Κυριακής" της 22/10/2006, αναφέρεται σε σχετική γνωστοποίηση.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην εταιρική ανακοίνωση:
(α) Η εταιρεία έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ, και συμμετέχει στην κατασκευή μερικών από τα σημαντικότερα έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Η δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζει ομαλά και απρόσκοπτα τόσο αναφορικά με την εκτέλεση των υφιστάμενων έργων της όσο και αναφορικά με τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς για την ανάληψη νέων έργων, και η εταιρία είναι ενήμερη στις σχετικές υποχρεώσεις της (φορολογικές, ασφαλιστικές κ.λ.π.). Επιπρόσθετα η εταιρία το Μάρτιο του 2006 ολοκλήρωσε τη συγχώνευση των εταιριών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και ΜΕΤΩΝ Α.Ε., επιδιώκοντας τη μείωση του εν γένει λειτουργικού κόστους της εταιρίας μέσω των επιτυγχανόμενων οικονομιών κλίμακος και της αναδιοργάνωσης των εταιρικών δομών.
Ήδη η εταιρεία, εκδηλώνοντας το έντονο και συνεχές ενδιαφέρον της για επέκταση του κατασκευαστικού της μεριδίου, από τις αρχές του 2006 μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει, μόνη ή με κοινοπρακτικά σχήματα, την κατασκευή έργων όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 1,125 δις ευρώ, εργασίες στο φράγμα Γαδουρά Ρόδου, προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, συμπληρωματικές συμβάσεις κ.λ.π. Επίσης η εταιρεία συμμετέχει στο σχήμα που έχει κηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος του έργου Μαλιακός-Κλειδί, κόστους επένδυσης 1,240 δις ευρώ και κόστους κατασκευής 712 εκατ. ευρώ, και βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των συμβατικών τευχών και υπογραφής της σχετικής σύμβασης.
(β) Η εταιρεία έχει επανειλημμένως ενημερώσει το επενδυτικό για την τακτική και στρατηγική της, η οποία αφορά σε συνεχή μείωση των υφιστάμενων υποχρεώσεων μέσω της πώλησης συμμετοχών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και της επικέντρωσης στην κύρια κατασκευαστική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ανακοινώσει πωλήσεις συμμετοχών και ακινήτων, μέσω των οποίων, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εξοφλήσεις, μόνον το τελευταίο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2006, έχει επιτευχθεί μείωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ.
(γ) Η εταιερία πάντα φροντίζει να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους μετόχους της και τις Χρηματιστηριακές Αρχές όταν υπάρχει γεγονός το οποίο είναι σημαντικό και αφορά πληροφορίες πέραν της καθημερινής επιχειρηματικής πραγματικότητας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται και τυχόν ρυθμίσεις σταδιακής αποπληρωμής υποχρεώσεων προς τραπεζικά ιδρύματα (συμπεριλαμβανομένης και της Αγροτικής), με τα οποία η συνεργασία της εταιρίας συνεχίζει αδιατάρακτα.
-
09:00 "Πόρτα" Ανδρουλάκη στις προσκλήσεις Μητσοτάκη- Ναι σε μέτρα- Όχι, σε συγκυβέρνηση
-
08:55 Γαλλία: Ο "survivor" Λεκορνί αναλαμβάνει ανήμερα των κινητοποιήσεων - Το προφίλ του δεν περιορίζεται στον "Μακρονισμό"
-
08:51 Κέρδη στις ασιατικές αγορές - Κοντά σε ιστορικά υψηλά η Ιαπωνία μετά την αποχώρηση του Ισίμπα
-
08:36 Νέα έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών και δικαστικών στη "μαφία των Χανίων" - Θα μιλήσουν τα κινητά των δύο αδερφών
-
08:33 Δεύτερη ημέρα της απεργίας των ταξί - Συγκέντρωση στις 10 και διαδήλωση με τα οχήματά τους
-
08:30 "Παράθυρο" για νέα θετικά μέτρα ανοίγει ο Κ. Μητσοτάκης
-
08:27 Δικαστικό "μπλόκο" στην απόφαση Τραμπ να απολύσει τη Λίζα Κουκ από το Δ.Σ. της Fed
-
08:27 Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
08:18 Τραμπ: Σε εξέλιξη οι εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Ινδία - Συνομιλίες με Μόντι εντός εβδομάδων
-
08:16 Ιπποκράτειο: Σε αναστολή ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής για το "χρυσό φακελάκι" - "Δεν θα γίνει ανεκτό" δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - "Δεχόμαστε επίθεση" - Επί ποδός το NATO
-
Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Το "χρυσό" καλοκαίρι των σούπερ μάρκετ: 757 εκατ. ευρώ επιπλέον στα ταμεία
-
Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (16)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (11)
-
Συναγερμός στην Πολωνία - Κατέρριψε ρωσικά drones που εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της - "Δεχόμαστε επίθεση" - Επί ποδός το NATO (9)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (3)
-
Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι; (3)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (2)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (2)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (1)
-
Ιπποκράτειο: Σε αναστολή ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής για το "χρυσό φακελάκι" - "Δεν θα γίνει ανεκτό" δήλωσε ο Άδ. Γεωργιάδης (1)
-
Επικρίσεις των ΗΠΑ για την επίθεση Ισραήλ κατά Χαμάς στο Κατάρ (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
