Συνεχης ενημερωση
ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ - Αποτελέσματα 1ου Τριμήνου 2013
«ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ - Αποτελέσματα 1ου Τριμήνου 2013»
Tα θετικά αποτελέσματα αντανακλούν την αποδοτικότητα του σχεδιασμού της αναδιοργάνωσης του Ομίλου και την ορθή λειτουργία του, κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσιάζουν κέρδη ύψους € 9,4 εκ.
Η μητρική Εταιρεία παρουσιάζει σημαντικά λειτουργικά κέρδη ύψους €7,6 εκ, καταγράφοντας αντίστοιχα υψηλό περιθώριο κερδοφορίας 20,6%. (EBITDA margin),
Τα επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα μετά φόρων της μητρικής Εταιρείας καταγράφουν κέρδη ύψους € 2,9 εκ.
Τις ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις του Α’ τριμήνου του 2013 ανακοίνωσε η Εταιρεία «Διαγνωστικόν και Θεραπευτικόν Κέντρον Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε.», (εφεξής ΥΓΕΙΑ) σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α).
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Σε ενοποιημένο επίπεδο, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στα € 62,7 εκ. Ο κύκλος εργασιών του ΥΓΕΙΑ αυξήθηκε στα € 36,9 εκ. έναντι € 36,5 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2012.
ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 59,3% και διαμορφώθηκαν σε € 9,4 εκ., έναντι κερδών € 5,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του ΥΓΕΙΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 11,8% και ανήλθαν σε € 7,6 εκ., έναντι κερδών € 6,8 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ παρουσίασε ζημίες προ φόρων στα € 2,4 εκ., έναντι ζημιών € 1,9 εκ. κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2012. Τα ενοποιημένα συγκρίσιμα αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζουν βελτίωση κατά 200% καταγράφοντας κέρδη € 1,9 εκ. έναντι ζημιών € 1,9 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το ΥΓΕΙΑ παρουσίασε ζημιές προ φόρων € 0,3 εκ. έναντι κερδών € 3 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα συγκρίσιμα αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση κατά 33,3% καταγράφοντας κέρδη € 4 εκ. έναντι κερδών € 3 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2012.
ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Ο Όμιλος το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατέγραψε ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στα € 4,2 εκ., έναντι ζημιών € 1,9 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα ενοποιημένα συγκρίσιμα αποτελέσματα μετά από φόρους παρουσιάζουν βελτίωση κατά 231,6% καταγράφοντας κέρδη € 2,5εκ. έναντι ζημιών € 1,9 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Σε εταιρικό επίπεδο, το ΥΓΕΙΑ παρουσίασε ζημιές μετά από φόρους στα € 3,1 εκ., έναντι κερδών € 2,3 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα συγκρίσιμα αποτελέσματα μετά από φόρους καταγράφουν αύξηση 26,1% ήτοι κέρδη €2,9 εκ. έναντι κερδών €2,3 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κα Ρίτα Σουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε αντίθεση με την ελληνική οικονομία η οποία κινείται σε ρυθμούς ύφεσης και το τρέχον έτος, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2013 συνεχίζει να παρουσιάζειλειτουργική κερδοφορία και επιδόσεις, επιβεβαιώνοντας την ορθή διαχείριση του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την αναδιοργάνωσή του.
Στην επικρατούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Διοίκηση του Ομίλου, θωρακίζει την υγιή ανάπτυξη των επιχειρηματικών δράσεων του Ομίλου, αποεπενδύει από μη βασικές λειτουργικές δραστηριότητες, στοχεύοντας στην διατήρηση της κυρίαρχης θέσης του και μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα των συνεργειών εντός του Ομίλου.
Ταυτόχρονα, το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, ενισχύει την ανταγωνιστικότητά του με τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, επενδύοντας συνεχώς σε τεχνολογία αιχμής, όντας το μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα πιστοποιημένο κατά το διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), τη κορυφαία διαπίστευση στο κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας.
Παράλληλα παρά τη συνεχή οικονομική αστάθεια, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ διατηρεί τη δυναμική των θέσεων εργασίας, ενώ το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ βραβεύεται στους κορυφαίους εργοδότες της Ελλάδος και της Ευρώπης για τη μοναδικότητα του εργασιακού του περιβάλλοντος.
Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, με όραμα και στρατηγική επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και τους ιατρούς μας, ανταποκρινόμενοι σε κάθε νέα πρόκληση υπηρετώντας με σεβασμό και προσήλωση το υπέρτατο αγαθό της ΥΓΕΙΑΣ.
Αρωγός στην επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η ‘MARFIN INVESTMENT GROUP’»
Ακολουθεί πίνακας με τα κυριότερα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου και της Εταιρείας:
| Όμιλος (Δημοσιευμένα) | 
 | 
 | |
| € εκατ. | Q1 2013 | Q1 2012 | Μεταβολή | 
| Κύκλος Εργασιών | 62,7 | 62,7 | 0% | 
| EBITDA | 9,4 | 5,9 | 59,3% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) προ φόρων | (2,4) | (1,9) | 26,3% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) (1) | (4,2) | (1,9) | 121% | 
| Όμιλος | 
 | 
 | 
 | 
| (Συγκρίσιμα Επαναλαμβανόμενα ) | Q1 2013 | Q1 2012 | Μεταβολή | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) προ φόρων | 1,9 | (1,9) | -200% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) (1) | 2,5 | (1,9) | -231,6% | 
| Μητρική (Δημοσιευμένα) | 
 | 
 | 
 | 
| € εκατ. | Q1 2013 | Q1 2012 | Μεταβολή | 
| Κύκλος Εργασιών | 36,9 | 36,5 | 1,1% | 
| EBITDA | 7,6 | 6,8 | 11,8% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) προ φόρων | (0,3) | 3,0 | -110% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) | (3,1) | 2,3 | -234,8% | 
| 
 
 Μητρική  | Q1 2013 | Q1 2012 | Μεταβολή | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) προ φόρων | 4,0 | 3,0 | 33,3% | 
| Καθαρά Κέρδη (Ζημίες) | 2,9 | 2,3 | 26,1% | 
| 
 | 
 | 
 | 
 | 
(1) Καθαρά κέρδη (Ζημίες) μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας
* Στα συγκρίσιμα αποτελέσματα δε συμπεριλαμβάνονται η πρόβλεψη πώλησης τoυ Κυπριακού Ομίλου Ευαγγελισμός Γυναικολογική Κλινική ΛΤΔ καθώς επίσης και λοιπά έκτακτα έξοδα που συνδέονται με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από 1/1/2013.
Λεπτομερή οικονομικά και άλλα στοιχεία παρέχονται στην ιστοσελίδα του Ομίλου στην διεύθυνση: www.hygeia.gr.
- 
                                18:07 Σι Τζινπίνγκ σε Κάρνεϊ: Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Καναδά για να επαναφέρει τις σχέσεις σε κανονικούς ρυθμούς
- 
                                17:55 ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας ανανέωσε την εντολή της EUFOR ALTHEA εν μέσω πολιτικών εντάσεων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
- 
                                17:50 ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε πάνω από 10.000 νέους επιχειρηματίες 30–59 ετών - Έμφαση στη στήριξη των γυναικών και της τοπικής επιχειρηματικότητας
- 
                                17:46 ΔΥΠΑ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ ενώνουν δυνάμεις για τη στήριξη των νέων
- 
                                17:39 Χρηματιστήριο: Διακόπηκε μετά από ένα χρόνο το σερί ανοδικών μηνών
- 
                                17:38 Ισραήλ: Η επικεφαλής νομική σύμβουλος του στρατού παραιτείται λόγω διαρροής βίντεο με κακοποιήσεις
- 
                                17:34 Συνάντηση Χρ. Δήμα με υπουργό Μεταφορών Καναδά: Αεροπορική σύνδεση, logistics, εφοδιαστική αλυσίδα στο επίκεντρο
- 
                                17:32 Συνάντηση Κ. Πιερρακάκη- Π. Σεράφιν: "Η Ελλάδα πιστεύει σε μια Ευρώπη που εμπνέει εμπιστοσύνη και σταθερότητα στους πολίτες της"
- 
                                17:24 Πιθανή τρομοκρατική επίθεση αποτράπηκε στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες (FBI)
- 
                                17:23 Συνάντηση του Γ. Γεραπετρίτη με τον ομόλογό του από το Μπαχρέιν
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Νέα τραπεζική διόρθωση στο Χρηματιστήριο με επιπλέον πίεση από HelleniQ Energy
- 
                                Επανεμφάνιση μετά από χρόνια του "Mr. Big Short" Μάικλ Μπέρι με χρησμό για φούσκα στις αγορές
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Πρόταση της ΕΕΝ για ελληνικά πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (107)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (66)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (29)
- 
                                ΕΥΔΑΠ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Οι αλλαγές και τα επόμενα βήματα (13)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (10)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (8)
- 
                                Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του "Ευαγγελισμού" - Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά Βορίδη (7)
- 
                                Ανακοίνωση ΕΛΤΑ: Κανένας Έλληνας δεν θα μείνει χωρίς ταχυδρόμο και κανένα νησί χωρίς κατάστημα (6)
- 
                                Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (6)
- 
                                Σ. Φάμελλος: Μην τολμήσει ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ πριν γίνει η συζήτηση στη Βουλή (4)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
