Συνεχης ενημερωση
Αύξηση των κερδών προ φόρων και των καθαρών κερδών μετά από φόρους καταγράφουν οι οικονομικές καταστάσεις του ΟΛΠ Α.Ε. για το α’ τρίμηνο του 2013.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 01.01.2013-31.03.2013 τις οποίες ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού:
α) Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 347.383 Ευρώ έναντι 185.379 της αντίστοιχης περιόδου του 2012.
β) Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1.133.514 Ευρώ έναντι 521.964 του 2012.
Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε ελαφρά μείωση 2,38%, ενώ τα λειτουργικά έξοδα της περιόδου μειώθηκαν κατά 7,04%.
Η καθαρή θέση λήξης της περιόδου της εταιρίας ανέρχεται σε 160,8 εκ. Ευρώ έναντι 155,5 εκ. Ευρώ του 2012.
Όπως δήλωσε στο Δ.Σ. ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης “Παρότι η χειμερινή περίοδος δεν αποτελεί τη σημαντική περίοδο της οικονομικής δραστηριότητας του λιμανιού, τα αποτελέσματα είναι θετικά και δείχνουν βάσει των στατιστικών μας δεδομένων ότι το 2013 θα είναι μια ακόμα κερδοφόρα χρονιά για τον ΟΛΠ Α.Ε. Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι κατά τη χειμερινή περίοδο είδαμε τα έσοδα από την κρουαζιέρα να αυξάνονται κατά 69,97%, χωρίς να μεταβάλουμε τα τιμολόγια μας. Ο ΟΛΠ Α.Ε. μετά και τη ψήφιση του Νόμου για το νέο λιμενικό σύστημα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις ανάπτυξης. Επίσης σε νέες προοπτικές ανάπτυξης βρίσκονται οι τομείς της κρουαζιέρας του car-terminal και των εμπορευματοκιβωτίων (containers), με τη ΣΕΠ Α.Ε. να έχει υποβάλει νέες προτάσεις για την ανάληψη κατασκευής του δυτικού Προβλήτα III και των 3 εταιρειών διαχείρισης καυσίμων την κατασκευή νέου προβλήτα μέσω Σύμβασης Παραχώρησης. Στην τελευταία φάση έγκρισης βρίσκεται επίσης και το έργο της επέκτασης του νότιου λιμένα για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια”.
-
19:01 Εσθονία: Κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο για εξηγήσεις σχετικά με παραβίαση του εναέριου χώρου
-
18:59 Έγκριση ΑΜΚ €15,1 εκατ. από τη Γ.Σ. της Τειρεσίας
-
18:55 Σι Τζινπίνγκ: Ζητά από τους ηγέτες των BRICS να "αντισταθούν σε όλες τις μορφές προστατευτισμού"
-
18:48 Ν. Ταχιάος: Πλήρεις οι μελέτες για την τοποθέτηση του ραντάρ στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι
-
18:36 ΗΠΑ: Ξεκίνησε η δίκη του Ράιαν Ράουθ που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
-
18:31 Λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας - Τρεις συλλήψεις
-
18:30 Reuters: Οι Ευρωπαίοι θέλουν μεγαλύτερο συντονισμό με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
-
18:21 Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή"
-
18:19 Λίβανος: Πέντε νεκροί σε ισραηλινές επιδρομές κατά θέσεων της Χεζμπολάχ
-
18:15 Άδ. Γεωργιάδης: Η ΕΔΕ για το ΚΥ Αίγινας στρέφεται κατά όποιου ευθύνεται για την απουσία ασθενοφόρου όταν χρειάστηκε
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Κερδοφορία και ανάπτυξη σε νέα ρεκόρ
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (90)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (35)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (17)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (15)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες (11)
-
Γαλλία: Η ημέρα της κρίσης για τον Μπαϊρού - Απόψε η ψήφος εμπιστοσύνης στην Εθνοσυνέλευση (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
