Συνεχης ενημερωση
Η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο "HELLAS ONLINE", σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3556/2007, ανακοινώνει το σχέδιο τροποποίησης άρθρων του Καταστατικού της, εν όψει της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 23ης Μαΐου 2013.
Άρθρο 6ο " Μετοχές
Αναδιατύπωση της 1ης παραγράφου
1. Οι μετοχές της Εταιρείας είναι Ονομαστικές ΓΦΕΚ ΤΑΕ &ΕΠΕ 3301/9.6.19981 και αδιαίρετες και διακρίνονται σε :
α) Κοινές Ονομαστικές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και άϋλες, κατά τα προβλεπόμενα από το Ν. 2396/1996, ως ισχύει, και από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Ως χρόνος έκδοσης αυτών ορίζεται ο χρόνος καταχώρησής τους στα αρχεία της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία» (Ε.Χ.Α.Ε.) ή οποιουδήποτε άλλου φορέα, που τυχόν θα ορισθεί νόμιμα, για το σκοπό αυτό. Μέτοχος της Εταιρείας λογίζεται ο εγγεγραμμένος στο μητρώο αξιών της Ε.Χ.Α.Ε., ως ορίζεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 8β του Κ.Ν.2190/1920, όπως ισχύει, ή οποιασδήποτε άλλης Υπηρεσίας ή Αρχής ορισθεί κατά Νόμο στο μέλλον.
β) Προνομιούχες Ονομαστικές μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου και μη μετατρέψιμες σε Κοινές, ενσώματες και μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι Προνομιούχες μετοχές εκδίδονται σε απλούς ή πολλαπλούς τίτλους οι οποίοι είναι αριθμημένοι κατ΄ αύξοντα αριθμό μετοχών και φέρουν τις υπογραφές του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και ενός Συμβούλου. Επιτρέπεται η έκδοση προσωρινών τίτλων μετοχών που θα φέρουν όλα τα στοιχεία των μετοχών εκτός μερισματαποδείξεων, οι οποίοι θα ανταλλάσσονται με τους οριστικούς τίτλους μετοχών, αμέσως μετά την έκδοσή τους. Τα σχετικά με την έκδοση των μετοχών κανονίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η μεταβίβαση των Προνομιούχων μετοχών γίνεται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 8β, παρ. 6 του Κ.Ν. 2190/1920, ως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα.
Ως προνομιούχος μέτοχος της Εταιρίας θεωρείται ο εγγεγραμμένος στο, κατ΄ άρθρο 8β, παρ. 6 ΚΝ 2190/20, ειδικό βιβλίο.
Άρθρο 8° " Δικαιώματα μειοψηφίας - Άσκηση Εκτάκτου Ελέγχου
2. Με αίτηση μετόχων, που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να εγγράφει στην ημερήσια διάταξη Γενικής Συνέλευσης, που έχει ήδη συγκληθεί, πρόσθετα θέματα, εάν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. Τα πρόσθετα θέματα πρέπει να δημοσιεύονται ή να γνωστοποιούνται, με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά το άρθρο 26 του Κ.Ν. 2190/20, επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. Εφόσον πρόκειται για Κοινές Ονομαστικές μετοχές, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αίτηση για την εγγραφή πρόσθετων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται κατά τον ίδιο τρόπο όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη, δεκατρείς (13) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και ταυτόχρονα τίθεται στη διάθεση των μετόχων στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, μαζί με την αιτιολόγηση ή το σχέδιο απόφασης που έχει υποβληθεί από τους μετόχους κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920.
2α Εφόσον πρόκειται για Κοινές Ονομαστικές μετοχές, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αίτηση μετόχων, κατόχων των ως άνω μετοχών που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του αντίστοιχου καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θέτει στη διάθεση των μετόχων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 27 παράγραφος 3 Κ.Ν. 2190/20, έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, σχέδια αποφάσεων για θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή τυχόν αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη, αν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.
8. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις του παρόντος άρθρου οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουν να αποδείξουν τη μετοχική τους ιδιότητα και τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν κατά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Τέτοια απόδειξη αποτελεί και η κατάθεση των μετοχών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28 ΚΝ 2190/20 ή, προκειμένου για μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο, η προσκόμιση βεβαίωσης από το φορέα στον οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες της Εταιρείας ή η πιστοποίηση της μετοχικής ιδιότητας με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση φορέα και Εταιρείας.
Άρθρο 10° " Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης
1. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων κοινών ονομαστικών μετοχών, συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και συνέρχεται υποχρεωτικά στην έδρα της Εταιρείας ή στην περιφέρεια άλλου δήμου εντός του νομού της έδρας ή άλλου δήμου όμορου της έδρας ή στην περιφέρεια του δήμου όπου βρίσκεται η έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι εν λόγω μετοχές της Εταιρείας είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τουλάχιστον μία φορά κάθε εταιρική χρήση και το αργότερο εντός έξι (6) μηνών από τη λήξη αυτής.
Άρθρο 11° Πρόσκληση - Ημερήσια Διάταξη Γεν. Συνέλευσης
1. Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει τουλάχιστον το οίκημα με ακριβή διεύθυνση, τη χρονολογία και την ώρα της συνεδρίασης, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με σαφήνεια, τους μετόχους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και ακριβείς οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι μέτοχοι θα μπορέσουν να μετάσχουν στη συνέλευση και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου ή, ενδεχομένως, και εξ αποστάσεως. H πρόσκληση των μετόχων, κατόχων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο κοινών ονομαστικών μετοχών, περιλαμβάνει επιπλέον και όσα ορίζει η παρ. 2β του άρθρου 26 του Κ.Ν. 2190/20.
Η πρόσκληση δημοσιεύεται προ δέκα (10) πλήρων ημερών στο Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης της Εφημερίδος της Κυβέρνησης και προ είκοσι (20) πλήρων ημερών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 26 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/20.
Στις περιπτώσεις επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων οι παραπάνω προθεσμίες συντέμνονται στο μισό. Νεώτερη πρόσκληση δεν απαιτείται, εάν στην αρχική πρόσκληση ορίζονται ο τόπος και χρόνος των επαναληπτικών συνεδριάσεων, που προβλέπονται από τον νόμο, εάν δεν επιτευχθεί απαρτία, υπό την προϋπόθεση ότι μεσολαβούν τουλάχιστον δέκα (10) πλήρεις ημέρες ανάμεσα στην εκάστοτε ματαιωθείσα συνεδρίαση και σε κάθε επαναληπτική.
Άρθρο 12
Δικαιούμενοι συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση - Αντιπροσώπευση
1. Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων Κοινών Ονομαστικών μετοχών, δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει κάθε μέτοχος, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28α του Κ.Ν. 2190/1920. Για δε τους μετόχους, κατόχους προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, ισχύουν τα κατ΄άρθρο 28 Κ.Ν. 2190/20 προβλεπόμενα..
2. Μέτοχοι που δεν έχουν συμμορφωθεί προς τις διατάξεις των άρθρων 28 και 28α του Κ.Ν. 2190/20, μπορούν να μετάσχουν στην αντίστοιχη Γενική Συνέλευση μόνον μετά από άδειά
της.
3. Επιτρέπεται, τηρουμένων των σχετικών αποφάσεων και διατάξεων, η εξ αποστάσεως
συμμετοχή των μετόχων κατόχων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο κοινών ονομαστικών
μετοχών, στη ψηφοφορία, είτε με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου με ηλεκτρονικά μέσα,
είτε με ψηφοφορία δι΄αλληλογραφίας. Στις περιπτώσεις αυτές, η εταιρεία πρέπει αντίστοιχα
να διαθέτει εκ των προτέρων σχετικά ψηφοδέλτια είτε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω της ιστοσελίδας της, είτε σε έντυπη μορφή, στην έδρα της. Η άσκηση του δικαιώματος ψήφου με ηλεκτρονικά μέσα μπορεί να γίνει πριν ή και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Οι μέτοχοι που ψηφίζουν δι΄ αλληλογραφίας υπολογίζονται για το σχηματισμό της απαρτίας και της πλειοψηφίας, εφόσον τα σχετικά ψηφοδέλτια έχουν παραληφθεί από την εταιρεία το αργότερο μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης.
Άρθρο 13ο
1. Εικοσιτέσσερις (24) ώρες πριν από κάθε Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο κοινών ονομαστικών μετοχών και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από κάθε Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, τοιχοκολλάται σε εμφανή θέση του καταστήματος της Εταιρείας, νόμιμα συνταγμένος πίνακας των μετόχων που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση. Ο πίνακας αυτός πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που αξιώνει ο νόμος, όπως τις ενδείξεις των τυχόν αντιπροσώπων των μετόχων, του αριθμού των μετοχών και ψήφων του καθενός και τις διευθύνσεις των μετόχων και αντιπροσώπων τους.
Άρθρο 15ο - Εξαιρετική απαρτία και πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης
(προσθήκη 6ης παραγράφου)
6. Ειδικά για την ιδιαίτερη γενική συνέλευση των Προνομιούχων μετόχων, όταν αυτή συγκαλείται, στην τελευταία επαναληπτική συνεδρίαση ευρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει εγκύρως επί των θεμάτων της αρχικής ημερήσιας διάταξης όταν εκπροσωπείται σ΄αυτήν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του αντίστοιχου καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Άρθρο 6ο " Μετοχές
Αναδιατύπωση της 1ης παραγράφου
1. Οι μετοχές της Εταιρείας είναι Ονομαστικές ΓΦΕΚ ΤΑΕ &ΕΠΕ 3301/9.6.19981 και αδιαίρετες και διακρίνονται σε :
α) Κοινές Ονομαστικές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και άϋλες, κατά τα προβλεπόμενα από το Ν. 2396/1996, ως ισχύει, και από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Ως χρόνος έκδοσης αυτών ορίζεται ο χρόνος καταχώρησής τους στα αρχεία της «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία» (Ε.Χ.Α.Ε.) ή οποιουδήποτε άλλου φορέα, που τυχόν θα ορισθεί νόμιμα, για το σκοπό αυτό. Μέτοχος της Εταιρείας λογίζεται ο εγγεγραμμένος στο μητρώο αξιών της Ε.Χ.Α.Ε., ως ορίζεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 8β του Κ.Ν.2190/1920, όπως ισχύει, ή οποιασδήποτε άλλης Υπηρεσίας ή Αρχής ορισθεί κατά Νόμο στο μέλλον.
β) Προνομιούχες Ονομαστικές μετοχές, χωρίς δικαίωμα ψήφου και μη μετατρέψιμες σε Κοινές, ενσώματες και μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι Προνομιούχες μετοχές εκδίδονται σε απλούς ή πολλαπλούς τίτλους οι οποίοι είναι αριθμημένοι κατ΄ αύξοντα αριθμό μετοχών και φέρουν τις υπογραφές του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και ενός Συμβούλου. Επιτρέπεται η έκδοση προσωρινών τίτλων μετοχών που θα φέρουν όλα τα στοιχεία των μετοχών εκτός μερισματαποδείξεων, οι οποίοι θα ανταλλάσσονται με τους οριστικούς τίτλους μετοχών, αμέσως μετά την έκδοσή τους. Τα σχετικά με την έκδοση των μετοχών κανονίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η μεταβίβαση των Προνομιούχων μετοχών γίνεται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 8β, παρ. 6 του Κ.Ν. 2190/1920, ως τροποποιηθείς ισχύει σήμερα.
Ως προνομιούχος μέτοχος της Εταιρίας θεωρείται ο εγγεγραμμένος στο, κατ΄ άρθρο 8β, παρ. 6 ΚΝ 2190/20, ειδικό βιβλίο.
Άρθρο 8° " Δικαιώματα μειοψηφίας - Άσκηση Εκτάκτου Ελέγχου
2. Με αίτηση μετόχων, που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να εγγράφει στην ημερήσια διάταξη Γενικής Συνέλευσης, που έχει ήδη συγκληθεί, πρόσθετα θέματα, εάν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. Τα πρόσθετα θέματα πρέπει να δημοσιεύονται ή να γνωστοποιούνται, με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά το άρθρο 26 του Κ.Ν. 2190/20, επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. Εφόσον πρόκειται για Κοινές Ονομαστικές μετοχές, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αίτηση για την εγγραφή πρόσθετων θεμάτων στην ημερήσια διάταξη συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση και η αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη δημοσιοποιείται κατά τον ίδιο τρόπο όπως η προηγούμενη ημερήσια διάταξη, δεκατρείς (13) ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και ταυτόχρονα τίθεται στη διάθεση των μετόχων στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, μαζί με την αιτιολόγηση ή το σχέδιο απόφασης που έχει υποβληθεί από τους μετόχους κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 27 παρ. 3 του Κ.Ν. 2190/1920.
2α Εφόσον πρόκειται για Κοινές Ονομαστικές μετοχές, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αίτηση μετόχων, κατόχων των ως άνω μετοχών που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του αντίστοιχου καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θέτει στη διάθεση των μετόχων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 27 παράγραφος 3 Κ.Ν. 2190/20, έξι (6) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, σχέδια αποφάσεων για θέματα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή τυχόν αναθεωρημένη ημερήσια διάταξη, αν η σχετική αίτηση περιέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο επτά (7) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.
8. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις του παρόντος άρθρου οι αιτούντες μέτοχοι οφείλουν να αποδείξουν τη μετοχική τους ιδιότητα και τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν κατά την άσκηση του σχετικού δικαιώματος. Τέτοια απόδειξη αποτελεί και η κατάθεση των μετοχών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28 ΚΝ 2190/20 ή, προκειμένου για μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο, η προσκόμιση βεβαίωσης από το φορέα στον οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες της Εταιρείας ή η πιστοποίηση της μετοχικής ιδιότητας με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση φορέα και Εταιρείας.
Άρθρο 10° " Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης
1. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων κοινών ονομαστικών μετοχών, συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και συνέρχεται υποχρεωτικά στην έδρα της Εταιρείας ή στην περιφέρεια άλλου δήμου εντός του νομού της έδρας ή άλλου δήμου όμορου της έδρας ή στην περιφέρεια του δήμου όπου βρίσκεται η έδρα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι εν λόγω μετοχές της Εταιρείας είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τουλάχιστον μία φορά κάθε εταιρική χρήση και το αργότερο εντός έξι (6) μηνών από τη λήξη αυτής.
Άρθρο 11° Πρόσκληση - Ημερήσια Διάταξη Γεν. Συνέλευσης
1. Η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης περιλαμβάνει τουλάχιστον το οίκημα με ακριβή διεύθυνση, τη χρονολογία και την ώρα της συνεδρίασης, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με σαφήνεια, τους μετόχους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και ακριβείς οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι μέτοχοι θα μπορέσουν να μετάσχουν στη συνέλευση και να ασκήσουν τα δικαιώματά τους αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου ή, ενδεχομένως, και εξ αποστάσεως. H πρόσκληση των μετόχων, κατόχων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο κοινών ονομαστικών μετοχών, περιλαμβάνει επιπλέον και όσα ορίζει η παρ. 2β του άρθρου 26 του Κ.Ν. 2190/20.
Η πρόσκληση δημοσιεύεται προ δέκα (10) πλήρων ημερών στο Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης της Εφημερίδος της Κυβέρνησης και προ είκοσι (20) πλήρων ημερών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 26 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/20.
Στις περιπτώσεις επαναληπτικών Γενικών Συνελεύσεων οι παραπάνω προθεσμίες συντέμνονται στο μισό. Νεώτερη πρόσκληση δεν απαιτείται, εάν στην αρχική πρόσκληση ορίζονται ο τόπος και χρόνος των επαναληπτικών συνεδριάσεων, που προβλέπονται από τον νόμο, εάν δεν επιτευχθεί απαρτία, υπό την προϋπόθεση ότι μεσολαβούν τουλάχιστον δέκα (10) πλήρεις ημέρες ανάμεσα στην εκάστοτε ματαιωθείσα συνεδρίαση και σε κάθε επαναληπτική.
Άρθρο 12
Δικαιούμενοι συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση - Αντιπροσώπευση
1. Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων Κοινών Ονομαστικών μετοχών, δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει κάθε μέτοχος, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω αντιπροσώπων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28α του Κ.Ν. 2190/1920. Για δε τους μετόχους, κατόχους προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, ισχύουν τα κατ΄άρθρο 28 Κ.Ν. 2190/20 προβλεπόμενα..
2. Μέτοχοι που δεν έχουν συμμορφωθεί προς τις διατάξεις των άρθρων 28 και 28α του Κ.Ν. 2190/20, μπορούν να μετάσχουν στην αντίστοιχη Γενική Συνέλευση μόνον μετά από άδειά
της.
3. Επιτρέπεται, τηρουμένων των σχετικών αποφάσεων και διατάξεων, η εξ αποστάσεως
συμμετοχή των μετόχων κατόχων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο κοινών ονομαστικών
μετοχών, στη ψηφοφορία, είτε με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου με ηλεκτρονικά μέσα,
είτε με ψηφοφορία δι΄αλληλογραφίας. Στις περιπτώσεις αυτές, η εταιρεία πρέπει αντίστοιχα
να διαθέτει εκ των προτέρων σχετικά ψηφοδέλτια είτε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω της ιστοσελίδας της, είτε σε έντυπη μορφή, στην έδρα της. Η άσκηση του δικαιώματος ψήφου με ηλεκτρονικά μέσα μπορεί να γίνει πριν ή και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Οι μέτοχοι που ψηφίζουν δι΄ αλληλογραφίας υπολογίζονται για το σχηματισμό της απαρτίας και της πλειοψηφίας, εφόσον τα σχετικά ψηφοδέλτια έχουν παραληφθεί από την εταιρεία το αργότερο μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης.
Άρθρο 13ο
1. Εικοσιτέσσερις (24) ώρες πριν από κάθε Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων των εισηγμένων στο χρηματιστήριο κοινών ονομαστικών μετοχών και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από κάθε Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατόχων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών, τοιχοκολλάται σε εμφανή θέση του καταστήματος της Εταιρείας, νόμιμα συνταγμένος πίνακας των μετόχων που έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση. Ο πίνακας αυτός πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που αξιώνει ο νόμος, όπως τις ενδείξεις των τυχόν αντιπροσώπων των μετόχων, του αριθμού των μετοχών και ψήφων του καθενός και τις διευθύνσεις των μετόχων και αντιπροσώπων τους.
Άρθρο 15ο - Εξαιρετική απαρτία και πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης
(προσθήκη 6ης παραγράφου)
6. Ειδικά για την ιδιαίτερη γενική συνέλευση των Προνομιούχων μετόχων, όταν αυτή συγκαλείται, στην τελευταία επαναληπτική συνεδρίαση ευρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει εγκύρως επί των θεμάτων της αρχικής ημερήσιας διάταξης όταν εκπροσωπείται σ΄αυτήν το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του αντίστοιχου καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
-
16:30 Τραμπ κατά BBC: Αγωγή-μαμούθ 10 δισ. δολαρίων
-
16:28 Κ. Χατζηδάκης: Το "κενό χρηματοδότησης" που παρουσιάζουν κάποιοι για την μετά το Ταμείο Ανάκαμψης περίοδο δεν ισχύει
-
16:06 Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
16:01 Visa: 20% περισσότεροι Έλληνες ταξίδεψαν στο εξωτερικό το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2025
-
15:56 Υστέρηση στις μεταρρυθμίσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη για το κράτος και τον ανταγωνισμό
-
15:47 ΗΠΑ: Σημαντική άνοδος της ανεργίας στο 4,6% τον Νοέμβριο
-
15:44 Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
15:40 Προϋπολογισμός 2026- Δ. Νατσιός: Η ερήμωση της υπαίθρου συνιστά εθνική απειλή
-
15:35 Δίκη Χρυσής Αυγής: "Η δολοφονία Φύσσα ήταν εκτέλεση, επιτέλεση ενός έργου"
-
15:15 Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό τραυματισμού μαθήτριας σε σχολείο στην Κυψέλη
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (77)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (39)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (25)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (14)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (11)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ