Συνεχης ενημερωση
Η ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ A.B.E.E. (πρώην Plias A.B.E.E.) δημοσίευσε την 21.5.2013 τις περιοδικές οικονομικές καταστάσεις του α’ τριμήνου 2013.
Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών για το α’ τρίμηνο του 2013 ανήλθε σε 3,4 εκατ. Ευρώ έναντι 3,3 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένος κατά 4,4%. Από τις παραπάνω πωλήσεις το 20% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ στο εσωτερικό και εξωτερικό, το 20% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο περίπου 60% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις. Το 39% περίπου του ετήσιου κύκλου εργασιών αφορά εξαγωγές.
Το μικτό κέρδος της χρήσης ανήλθε σε 0,86 εκατ. Ευρώ έναντι 0,62 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2012. Το αντίστοιχο μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 25,1% για την τρέχουσα χρήση έναντι 18,9% για το 2012. Η συνολική βελτίωση του μικτού κέρδους οφείλεται στην ανάπτυξη των πωλήσεων, την συνεχιζόμενη προσπάθεια μείωσης των γενικών βιομηχανικών δαπανών, και βελτιστοποίησης του προϊοντικού μίγματος.
Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας (έξοδα διοίκησης και διάθεσης) αυξήθηκαν σε 0,82 εκατ. ευρώ από 0,67 εκ. ευρώ λόγω αύξησης των δαπανών για την προώθηση και επικοινωνία (marketing) των προϊόντων και της αύξησης του κύκλου εργασιών.
Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημίες 0,063 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών 0,166 εκατ. Ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2012. Τα αποτελέσματα του Ομίλου μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,036 εκατ. Ευρώ το 2013 σε σχέση με ζημίες 0,213 εκατ. ευρώ το 2012.
Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών εξόδων και αποσβέσεων (EBIDTA) διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,335 εκατ. Ευρώ έναντι κερδών 0,264 εκατ. Ευρώ το 2012, βελτιωμένα κατά 27%.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, και παρά τη συνεχιζόμενη εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία πιστεύουμε ότι και κατά την υπόλοιπη χρήση του 2013 θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ και βελτίωση των οικονομικών μας αποτελεσμάτων.
-
14:12 ΥΠΑΝ: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ
-
13:56 Φινλανδία: Επιθεώρηση πλοίου ύποπτου για την πρόκληση βλάβης σε υποθαλάσσιο καλώδιο στον Κόλπο της Φινλανδίας
-
13:54 Σε τροχιά για τις μεγαλύτερες απώλειες εδώ και 8 χρόνια το δολάριο
-
13:51 Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
-
13:39 Κ. Τσιάρας: Το 2025 καταβλήθηκαν συνολικά 3,8 δισ. ευρώ στον πρωτογενή τομέα
-
13:30 Αμφιλεγόμενα στοιχεία για την "επίθεση" σε προεδρική κατοικία του Πούτιν έδωσε η Ρωσία - "Αντιπερισπασμό" καταγγέλλει η Κάλας
-
13:03 Μείωση 4,2% των τροχαίων τον Οκτώβριο
-
12:55 Ακρίτας: Η αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. για την προαιρετική δημόσια πρόταση
-
12:53 Ν. Ανδρουλάκης: Το 2026 να είναι χρονιά ευημερίας για όλο τον ελληνικό λαό, γιατί έχει περάσει δύσκολα χρόνια
-
12:47 Αντ. Σαμαράς για το 2026: Η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη
-
Ετοιμάζουν "ρόδες" για τα ακίνητα…
-
Από την υποτίμηση στην αναγνώριση
-
Ρωσία: Ο Γκερασίμοφ λέει ότι ο Πούτιν διέταξε επέκταση της ζώνης ασφαλείας στο Σούμι και το Χάρκοβο
-
Ιράν: Τέταρτη ημέρα διαδηλώσεων - Κλιμάκωση με συνθήματα "Θάνατος στον δικτάτορα Χαμενεΐ"
-
Ποιος θέλει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα;
-
Dimand: Στην Alpha Bank έναντι 36 εκατ. ευρώ το "Μινιόν"
-
Γιώτης: Μοιράζει σχεδόν 5 εκατ. σε μετόχους και στελέχη
-
Πότε ανοίγει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις του 2026 - Oι προθεσμίες για τις βεβαιώσεις αποδοχών
-
Ρωσικό αέριο: Βουτιά 44% στις εξαγωγές αγωγού προς την Ευρώπη - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του ’70
-
Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από Τρίτες χώρες το 2026 - Πού θα απασχοληθούν
-
Ρωσικό αέριο: Βουτιά 44% στις εξαγωγές αγωγού προς την Ευρώπη - Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του ’70 (17)
-
Ποιος θέλει την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα; (16)
-
Ετοιμάζουν "ρόδες" για τα ακίνητα… (16)
-
Η Μοσάντ καλεί τους Ιρανούς διαδηλωτές να βγουν στους δρόμους και τους διαβεβαιώνει ότι "βρίσκεται εκεί μαζί τους" (10)
-
Εισαγωγή 94.240 εργαζομένων από Τρίτες χώρες το 2026 - Πού θα απασχοληθούν (10)
-
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις τραυματίες σε πλήγματα της Ρωσίας στην Οδησσό (6)
-
Κυρώσεις και πρόστιμα για τα μπλόκα εξετάζει η κυβέρνηση - Την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις των αγροτών (5)
-
Αντ. Σαμαράς για το 2026: Η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη (3)
-
Ο Μερτς καλεί την Ευρώπη να διεκδικεί τα συμφέροντά της για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία το 2026 (2)
-
Σταθερά τα πράσινα, επιθετικά τα μπλε: Οι τιμές ρεύματος της ΔΕΗ για τον Ιανουάριο 2026 (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ