Συνεχης ενημερωση
Με βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο μικτής και καθαρής κερδοφορίας, έκλεισε η χρήση του 2012 για τον όμιλο KLEEMANN. 
Η στρατηγική διεθνοποίησης και εξωστρέφειας της εταιρίας τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα στο τέλος του 2012 ο Όμιλος να έχει παρουσία σε 90 χώρες έναντι 75 το 2011 και να παρουσιάζει αύξηση των διεθνών πωλήσεων, κατά 17% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, το ποσοστό των διεθνών πωλήσεων ανέρχεται πλέον στο 78% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από 68% το 2011. 
Επιπρόσθετα, στο τέλος του 2012 η KLEEMANN προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στη Μόσχα, όπου διατηρούσε εμπορικό γραφείο, με στόχο να αξιοποιήσει περαιτέρω τη δυναμική της ρωσικής αγοράς, η οποία αποτέλεσε πέρυσι τη νούμερο ένα διεθνή αγορά της μητρικής, με τις συνολικές πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,5 εκατ. ευρώ, διπλάσιες σε σχέση με το 2011. 
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 92,3 εκατ. ευρώ από 91,2 εκατ. ευρώ το 2011, αυξημένος κατά 1,3%. Το μικτό περιθώριο κέρδους το 2012 διαμορφώθηκε σε 31,0% από 30,6% το προηγούμενο έτος, ενώ η επίτευξη στο τέταρτο τρίμηνο ήταν ακόμα πιο υψηλή, και ανήλθε σε 32,6%. Η βελτίωση αυτή που αποτυπώνεται από το δεύτερο εξάμηνο προήλθε από την επιτυχή εφαρμογή στρατηγικών μείωσης κόστους μέσα στο 2012.Τα καθαρά κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 2,5 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ η μητρική επανήλθε στην κερδοφορία, παρουσιάζοντας κέρδη προ φόρων 38 χιλ. ευρώ από ζημίες 2,2 εκατ. ευρώ το 2011. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε -78 χιλ ευρώ από 73 χιλ ευρώ το προηγούμενο έτος. 
Για τη χρήση 2012 το διοικητικό συμβούλιο της KLEEMANN δεν προτίθεται να προτείνει τη διανομή μερίσματος. 
Σημειώνεται ότι στο αποτέλεσμα του Ομίλου έχουν συμπεριληφθεί και προβλέψεις επισφάλειας ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. το 2011. Οι υψηλές προβλέψεις οφείλονται στη συνετή πολιτική του Ομίλου και αφορούν πελάτες της ελληνικής αγοράς, οι οποίοι επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, το αποτέλεσμα επηρεάστηκε από τη ζημία των νεοσύστατων θυγατρικών της Κίνας και της Αγγλίας, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, από έκτακτα έξοδα εμπορικής ανάπτυξης και γραφείων αντιπροσώπευσης ύψους 0,6 εκατ. ευρώ, καθώς και κόστος από συναλλαγματικές διαφορές στη θυγατρική της Τουρκίας ύψους 117 χιλ. ευρώ έναντι 604 χιλ. ευρώ εσόδου το 2011. Τέλος, από την αποτίμηση των ακινήτων στην εύλογη αξία, προέκυψε διαφορά 736 χιλ ευρώ εκ των οποίων τα 195 χιλ ευρώ επιβάρυναν τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης και τα 541 χιλ ευρώ τα ίδια κεφάλαια. Χωρίς τους παραπάνω παράγοντες, τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου για το 2012 θα διαμορφώνονταν σε 10,1 εκατ. ευρώ. 
Περαιτέρω, ο Όμιλος παρουσιάζει εξαιρετική κεφαλαιακή διάρθρωση έχοντας θετικές λειτουργικές ροές ύψους 11,8 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται σε μόλις 2,7 εκατ. ευρώ, επίδοση που δείχνει την χρηματοδοτική αυτάρκεια του Ομίλου. Παράλληλα, ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων προς ξένα είναι πολύ υψηλός και ανέρχεται σε 1,50, επιβεβαιώνοντας την περιορισμένη έκθεση του Ομίλου και την υγιή οικονομική του πορεία. 
Στο μεταξύ, σε ακόμη πιο βελτιωμένες επιδόσεις προσβλέπει ο Όμιλος KLEEMANN για το 2013, έχοντας ως βασικό στόχο τη διεθνή εξάπλωσή του και την είσοδό του σε όλες τις αγορές που εμφανίζουν προοπτικές ανάπτυξης. Η διοίκηση με γνώμονα την ικανότητα ανάπτυξης του Ομίλου, ο όποιος σε λίγα χρόνια άλλαξε επιτυχώς το πεδίο δραστηριότητάς του από την εγχώρια στη παγκόσμια αγορά, εκτιμά πως θα συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία του και το 2013.
- 
                                20:00 Μπαράζ πληρωμών για αναδρομικά με δικαστικές αποφάσεις - Τα ποσά και οι δικαιούχοι
- 
                                19:48 Αλβανία: Πέθανε ο Φάτος Νάνο
- 
                                19:46 Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέρριψε τις προτάσεις για φόρο περιουσίας στον προϋπολογισμό
- 
                                19:42 Μπλε Κέδρος: Ολοκλήρωσε την πώληση θυγατρικής έναντι €18,89 εκατ. - Μηδένισε τον τραπεζικό της δανεισμό
- 
                                19:39 Στα "κόκκινα" οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
- 
                                19:27 Πρωθυπουργός της Μολδαβίας διορίσθηκε ο φιλοευρωπαίος οικονομολόγος Αλεξάντρου Μουντεάνου
- 
                                19:20 Λιθουανία: Σχεδόν 2.000 νταλίκες έχουν μπλοκαριστεί στη Λευκορωσία, αφού έκλεισαν τα σύνορα των δύο χωρών
- 
                                19:10 Μοτοδυναμική: Αύξηση κατά 11,7% του τζίρου στο 9μηνο
- 
                                19:03 Εκατοντάδες άνθρωποι ενδέχεται να εκτελέστηκαν κατά την κατάληψη μιας πόλης του Σουδάν από τις RSF
- 
                                18:55 Διχασμένη η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για τις ενέργειες των ΗΠΑ
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Πρόταση της ΕΕΝ για ελληνικά πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
- 
                                Νέα τραπεζική διόρθωση στο Χρηματιστήριο με επιπλέον πίεση από HelleniQ Energy
- 
                                Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν
- 
                                Επανεμφάνιση μετά από χρόνια του "Mr. Big Short" Μάικλ Μπέρι με χρησμό για φούσκα στις αγορές
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (109)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (67)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (29)
- 
                                ΕΥΔΑΠ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Οι αλλαγές και τα επόμενα βήματα (15)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (10)
- 
                                Ανακοίνωση ΕΛΤΑ: Κανένας Έλληνας δεν θα μείνει χωρίς ταχυδρόμο και κανένα νησί χωρίς κατάστημα (9)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (8)
- 
                                Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του "Ευαγγελισμού" - Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά Βορίδη (7)
- 
                                Πειραιώς: Στα €854 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο, στο 15% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (6)
- 
                                Eurostat: Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα - Ο πέμπτος χαμηλότερος στην ευρωζώνη (5)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
