Συνεχης ενημερωση
Κέρδη προ φόρων 6.323.537 Ευρώ και μετά από φόρους 4.957.091 Ευρώ εμφάνισε ο ΟΛΠ Α.Ε. κατά το 2012, ο κύκλος εργασιών του οποίου ανήλθε στα 106.592.452 Ευρώ και τα μικτά του κέρδη σε 19.934.259. Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών του (+1,39) και των μικτών κερδών του (+16%) και παρά τη μείωση του κόστους πωλήσεων, τα καθαρά του κέρδη εμφανίζονται μειωμένα έναντι του 2011, λόγω μεταβολής σημαντικού αντιλογισμού για επίδικες δικαστικές υποθέσεις που είχαν εκδικασθεί υπέρ του ΟΛΠ Α.Ε. κατά την χρήση 2011.
Σύμφωνα με την έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης και των Φορολογικών Καταστάσεων του 2012 από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ο Οργανισμός εμφανίζει για τρίτη συνεχή χρονιά κέρδη, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στον χώρο των θαλασσίων μεταφορών και την κρίση στο εισαγωγικό εμπόριο της χώρας.
Παρόλα αυτά, τα έσοδα στον τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) αυξήθηκαν κατά +21,89% και στον τομέα της διακίνησης αυτοκινήτων κατά +5,24%. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του παρουσίασαν μείωση (-0,37%) και οι μισθοί και εργοδοτικές εισφορές κατά -8,84%. Ζημιογόνα κινήθηκε ο τομέας ναυπηγοεπισκευής (δεξαμενών), ενώ σημαντική επιβάρυνση επήλθε από το αυξημένο κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων.
Μείωση εσόδων υπήρξε και από τις προσορμίσεις πλοίων (-16,05%) λόγω μειωμένης κυρίως διακίνησης στην ακτοπλοΐα και στις σχετικές παραχωρήσεις προσόρμισης προς τον Προβλήτα ΙΙ.
Ο ΟΛΠ Α.Ε., τέλος ουδεμία επίπτωση υπέστη από το περυσινό «κούρεμα» ομολόγων (PSI), την πρόσφατη τραπεζική κρίση στην Κύπρο, ενώ δεν εμφανίζει συναλλαγματικούς κινδύνους. Όλοι του οι δείκτες παραμένουν σε θετικά και υγιή επίπεδα για την τραπεζική αγορά.
Οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις για το 2013 δείχνουν ότι και το τρέχον έτος θα είναι μια δυναμική, αναπτυξιακή και κερδοφόρα χρονιά.
-
00:05 Όταν η φορολογία αποκόπτεται από την οικονομική πραγματικότητα
-
00:05 Γροιλανδία, Τσάγκος: Ο Στάρμερ ακροβατούσε σε ένα διπλωματικό σχοινί και ο Τραμπ μόλις τον έσπρωξε
-
00:05 Η Profile μετριέται πια σε εκατομμύρια που μένουν
-
00:04 Εκλογικός νόμος: Δεν μετακινούμε τα γκολπόστ
-
00:03 Καλώς μας ξανάρθε το λεφτόδεντρο!
-
00:02 Μη φάτε, θα έχουμε γλάρο...
-
00:01 Απαντήσεις στο Αμυντικό συνέδριο του capital
-
21/01 Τραμπ: Το Ιράν πρέπει να "σταματήσει με τα πυρηνικά" αλλιώς η επίθεση του Ιουνίου "θα ξανασυμβεί"
-
21/01 Τουρκία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί σε φιλοκουρδική διαδήλωση
-
21/01 Ρούτε σε Τραμπ: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ "θα είναι στο πλευρό" των ΗΠΑ
-
Το επεισοδιακό VIP δείπνο στο Νταβός - Αποχώρησε η Λαγκάρντ ενώ ο Λούτνικ μιλούσε επικριτικά για την Ευρώπη
-
Μαζικές αγωγές αποζημίωσης κατά του υπ. Παιδείας μετά την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά
-
"Βράζουν" ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί με τις απειλές Τραμπ για Γροιλανδία - "Αν χτυπήσει στρατιωτικά, έως και καθαίρεση από την Προεδρία"
-
Η ελληνική εκδίκηση
-
Τραμπ από Νταβός: Άμεσες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Γροιλανδίας - Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω βία, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βία
-
Αποθέματα, χυτήριο, EBITDA και ένα χάσμα αποτίμησης
-
Ελλάδα-Ισραήλ: Η αντιαεροπορική ασπίδα του "Αχιλλέα" και η καινοτομία στο επίκεντρο της στρατηγικής συνεργασίας
-
Γιατί ο Τραμπ φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω
-
Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των παλιών κατοικιών της χώρας
-
Οι µεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις - Οι εταιρείες της χώρας που έσπασαν το φράγµα των 100 εκατ. ευρώ το 2024
-
Η άσκηση πολιτικής ως μηχανικό σύστημα (58)
-
Τραμπ από Νταβός: Άμεσες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Γροιλανδίας - Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω βία, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βία (54)
-
Μαζικές αγωγές αποζημίωσης κατά του υπ. Παιδείας μετά την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά (52)
-
Πηγές Politico: Η ΕΕ πλησιάζει σε κλιμάκωση του "πολέμου" με τον Τραμπ για τη Γροιλανδία με χρήση του "εμπορικού μπαζούκα" (32)
-
ΕΕ - Mercosur: Το Ευρωκοινοβούλιο "παγώνει" την εμπορική συμφωνία, ζητώντας γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της ΕΕ - Δυσαρέσκεια Κομισιόν (30)
-
Η ελληνική εκδίκηση (23)
-
"Βράζουν" ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί με τις απειλές Τραμπ για Γροιλανδία - "Αν χτυπήσει στρατιωτικά, έως και καθαίρεση από την Προεδρία" (21)
-
Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των παλιών κατοικιών της χώρας (18)
-
Μπορεί να παράγει η "Άνωθεν παρέμβαση" πολιτική; Έστω και στ' αραμαϊκά; (17)
-
Τραμπ: Διαμορφώσαμε το πλαίσιο μελλοντικής συμφωνίας για τη Γροιλανδία με τον Ρούτε - Δεν θα επιβάλω τους δασμούς (15)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ