Συνεχης ενημερωση
Το 2012 χαρακτηρίστηκε από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και με τον κλάδο της οικοδομικής δραστηριότητας και των κατασκευών, να παρουσιάζει σημαντικές απώλειες κατά την τελευταία διετία. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού, την υποτονική ανάπτυξη στην Κεντρική Ευρώπη και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή των Βαλκανίων κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, επηρέασαν δυσμενώς τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ.
Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε στη χρήση 2012 μείωση κατά 16,1% και ανήλθε σε 1.046,7 εκ. ευρώ, έναντι 1.247,4 εκ. ευρώ το 2011. Μείωση κατά 22,2% παρουσίασαν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) τα οποία διαμορφώθηκαν σε 27,1 εκ. ευρώ έναντι 34,8 εκ. ευρώ πέρυσι. Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στη χρήση 2012 σε ζημίες ύψους 66,6 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,6925 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 48,9 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,5080 ευρώ ανά μετοχή) το 2011.
Παρά το δυσμενές αυτό πλαίσιο και λόγω της βελτιωμένης διαχείρισης των αποθεμάτων και των α’ υλών, ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ πέτυχε τη μείωση του καθαρού δανεισμού του στη χρήση 2012 κατά 20,3 εκ. ευρώ έναντι του 2011, με αντίστοιχη βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών του ροών.
Η Διοίκηση του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ στο πλαίσιο των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά προσαρμόζει το ρυθμό απασχόλησης των παραγωγικών του μονάδων, ενώ παράλληλα ενισχύει το δίκτυο πωλήσεων του σε νέες αγορές του εξωτερικού. Η ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας παραμένει βασικός στρατηγικός στόχος, οι δε προσπάθειες περιορισμού του λειτουργικού κόστους, συνεχίζονται αμείωτες σε όλα τα επίπεδα.
Δημοσίευση την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.
Τα Στοιχεία & Πληροφορίες της περιόδου από 1.1.2012 – 31.12.2012 δημοσιεύονται μαζί με την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της ίδιας περιόδου και θα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Εταιρίας, στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.sidenor.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΧΑ www.athex.gr την 27η Φεβρουαρίου 2013 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
-
11:39 Η Natech Banking Solutions εντάσσει τον Αλέξανδρο Τσαπάρα στο Advisory Board
-
11:38 ΙΕΛΚΑ: Η Ελλάδα χαμηλότερα από τον μέσο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ όλο το 2025
-
11:28 ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του υπόπτου
-
11:21 ΟΗΕ-Κυπριακό: Μια νέα άτυπη διάσκεψη 5+1 πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη
-
11:21 Cetracore-Jetoil: Αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας της εταιρείας λόγω κυρώσεων κατά Ρωσίας
-
11:11 Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι πήρε τον "έλεγχο" της πόλης Κουπιάνσκ
-
11:07 Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη υποχώρηση με ενδείξεις profit taking
-
11:05 ΔΥΠΑ: Από την Τετάρτη η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
-
10:47 ΟΠΑΠ: Μετοχές αξίας 4 εκατ. ευρώ αγόρασε η Allwyn τη Δευτέρα
-
10:47 Aktor: Η ενέργεια στο επίκεντρο των νέων επενδύσεων του ομίλου
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (27)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (15)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (15)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (9)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (8)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (4)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (4)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
-
Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή τουλάχιστον 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ