Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου της 1ης Ιανουαρίου 2012 έως την 30η Σεπτεμβρίου 2012 του Ομίλου και της Εταιρείας, και σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
Kατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 09.04.2010, αποφασίσθηκε, κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (άρθρο 3.1.2.5.), η μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην Κατηγορία Επιτήρησης.
Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρίας εντάχθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης για τους εξής λόγους: α) οι ζημίες της χρήσης που έληξε στις 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής Θέσης και β) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι σημαντικές. Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 12/04/2010.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ Τριμήνου του 2012, ο Όμιλος ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. παρουσίασε τα κάτωθι μεγέθη:
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €2.251.275 έναντι €5.110.119 του αντίστοιχου του Γ’ Τριμήνου 2011.
Το ενοποιημένο περιθώριο μικτού κέρδους μειώθηκε σε 35,34% έναντι 45,81% του αντίστοιχου Γ’ Τριμήνου του 2011.
Οι ενοποιημένες ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €1.540.549 έναντι κερδών €88.801 του αντίστοιχου Γ’ Τριμήνου του 2011.
Οι ενοποιημένες ζημιές μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε €1.540.549 έναντι κερδών €88.801 του αντίστοιχου Γ’ Τριμήνου του 2011.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν αρνητικά στο ποσό των €191.346 έναντι θετικών λειτουργικών κερδών €931.000 του αντίστοιχου Γ’ Τριμήνου του 2011.
Τα δεδομένα που επηρέασαν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Εταιρείας κατά την διάρκεια του Γ’ Τριμήνου του 2012, ήταν κυρίως τα εξής:
α) Τα οικονομικά αποτελέσματα του Γ’ Τριμήνου 2012 για την Εταιρεία έχουν επιβαρυνθεί με ποσό € 983.489 περίπου. Εκ των οποίων € 790.498 αφορά απομείωση υπεραξίας και κόστους επένδυσης για τη συγγενείς εταιρείες UKRAVTOMATOKA TOV και GLOSEC ΑΕ καθώς και την θυγατρική MARAC BULGARIA E.O.O.D. Το υπόλοιπο μέρος αφορά επισφάλειες απαιτήσεων € 193.000 περίπου.
β) η μείωση των πωλήσεων της μητρικής, ιδίως προς τις αγορές του εσωτερικού καθώς και η μειωμένη ζήτηση εκ μέρους βασικών πελατών της, με φυσική συνέπεια τις μειωμένες παραγγελίες τους προς αυτήν,
γ) η μείωση των υπηρεσιών της μητρικής, ιδίως προς τις αγορές του εσωτερικού καθώς και η μειωμένη ζήτηση εκ μέρους βασικών πελατών της
δ) η εν μέρει αναπλήρωση αυτών από ενισχυμένες πωλήσεις στο εξωτερικό, κυρίως από χώρες του Περσικού Κόλπου.
Σε σχέση με τις προοπτικές της εταιρείας για το 2012 η διοίκηση λαμβάνοντας υπ’ όψιν την παρούσα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της κυρίως στο εξωτερικό.
Αναφορικά με τα λειτουργικά έξοδα, η εταιρεία θα συνεχίσει την προσπάθεια διατήρησης αυτών σε χαμηλότερα επίπεδα. Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται ήδη τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά λειτουργικά κόστη σε σχέση με τη χρήση 2011, καθώς και να εξοικονομήσει πόρους μέσω της μη αντικατάστασης του προσωπικού που θα αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της χρήσης του 2012. Προσλήψεις προβλέπεται να γίνουν εάν και εφόσον ο αριθμός των εργαζομένων κριθεί μη επαρκής, ώστε να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη επέκταση της εταιρείας στον τομέα παροχής υπηρεσιών (τεχνικής υποστήριξης) σε εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας καθώς και άλλων εν δυνάμει παραγγελιών από χώρες του Περσικού Κόλπου.
Πέρα από τις προοπτικές που προκύπτουν από τις δραστηριότητες της εταιρείας που αναφέραμε παραπάνω θα πρέπει να γίνει και αναφορά στο αρνητικό πολιτικοοικονομικό περιβάλλον των τελευταίων χρόνων. Η μόνη δυναμική διέξοδος πλέον είναι οι εξαγωγές στις οποίες και η εταιρία μας έχει στραφεί, που όμως και αυτές δεν βοηθιούνται από το τραπεζικό σύστημα αφού με πολύ μεγάλη δυσκολία χρηματοδοτούνται πλέον ανέκκλητες πιστώσεις, τιμολόγια. Επίσης η εμπιστοσύνη των εταιριών του εξωτερικό προς τις Ελληνικές εταιρίες είναι στο ναδίρ. Δεν υπάρχει ξένη επιχείρηση που να μην ζητάει πληρωμή προϊόντων της προκαταβολικά και αυτό σε συνδυασμό με την πλήρη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά έχει αρνητικότατο αντίκτυπο και στις Ελληνικές επιχειρήσεις. Η εταιρεία μας επιπλέον έχει συμβάσεις και αναθέσεις έργων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ξεπερνούν τα 6 εκ. ευρώ που όμως δεν προχωρούν λόγω μη ενεργοποίησης των ΕΣΠΑ.
Λόγω των ανωτέρω και του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία, στις 27-9-2012 υπεγράφη ΄΄Συμφωνία Εξυγίανσης΄΄ με την πλειοψηφία των πιστωτών της σύμφωνα με τα άρθρα 106α και 106β του ν.3588/2007.
Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 106στ του ν.3588/2007, υποβλήθηκε προς επικύρωση στο αρμόδιο Δικαστήριο την 30-10-2012 και ορίσθηκε ημερομηνία συζήτησης στις 21 Νοεμβρίου 2012. Ταυτόχρονα ζητήθηκε και προσωρινή διαταγή για τη λήψη των προληπτικών μέτρων του άρθρου 109 του ν.3588/2007 η οποία και χορηγήθηκε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 22-01-2013 στο Μονομερές Πρωτοδικείο Πειραιά.
Η διαδικασία επικύρωσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών δύο έως τριών μηνών. Απώτερος σκοπός της υπαγωγής στο άρθρο 106 του ν.3588/2007 είναι να λάβει η εταιρεία παράταση προσωρινής αναστολής πληρωμών υποχρεώσεων, ώστε να αντιμετωπίσει τα ευκαιριακά προβλήματα ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κρίσης.
-
00:38 Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας
-
00:07 Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
00:06 Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
00:05 Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
00:04 Τα Πάντα Όλα ή Βάλτε τώρα που γυρίζει
-
00:03 Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
00:02 Η αγορά ψάχνει το "νέο μοντέλο"
-
00:01 Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
08/09 Γαλλία: Δεν θέλουμε τεχνοκράτη πρωθυπουργό, λέει η ακροδεξιά - Είναι οι "πιο ανίκανοι"
-
08/09 Κολομβία: Απελευθερώθηκαν 45 στρατιωτικοί που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε περιοχή που ελέγχουν αντάρτες
-
Σούπερ μάρκετ: Η μάχη των Ιωαννίνων, ο Σκλαβενίτης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γαλαξίας
-
Πόσο αυξάνονται οι συντάξεις από 1/1/2026 - Πώς καταργείται η προσωπική διαφορά (πίνακας)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά
-
Και πάλι όλοι μαζί
-
Ο χρυσός στον δρόμο για τα 4.250 δολάρια με περαιτέρω ράλι 20%
-
ΥΠΕΘΟ: Όλα τα μέτρα ελάφρυνσης για μισθωτούς, οικογένειες, συνταξιούχους, ένστολους - Τι αλλάζει στα τεκμήρια κατοικίας - Αναλυτικοί πίνακες
-
Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο του 2026
-
Το Πεντάγωνο εγκαταλείπει την φιλοδοξία ανάσχεσης της Κίνας
-
Μια πολύ καλή αρχή για το Δημογραφικό (103)
-
Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ: Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες - Παλαιστίνιοι οι δράστες (45)
-
Πόσο αυξάνονται οι μισθοί για μισθωτούς και οικογένειες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας - Πίνακες (25)
-
Έπεσε η κυβέρνηση Μπαϊρού - Όλα τα βλέμματα στον Μακρόν με φόντο το νέο πολιτικό αδιέξοδο (22)
-
Η απάντηση των δικηγόρων στις οικονομικές εξαγγελίες της ΔΕΘ: "Ημίμετρα για την φορολογική επιδρομή στον δικηγορικό κλάδο" (22)
-
Ριζική αλλαγή στο τεκμήριο ΙΧ - Μεγάλη μείωση για οχήματα από το 2010 και μετά (21)
-
ΔΕΘ 2025: Μπορεί να αναστραφεί η κυβερνητική φθορά; (16)
-
Και πάλι όλοι μαζί (15)
-
Πόσο μειώνεται ο φόρος στα ενοίκια - Η νέα κλίμακα (13)
-
Παραδοχή ΕΕ: Η παγκόσμια τάξη, όπως τη γνωρίζαμε, είναι πλέον "νεκρή" (11)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
