Συνεχης ενημερωση
H Alpha Bank σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole S.A. για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. Ένα σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος
Η Alpha Bank ανακοινώνει, πως έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole S.A. για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την 31 Δεκεμβρίου 2012 μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων των αρμόδιων εποπτικών αρχών και την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας διαβουλεύσεως με εκπροσώπους των εργαζομένων της Credit Agricole S.A.
Η Alpha Bank, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, εξαγοράζει την Εμπορική Τράπεζα A.E. ενισχυμένη κεφαλαιακά κατά Ευρώ 2,85 δισ. Η Credit Agricole S.A., πέραν της κεφαλαιακής ενισχύσεως ύψους Ευρώ 2,3 δισ. τον Ιούλιο του 2012, θα καταβάλει, πριν την εξαγορά, επιπλέον κεφάλαια ύψους Ευρώ 0,5 δισ.
Επιπροσθέτως, η Credit Agricole S.A. θα αγοράσει ομόλογο εκδόσεως της Alpha Bank ύψους Ευρώ 150 εκατ. μετατρέψιμο σε μετοχές. Η Credit Agricole S.A. θα έχει την ευχέρεια μετατροπής του ομολόγου σε κοινές μετοχές Alpha Bank, τηρουμένων των προϋποθέσεων και των όρων της ομολογιακής συμβάσεως. Η Alpha Bank θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. έναντι συμβολικού ανταλλάγματος σύμφωνου με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με τη συμφωνία αυτή το ενοποιημένο σχήμα ενισχύεται κεφαλαιακά κατά Ευρώ 3 δισ. και συμβάλλει στο υπάρχον σχέδιο ανακεφαλοποιήσεως της Τραπέζης.
Η Alpha Bank, θα προχωρήσει στην ενοποίηση της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. και θα ολοκληρώσει το σχέδιο αναδιοργανώσεως που είχε ξεκινήσει η Credit Agricole S.A. μετά την εξαγορά της το 2006. Η ενοποίηση τωνεργασιών αναμένεται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με το πλήρες όφελος των συνεργειών λειτουργικού
κόστους να εκτιμάται σε Ευρώ 150 εκατ. ετησίως, λόγω σημαντικών οικονομιών κλίμακας.
Η εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς το ενιαίο σχήμα θα κατέχει pro forma μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα 19% στις καταθέσεις και 25% στις χορηγήσεις, και ηγετική θέση στη στεγαστική πίστη και στα επιχειρηματικά δάνεια. Το pro forma συνολικό ενεργητικό θα ανέρχεται σε 78 δισ. ευρώ με βάση την 31η Μαρτίου 2012.
-
00:05 Η Τεχνητή Νοημοσύνη κηρύσσει πόλεμο στους υπαλλήλους - και δεν θα έχει καλή κατάληξη
-
00:05 Μουντρούχα τέχνη
-
00:05 Ιστορικό εννεάμηνο για τις τραπεζικές κυρίες
-
00:04 Παλιοί και επόμενοι στο ελληνικό κράτος. Και οι χρεοκοπίες του(ς)
-
00:03 Η οπλοκατοχή δεν είναι λύση
-
00:02 Ξανά σαρίκια και κελεμπίες;
-
00:01 Ιωάννης Αλεξόπουλος: Πώς μπορεί να µειωθεί δραστικά η πολυπλοκότητα και το κόστος των διαστηµικών αποστολών
-
00:01 Αλλαγή πίστας για την Ελλάδα το νέο δόγμα "Peace & Prosperity"
-
09/11 Βέλγιο: Εντοπίστηκαν 3 drones πάνω από τον πυρηνικό σταθμό Doel
-
09/11 Όρμπαν: Η Ουγγαρία σύναψε συμφωνία "οικονομικής ασπίδας" με την Ουάσινγκτον
-
Τι σημαίνει σε χρήμα μια επιτυχής γεώτρηση στο Ιόνιο 2 που συμμετέχει η ExxonMobil - Πιθανά έσοδα άνω των 65 δισ. ευρώ
-
Εισόδημα 305 ευρώ το μήνα δηλώνουν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες
-
Βορίζια: Από ζήλια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η βόμβα των Καργάκηδων - Θεωρούν τα εντάλματα σύλληψης... τίτλους τιμής
-
CNN: Σχεδόν αναπόφευκτη πια η πτώση του Ποκρόφσκ στους Ρώσους
-
Συγκοινωνίες Αθήνας: Ταλαιπωρία με άδεια τιμόνια και μισό εκατομμύριο χαμένα δρομολόγια
-
Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με Καρούζο, Έδραση - Ψαλλίδας, βιομηχανικά ακίνητα και ξενοδοχεία
-
Η Ελλάδα στο top 10 των προορισμών που θέλουν να επισκεφτούν οι Ευρωπαίοι το χειμώνα
-
Χρησμοί και παρασκήνιο για το "κόμμα Καρυστιανού"
-
Νέα ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο ιστορικό υψηλό των 5,7 δισ. ευρώ εκτιμώνται τα μερίσματα των εισηγμένων
-
Ξεκινά ο οδικός άξονας "Ιωάννινα – Κακαβιά"
-
Ορθάνοιχτο ενδεχόμενο για νέο κόμμα από Α. Σαμαρά - "Η ΝΔ έχει μεταλλαχθεί και πλέον δεν αρέσει" (47)
-
Τι σημαίνει σε χρήμα μια επιτυχής γεώτρηση στο Ιόνιο 2 που συμμετέχει η ExxonMobil - Πιθανά έσοδα άνω των 65 δισ. ευρώ (41)
-
Εισόδημα 305 ευρώ το μήνα δηλώνουν οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες (33)
-
CNN: Σχεδόν αναπόφευκτη πια η πτώση του Ποκρόφσκ στους Ρώσους (20)
-
Στις 3 η συνέντευξη του Α. Σαμαρά στον Αντέννα: "Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει την Νέα Δημοκρατία σε ένα υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ με μπλε χρώμα (19)
-
Χρησμοί και παρασκήνιο για το "κόμμα Καρυστιανού" (15)
-
Βορίζια: Από ζήλια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η βόμβα των Καργάκηδων - Θεωρούν τα εντάλματα σύλληψης... τίτλους τιμής (11)
-
Συγκοινωνίες Αθήνας: Ταλαιπωρία με άδεια τιμόνια και μισό εκατομμύριο χαμένα δρομολόγια (11)
-
Αλλαγή πίστας για την Ελλάδα το νέο δόγμα "Peace & Prosperity" (9)
-
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC μετά τις επικρίσεις για "μονταζιέρα" σε ομιλία του Τραμπ (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ