Συνεχης ενημερωση
Αναφορικά με την από 19.09.2012 ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη εναρμόνιση της φορολογίας στην αγορά των παιγνίων, περιλαμβανομένων και αυτών της ΟΠΑΠ Α.Ε., η εταιρία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τις επιπτώσεις της εν λόγω εναρμόνισης σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και την ανάλυση της διαμορφούμενης κατάστασης, ως ακολούθως:
1. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης των παιγνίων της, συμπεριλαμβανομένου του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», τόσο στο επίγειο δίκτυο όσο και στο Διαδίκτυο έως το 2020. Επιπλέον διατηρεί από το 2020 έως το 2030 το αποκλειστικό δικαίωμα διάθεσης των παιγνίων της στο επίγειο δίκτυο, ενώ το ίδιο ισχύει και στο Διαδίκτυο με την εξαίρεση του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ». Επίσης, τα παίγνια τύπου RNG (Random Number Generator) θα διατίθενται αποκλειστικά μέσω της ΟΠΑΠ Α.Ε.
2. Εξαλείφεται οποιοσδήποτε κίνδυνος καταλογισμού πιθανής κρατικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Εταιρία.
3. Αναφορικά με τις δεσμεύσεις, οι οποίες αφορούν στη χορήγηση της άδειας εκμετάλλευσης των παιγνιομηχανημάτων και την περίοδο επέκτασης της αποκλειστικής άδειας, η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν υφίσταται άμεσο πρόσθετο οικονομικό βάρος, καθώς πρόσθετος φόρος και/ή τίμημα καθίστανται αναγκαία μόνο αν οι δραστηριότητες αυτές υπεραποδώσουν για την Εταιρία.
4. Εάν για την περίοδο επέκτασης της αποκλειστικής άδειας από το 2020 έως το 2030 , η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν επιτύχει τα αρχικώς προβλεπόμενα επίπεδα μεικτών κερδών κατά τον υπολογισμό του τιμήματος για την επέκταση της άδειας για την περίοδο αυτή, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα λάβει αποζημίωση για τη διαφορά των προπληρωμένων προς το Ελληνικό Δημόσιο φόρων.
5. Η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε συνδυασμό με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεισφέρουν στη διαφάνεια και σαφήνεια του νομοθετικού πλαισίου που διέπουν τη λειτουργία της εταιρίας.
6. Η εταιρία εξετάζει τον τρόπο εφαρμογής και υλοποίησης της εναρμόνισης της φορολογίας όσον αφορά στα κέρδη των παικτών σύμφωνα με το Ν. 4002/2011, και θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις μόλις ολοκληρώσει τη μελέτη του θέματος.
-
00:05 Ο Πούτιν υπενθυμίζει ότι αποτελεί απειλή για το ΝΑΤΟ
-
00:05 Ηρεμία πριν από τη γεωπολιτική καταιγίδα;
-
00:05 Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τις προβλέψεις
-
00:04 Ώρα να ελέγξουμε προσεκτικά τις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους σε Θράκη και "ευαίσθητες" περιοχές
-
00:04 Ελληνική Οικονομία: Με Σχέδιο, Αξιοπιστία και Εξωστρέφεια
-
00:04 Γιατί ο Ζελένσκι έκανε έναν αρχικατάσκοπο επικεφαλής του γραφείου του
-
00:03 Πώς το ρωσικό χτύπημα με τον "Oreshnik" επηρεάζει την Ελλάδα
-
00:02 Δικό μας μοντέλο βιομηχανίας θέλουμε;
-
00:01 Μπορούμε καλύτερα
-
12/01 Κ. Κυρανάκης: O κλάδος των ΚΤΕΛ ανοίγει για κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τις προϋποθέσεις
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει
-
Επίτροπος Άμυνας ΕΕ: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν τη Γροιλανδία με τη βία, θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ
-
Ο Τραμπ απειλεί να αποκλείσει την Exxon Mobil από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας
-
Υπό ποινική έρευνα θέτει η κυβέρνηση Τραμπ τον πρόεδρο της Fed - "Θέλουν να καθορίζουμε τα επιτόκια υπό πολιτική απειλή", απαντά ο Πάουελ
-
Πώς επηρεάζει την Τουρκία η αποσταθεροποίηση του Ιράν
-
Eurobank: Νέο πρόγραμμα μισθοδοσίας για εκπαιδευτικούς του Δημοσίου
-
Διπλό θρίλερ στην Κύπρο: Ο νεκρός στη ρωσική πρεσβεία και η εξαφάνιση Ρώσου μεγιστάνα
-
Airbnb: Τι πρέπει να κάνουν ιδιοκτήτες-διαχειριστές ακινήτων για να αποφύγουν έξτρα φόρους και πρόστιμα
-
Καποδίστριας: Πόσο κόστισε και ποια τα έσοδα της ταινίας που σαρώνει στις αίθουσες
-
Το ΝΑΤΟ ζητά από την Τουρκία πρόωρη ανάπτυξη F-16 για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βαλτικής
-
Το Ιράν ξεσηκώνεται (100)
-
Επίτροπος Άμυνας ΕΕ: Αν οι ΗΠΑ καταλάβουν τη Γροιλανδία με τη βία, θα σημάνει το τέλος του ΝΑΤΟ (35)
-
Τσουνάμι Καρυστιανού σαρώνει την Αντιπολίτευση (31)
-
Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική - Τι αλλάζει (19)
-
Τραμπ για Γροιλανδία: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την πάρουμε - Αν επηρεάσει το ΝΑΤΟ, ας το επηρεάσει (15)
-
Η Meta καλεί την Αυστραλία να επανεξετάσει την απαγόρευση των social media για ανηλίκους (15)
-
Το ραβδί στο σακίδιο (15)
-
Κυβ. πηγές: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο - Χρησιμοποιεί τον αγροτικό αγώνα ως άλλοθι για προσωπικές ή εξωθεσμικές επιδιώξεις (14)
-
Αποχαιρέτα το Διεθνές Δίκαιο που χάνεις (14)
-
M. Καρυστιανού: "Στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε και εμείς - Ο Καραχάλιος πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο" (13)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ