Συνεχης ενημερωση
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι σε συνέχεια οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει έρθει σε συμφωνία μαζί της σε σχέση με την εναρμόνιση της φορολογίας στην αγορά των παιγνίων, περιλαμβανομένων των παιγνίων που διεξάγονται από την ΟΠΑΠ Α.Ε.
Συγκεκριμένα το περιεχόμενο της συμφωνίας έχει ως εξής:
α. Από 01.01.2013 τα κέρδη των παικτών από τα παίγνια της ΟΠΑΠ Α.Ε. θα φορολογούνται ανεξαρτήτως ύψους με 10%, όπως προβλέπεται και για τα κέρδη των παικτών από παίγνια στο διαδίκτυο και στα παιγνιομηχανήματα.
β. Από 01.01.2013 και μέχρι την 12.10.2020 επιβάλλεται συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα της ΟΠΑΠ Α.Ε. ίση με 30% επί του μικτού κέρδους από τα παίγνια που προβλέπονται στην από 15.12.2000 σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε.
γ. Σχετικά με το χρονικό διάστημα από 13.10.2020 μέχρι και 12.10.2030 σημειώνεται ότι ήδη κατά τους όρους της επέκτασης της από 15.12.2000 σύμβασης, προβλέπεται συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη κατά ποσοστό 5%. Επίσης, κατά τους όρους της επέκτασης μέρος του τιμήματος που κατεβλήθη το 2011 αντιστοιχεί σε προπληρωμή της διαφοράς μεταξύ 5% και 30%. Σύμφωνα με την κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπεται μηχανισμός επιβεβαίωσης του ύψους της προπληρωμής σύμφωνα με μαθηματικό τύπο κατά τον οποίο μπορεί να υπάρξουν διορθωτικές πληρωμές εκατέρωθεν. Κατά την από 12.12.2011 σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την επέκταση της διάρκειας της από 15.12.2000 σύμβασης, η ΟΠΑΠ Α.Ε. δεσμεύεται από τη συμφωνία για τον μηχανισμό επιβεβαίωσης, δυνάμενη μόνο να καταγγείλει συνολικά την από 12.12.2011 σύμβαση.
δ. Σε σχέση με τα έσοδα της ΟΠΑΠ Α.Ε. από παιγνιομηχανήματα θα προβλεφθεί ότι, αν τα έσοδα της ΟΠΑΠ Α.Ε. υπερβούν ορισμένα όρια, το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη της ΟΠΑΠ Α.Ε. από τη σχετική δραστηριότητα θα αυξάνεται από το προβλεπόμενο σήμερα ποσοστό 30% κλιμακωτά και μέχρι κατ’ ανώτατο όριο το ποσοστό 35%.
-
22:53 Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Οι 34 εχθροί των ΜΜΕ
-
22:48 Κρήτη: Εντοπισμός και διάσωση 56 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων
-
22:28 Σερβία: Απεργία πείνας ξεκίνησε μητέρα θύματος της τραγωδίας του Νόβι Σαντ - Ένταση μπροστά από το Κοινοβούλιο
-
22:16 Σαρλ Κοστ: Ο γηραιότερος εν ζωή Ολυμπιονίκης πέθανε σε ηλικία 101 ετών
-
21:59 Η Βουλγαρία εξετάζει το ενδεχόμενο εξαίρεσης από τις κυρώσεις του Τραμπ στο ρωσικό πετρέλαιο
-
21:27 Χακάν Φιντάν: Συγκαλεί σύσκεψη των ισλαμικών χωρών για τη Γάζα τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη
-
21:16 Ισραήλ: Παραδόθηκαν από τη Χαμάς τρεις σοροί ομήρων
-
20:49 Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: Δεν θα υπάρξουν ακόμη δοκιμές με πυρηνικές εκρήξεις
-
20:38 ΕΛΤΑ: Τα καταστήματα που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα
-
20:32 Πεζεσκιάν: Θα ανοικοδομήσουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν που επλήγησαν από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ
-
Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030
-
Έρχεται νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Πότε θα βρέξει στην Αττική
-
Ευ. Μυτιληναίος: Πλήγμα για τη χώρα να χάσει μία από τις λίγες θέσεις "πρωταθλητισμού" που κατέχει στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween"
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές
-
Μεγάλη ουκρανική επίθεση με drone κατά ρωσικών ενεργειακών στόχων στη Μαύρη Θάλασσα - Στις φλόγες ρωσικό τάνκερ
-
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ανάγκη διευθετήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η διοίκηση στη Γάζα από τους Παλαιστίνιους
-
Δίμηνο - φωτιά για το Μέγαρο Μαξίμου
-
Αυτοκίνητα: Η κινεζική επέλαση σε αριθμούς
-
Ελαιόλαδο: Στοπ στις ακραίες τιμές, ανάσα για αγορά και καταναλωτές (23)
-
Σκληρό "κατηγορώ" Ομπάμα κατά Τραμπ - "Σα να έχουμε κάθε μέρα Halloween" (19)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Πλήγμα για τη χώρα να χάσει μία από τις λίγες θέσεις "πρωταθλητισμού" που κατέχει στο ευρωπαϊκό οικονομικό γίγνεσθαι (13)
-
Βρετανία: Δέκα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο στο Χάντινγκτον - Ένας σε κρίσιμη κατάσταση (9)
-
Γιατί δεν αυξάνονται - προς το παρόν - τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Οι σταθμοί του 2027 και του 2030 (8)
-
Αυτοκίνητα: Η κινεζική επέλαση σε αριθμούς (7)
-
Α. Παπαγιαννίδης για Τσίπρα: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση (6)
-
Δολοφονημένος βρέθηκε στην Αράχωβα ο Γ. Λάλας που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία Καραϊβάζ (6)
-
Κ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ – Προτεραιότητα της πολιτείας οι ένστολοι (5)
-
Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026 (4)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ