Συνεχης ενημερωση
Ο Όμιλος εταιρειών Euromedica ανακοίνωσε τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματά του για το πρώτο εξάμηνο του 2012 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Το 2012 χαρακτηρίζεται από σημαντική ύφεση για την ελληνική οικονομία, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και αυτά που αναμένεται να ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και περιορισμό της ρευστότητας, με τον κλάδο των υπηρεσιών υγείας να έχει επηρεαστεί καίρια από το δυσμενές αυτό περιβάλλον. Παρά τις επικρατούσες συνθήκες όμως, η Euromedica εντατικοποιώντας τις προσπάθειές της και κεφαλαιοποιώντας τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και τις υποδομές της κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τα οικονομικά της αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στο πρώτο εξάμηνο του 2012 σε 128,5 εκ. ευρώ έναντι 98,2 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενισχυμένος κατά 30,9%. Η αύξηση αυτή οφείλεται τόσο στη σημαντικά ενισχυμένη πληρότητα των κλινικών και των κέντρων αποκατάστασης του Ομίλου, όσο και στην επιτυχή υλοποίηση της σύμβασης που σύναψε η εταιρεία με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης για την ιατρική περίθαλψη Λίβυων τραυματιών.
Τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 36,6 εκ. ευρώ έναντι 15,4 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε ποσοστό 28,4% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 15,7% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στη βελτίωση του μίγματος υπηρεσιών υγείας με την προσφορά υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, καθώς και στον περιορισμό του κόστους.
Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο την τρέχουσας χρήσης σε 25,8 εκ. ευρώ έναντι 0,3 εκ. ευρώ πέρυσι, τόσο λόγω της αύξησης του κύκλου εργασιών όσο και της σημαντικής μείωσης των εξόδων λειτουργίας διάθεσης. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 4,7 εκ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 72,7 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, καθώς τα αποτελέσματα του 2011 είχαν επιβαρυνθεί από επενδυτικά αποτελέσματα τα οποία αφορούσαν απομειώσεις που δεν διενεργήθηκαν στο τρέχον εξάμηνο. Τέλος οι ζημιές σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας περιορίστηκαν σημαντικά και ανήλθαν σε 0,5 εκ. ευρώ έναντι 78,4 εκ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
Σε επίπεδο ταμειακών ροών η έλλειψη ρευστότητας που χαρακτηρίζει ευρύτερα την ελληνική αγορά είχε σημαντική επίπτωση και στα μεγέθη του Ομίλου. Ειδικότερα οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις πληρωμές από τους δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς επηρέασαν και στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τις συνολικές εισπράξεις της Euromedica. Σε κάθε περίπτωση ηΕταιρεία θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων της.
Η διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ευμετάβλητο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον και είναι σε διαρκή εγρήγορση για να αναθεωρεί και να προσαρμόζει την επιχειρησιακή του στρατηγική στα υπό εξέλιξη δεδομένα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά, βασικός άξονας της στρατηγικής της Euromedica αποτελεί η επέκταση της δραστηριότητας στις εκτός Ελλάδος αγορές και κυρίως στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, το ολοκληρωμένο δίκτυο υγείας το οποίο διαθέτει ο Όμιλος σε συνδυασμό με την ευρεία γεωγραφική διασπορά, τη σημαντική εξειδίκευση που διαθέτει το υψηλού κύρους ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ο άρτιος εξοπλισμός τελευταίας γενιάς των μονάδων αποτελούν τα εχέγγυα για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Euromedica και την προσαρμογή της στις δύσκολες συνθήκες της εποχής.
Με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου 2012 ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος δήλωσε: «Η Euromedica παραμένει προσηλωμένη στο στρατηγικό της σχεδιασμό ενισχύοντας τον εξωστρεφή προσανατολισμό της πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες κινήσεις και επενδυτικές επαφές για την διεύρυνση της διεθνής της παρουσίας. Η διοίκηση του Ομίλου μελετά την επέκταση στις αγορές της Μέσης Ανατολής είτε μέσω αυτόνομης επιχειρηματικής παρουσίας είτε μέσω συμπράξεων με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς των χωρών αυτών».
-
17:08 Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ χορηγεί στη Συρία 722 εκατ. δολάρια για την ανάκαμψη και την ανθρωπιστική βοήθεια
-
16:59 Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου
-
16:58 Τουσκ: Ανησυχώ πολύ για τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη Γροιλανδία - Η Πολωνία είναι εξαιρετικά πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ
-
16:54 Κύπρος - Πρώτες δηλώσεις Ν. Χριστοδουλίδη μετά τον σάλο για το βίντεο: "Όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στις Αρχές"
-
16:51 Ανοδικά η Wall με "οδηγό" τις αμυντικές μετοχές και τα στεγαστικά ομόλογα
-
16:43 Το Σάββατο η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΔ - Αφορμή η συμπλήρωση 10 ετών ηγεσίας Κ. Μητσοτάκη
-
16:32 Σε τροχιά αποκλιμάκωσης οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Στην Αθήνα την Τρίτη οι αγρότες με τον Πρωθυπουργό
-
16:28 Alpha Bank: Στο 29,79% το ποσοστό της UniCredit
-
16:25 Συνεδριάζει το Σάββατο το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη
-
16:17 ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης του δεξαμενόπλοιου Olina στην Καραϊβική - Είχε αποπλεύσει από τη Βενεζουέλα
-
Κίνα: Ο μεγαλύτερος πελάτης της Βενεζουέλας δεν την έχει πλέον ανάγκη
-
Λαγκάρντ: "Είμαι η κυρία Κρίση - Θα ζήσουμε σε έναν κόσμο πιο ασταθή, το μέλλον θα δείξει εάν η Ευρώπη μαθαίνει γρήγορα"
-
Εξαγορά του 100% της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από την Διαμαντής Μασούτης
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο"
-
Η αγορά ανέβηκε εκεί που κάποτε λύγισε
-
Ρωσία: Εκτοξεύσαμε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik με στόχο την Ουκρανία
-
Δημοσκόπηση: Το 70% των Γερμανών πιστεύει ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες;
-
Αεροπορικές εταιρείες σε Ντουμπάι, Τουρκία και Κατάρ ακυρώνουν πτήσεις προς το Ιράν
-
Δίκιο ή άδικο έχουν οι αγρότες; (98)
-
Τραμπ: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί να επιλέξει μεταξύ απόκτησης της Γροιλανδίας και διαφύλαξης του ΝΑΤΟ - "Δεν χρειάζομαι το διεθνές δίκαιο" (50)
-
Ποιοι πολιτικοί αρχηγοί φοβούνται την Καρυστιανού (50)
-
ΕΕ: "Πράσινο φως" για τη συμφωνία Mercosur, παρά τις αντιστάσεις - Ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της μετά από 25 χρόνια συνομιλιών (22)
-
Τέλος 3 ευρώ ανά δέμα από Κίνα: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την αγορά (17)
-
Πολιτικός σεισμός στη Λευκωσία - Η ανάγνωση της Αθήνας (12)
-
Τίτλοι τέλους για τον λιγνίτη μέσα στο 2026 – Πότε κλείνουν οι δύο τελευταίες μονάδες σε Πτολεμαΐδα και Άγιο Δημήτριο (12)
-
Δημοσκόπηση GPO: Εκλογική ζημιά σε Νάτσιο, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλο και ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα κόμμα Καρυστιανού (11)
-
Ιράν: Εξαπλώνονται οι μαζικές διαδηλώσεις - "Αυτή είναι η τελευταία μάχη, ο Παχλαβί θα επιστρέψει", φωνάζουν οι διαδηλωτές (10)
-
Τραμπ: "Εναπόκειται" στον Σι Τζινπίνγκ το τι θα κάνει η Κίνα στην Ταϊβάν (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ