Συνεχης ενημερωση
Η ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2012 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ).
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε € 32,8 εκ. έναντι € 45,0 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το ενοποιημένο μικτό κέρδος ανήλθε σε € 2,4 εκ. ή 7,3 % επί των πωλήσεων έναντι € 5,6 εκ. ή 12,5% επί των πωλήσεων το εξάμηνο του 2011, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε ζημιές € 0,7 εκ. έναντι κερδών € 1,6 εκ.
Τέλος, τα αποτελέσματα πριν από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές € 2,5 εκ. έναντι ζημιών € 0,4 εκ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Για την μητρική εταιρία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε € 27,9 εκ. έναντι € 37,9 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το μικτό κέρδος ανήλθε σε € 2,1 εκ. ή 7,5% επί των πωλήσεων, έναντι € 4,9 εκ. ή 12,9% επί των πωλήσεων το εξάμηνο 2011, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε ζημιές € 0,6 εκ. έναντι κερδών € 1,7 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Τέλος, τα αποτελέσματα πριν από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές € 1,8 εκ. έναντι κερδών € 0,2 εκ. το 2011.
Μικρή βελτίωση σημείωσε το επίπεδο δραστηριότητας του Ομίλου κατά την διάρκεια του 2ου τριμήνου της χρήσης συνέπεια της μεγαλύτερης ζήτησης χαλυβουργικών προϊόντων από τον ενεργειακό κλάδο και της ολοκλήρωσης εκτέλεσης ορισμένων μικρής κλίμακας ιδιωτικών έργων.
Παράλληλα, οι εντατικότερες προσπάθειες τόνωσης των εξαγωγών άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, με ένα αυξανόμενο μέρος των προϊόντων του Ομίλου να κατευθύνεται στο εξωτερικό. Ωστόσο, σε συνέχεια του 1ου τριμήνου, η συνολική ζήτηση προϊόντων χάλυβα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, παρέμεινε υποτονική.
Ειδικότερα στην εσωτερική αγορά, η παρατεταμένη ύφεση, η έλλειψη χρηματοδότησης από τα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και η έντονη αβεβαιότητα που επικράτησε έως και το τέλος σχεδόν του 1ου εξαμήνου, περιόρισαν το επίπεδο δραστηριότητας και κατ’ επέκταση τα αποτελέσματα του Ομίλου.
Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Ομίλου συνέχισε την εφαρμογή της στρατηγικής της με στόχο την βέλτιστη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης, μέσω διατήρησης του αναγκαίου ύψους αποθεμάτων, ελαχιστοποίησης του πιστωτικού κινδύνου, αξιοποίησης της υπάρχουσας ρευστότητας και περιορισμού των υποχρεώσεων.
Ειδικότερα οι συνολικές απαιτήσεις του Ομίλου μειώθηκαν κατά € 3,7 εκ. ή 10% από τα επίπεδα της 31/12/11, ενώ αντίστοιχα σημαντική πτώση κατά 33% σημείωσαν οι εμπορικές υποχρεώσεις.
Ταυτόχρονα, το ύψος των διαθεσίμων του Ομίλου διατηρήθηκε πολύ κοντά στα επίπεδα του τέλους της περασμένης χρήσης και ανήλθε σε € 25,3 εκ. , ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση της έγκρισης του επιχορηγούμενου επενδυτικού προγράμματος της μητρικής εταιρίας η ρευστότητα του Ομίλου θα ενισχυθεί περαιτέρω.
Εν μέσω αρνητικών οικονομικών συνθηκών η διοίκηση της ΕΛΑΣΤΡΟΝ προχώρησε στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού με στόχο την είσοδο σε κλάδους με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνεται εντός του 3ου τριμήνου η απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β σταθμούς. Η δραστηριότητα αυτή θα ενισχύσει τα αποτελέσματα του Ομίλου στις οικονομικές καταστάσεις του εννεάμηνου της τρέχουσας χρήσης.
Δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην εγχώρια αγορά, δύσκολα προβλέπεται σημαντική διαφοροποίηση της υπάρχουσας κατάστασης κατά το 2ο εξάμηνο του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, η διασφάλιση των εμπορικών απαιτήσεων, η αύξηση των εξαγωγών, η μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς και η διαχείριση του χρηματοοικονομικού κυκλώματος, αναμένεται να αποτελέσουν το ζητούμενο για τους επόμενους μήνες.
Σημείωση: Τα «Οικονομικά Στοιχεία και Πληροφορίες» του πρώτου εξαμήνου 2012 της ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ θα δημοσιευτούν την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και θα είναι διαθέσιμα μαζί με την «Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση βάσει Δ.Π.Χ.Α.» στην ιστοσελίδα της εταιρίας στο διαδίκτυο www.elastron.gr, καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών www.athex.gr, την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012.
-
00:07 Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
00:06 Η επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ προμηνύει μια νέα κανονικότητα, όχι ένα τέλος
-
00:05 Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
00:04 Ναυτιλία & Εμπόριο Καυσίμων: Μπροστά σε μια Παγκόσμια Μετάβαση
-
00:03 Γαλλία: Από πυλώνας της Ευρωζώνης, βαρίδι;
-
00:02 Μεταρρύθμιση στο φορολογικό δεν είχαμε
-
00:01 Παρίσι, όπως Αθήνα;
-
09/09 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα
-
09/09 Eυρωμπάσκετ 2025: "Πέταξε" στα ημιτελικά η Ελλάδα με 87-76 επί της Λιθουανίας
-
09/09 Κατάρ: Διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε στην επίθεση του Ισραήλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (84)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (73)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (16)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
