Συνεχης ενημερωση
Οι οικονομικές επιδόσεις και αποτελέσματα τόσο της Εταιρείας, όσο και του Ομίλου, στην διάρκεια του Α Εξαμήνου 2012, συγκρινόμενα παράλληλα και με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης (Α Εξαμήνου 2011) παρουσιάζονται συνοπτικά κατωτέρω, με την εισαγωγική παρατήρηση ότι για την ορθή και κατάλληλη σύγκριση των αποτελεσμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία η επισήμανση που ακολουθεί της εν λόγω συνοπτικής παραθέσεως και ειδικότερα :
α) Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 26,642 εκατ. ευρώ, έναντι 24,184 εκατ. ευρώ και ο εταιρικός σε 26,609 εκατ. ευρώ, έναντι 24,025 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 10,16% και 10,76% αντίστοιχα.
β) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 3,551 εκατ. ευρώ, έναντι 3,991 εκατ. ευρώ και σε εταιρικό επίπεδο σε 3,505 εκατ. ευρώ έναντι 3,989 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 11,02% και 12,13% αντίστοιχα.
γ) Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν δια τον Όμιλο σε 2,045 εκατ. ευρώ, έναντι 2,545 εκατ. ευρώ και δια την Εταιρεία σε 2,024 εκατ. ευρώ έναντι 2,571 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 19,65% και 21,28% αντίστοιχα.
δ) Τα κέρδη μετά φόρων (EAT) ανήλθαν δια τον Όμιλο σε 1,627 εκατ. ευρώ, έναντι 2,041 εκατ. ευρώ και δια την Εταιρεία σε 1,623 εκατ. ευρώ, έναντι 2,066 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 20,28% και 21,44% αντίστοιχα.
ε) Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε 1,627 εκατ. ευρώ, έναντι 2,041 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2011, ήτοι μειώθηκαν σε ποσοστό 20,28%.
Επισημαίνεται ότι σε συγκρίσιμη βάση η ποσοστιαία μείωση των μετά φόρων κερδών (EAT) σε επίπεδο Ομίλου ανέρχεται σε 0,40% και σε σε Εταιρικό επίπεδο ανέρχεται σε 2,20%, διότι ο λογαριασμός «Aλλα έσοδα εκμετάλλευσης» του Α εξάμηνου του 2011 περιελάμβανε έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο έσοδο (δικαστικώς επιδικασθείσα στην Εταιρεία αποζημίωση) ύψους 509 χιλ. ευρώ.
Περαιτέρω, μη συνυπολογιζομένου του ως άνω έκτακτου εσόδου, σε επίπεδο Ομίλου τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σε σύγκριση με το Α εξάμηνο του 2011, παρουσιάζουν άνοδο 1,98% και τα κέρδη προ φόρων (EBT) άνοδο 0,42%, ενώ σε εταιρικό επίπεδο η άνοδος EBITDA ανέρχεται σε 0,77% και τα κέρδη προ φόρων (EBT) παρουσιάζουν μείωση 1,84%.
Τέλος σημειώνεται ότι η Εταιρεία κατά την διάρκεια του Α εξάμηνου του 2012 πραγματοποίησε εξαγωγές σε 40 περίπου χώρες, οι οποίες (εξαγωγές) την 30/6/2012 ανήλθαν σε ποσοστό 74,29 % επί του εταιρικού κύκλου εργασιών.
-
10:13 Στην Αθήνα ο Αμερικανός "τσάρος" της ενέργειας Μπέργκαμ - Στο επίκεντρο το LNG
-
10:03 Copernicus: Ο Αύγουστος του 2025 ήταν ο τρίτος θερμότερος στα χρονικά
-
10:01 ΗΠΑ: Ο Τραμπ καταδικάζει τον φόνο Ουκρανής πρόσφυγα σε τρένο, αποστέλλοντας μήνυμα κατά της εγκληματικότητας
-
10:00 ABN Amro: Η ολλανδική κυβέρνηση μειώνει το μέριδιό της στην τράπεζα
-
09:56 ΣΤΑΣΥ: Προσαγωγή 5 ατόμων - Εντοπίστηκαν από drone του Μετρό
-
09:54 Real Estate Crowdfunding: Η νέα εποχή επενδύσεων στην αγορά ακινήτων
-
09:36 Υπόθεση Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα η φερόμενη επιστολή Τραμπ και το "βιβλίο γενεθλίων"
-
09:26 Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός"
-
09:19 Επιτετραμμένος πρεσβείας ΗΠΑ: "Πραγματικά σημαντικός παίκτης" η Ελλάδα - Χωρίς τον ηγετικό της ρόλο, ο Κάθετος Διάδρομος δεν θα ήταν εφικτός
-
09:13 Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (25)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (6)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (5)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (4)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (2)
-
Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου (1)
-
Κάλεσμα Σι στην ΕΕ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κίνα - "Ολοένα και πιο περίπλοκη η παγκόσμια κατάσταση" (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
