Συνεχης ενημερωση
Σύµφωνα µε τον κ.ν. 2190/1920 “Περί Ανωνύµων Εταιρειών”, όπως ισχύει σήµερα, και το καταστατικό της Τράπεζας, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο καλεί τους µετόχους της Τράπεζας EFG Eurobank Εrgasias Α.Ε. σε Τακτική Γενική Συνέλευση, στις 29 Ιουνίου 2012, ηµέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.µ., στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental», Λεωφ. Συγγρού 89-93. Τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Ετήσιες Οικονοµικές Καταστάσεις χρήσεως 2011. Εκθέσεις του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και των Ελεγκτών.
2. Απαλλαγή των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη.
3. Εκλογή εταιρείας ορκωτών ελεγκτών-λογιστών για τη χρήση 2012 και καθορισµός της αµοιβής της.
4. Έγκριση αµοιβών και συµβάσεων των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, κατά τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/1920.
5. Τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού περί επωνυµίας.
6. Λοιπές ανακοινώσεις.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούµενη από το νόµο απαρτία, η Α’ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας θα πραγµατοποιηθεί στις 10 Ιουλίου 2012, ηµέρα Τρίτη, και ώρα 10 π.µ. στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύµατος Μποδοσάκη» (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης»), Λεωφ. Αµαλίας 20, χωρίς δηµοσίευση νεότερης πρόσκλησης. Σύµφωνα µε το άρθρο 26 παρ. 2β και 28α του κ.ν. 2190/1920, η Τράπεζα ενηµερώνει τους µετόχους για τα ακόλουθα:
∆ΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 29 Ιουνίου 2012 δικαιούται να συµµετέχει και να ψηφίζει όποιος εµφανίζεται ως µέτοχος κοινών µετοχών της Τράπεζας στα αρχεία του Συστήµατος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηµατιστήρια Α.Ε.» («Ε.Χ.Α.Ε.») κατά την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 («Ηµεροµηνία Καταγραφής»), δηλαδή, κατά την έναρξη της πέµπτης (5ης) ηµέρας πριν από την ηµέρα συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αντίστοιχα κατά την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 («Ηµεροµηνία Καταγραφής»), δηλαδή, κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ηµέρας πριν από την ηµεροµηνία συνεδρίασης της Α’ Επαναληπτικής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Η µετοχική ιδιότητα πιστοποιείται ηλεκτρονικά από την Ε.Χ.Α.Ε., µε απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Τράπεζας µε τα αρχεία του Σ.Α.Τ. Συνεπώς, για να συµµετάσχει και να ψηφίσει στην Τακτική Γενική Συνέλευση, ο µέτοχος δεν απαιτείται να προσκοµίσει σχετική έγγραφη βεβαίωση της Ε.Χ.Α.Ε. Έναντι της Τράπεζας θεωρείται ότι δικαίωµα συµµετοχής και ψήφου στην Τακτική Γενική Συνέλευση έχει µόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του µετόχου κατά την αντίστοιχη Ηµεροµηνία Καταγραφής. Η άσκηση των εν λόγω δικαιωµάτων δεν προϋποθέτει τη δέσµευση των µετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και µεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστηµα που µεσολαβεί ανάµεσα στην Ηµεροµηνία Καταγραφής και στην Τακτική Γενική Συνέλευση. Κάθε κοινή µετοχή δίνει δικαίωµα µιας ψήφου.
Το καταστατικό της Τράπεζας δεν προβλέπει τη δυνατότητα συµµετοχής των µετόχων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση µε ηλεκτρονικά µέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία τους στον τόπο διεξαγωγής της, ούτε τη δυνατότητα ψήφου εξ αποστάσεως είτε µε ηλεκτρονικά µέσα είτε δι’ αλληλογραφίας.
∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ
Ο µέτοχος συµµετέχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως είτε µέσω αντιπροσώπων. Κάθε µέτοχος µπορεί να διορίζει µέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους και τα νοµικά πρόσωπα/µέτοχοι µπορούν να ορίζουν ως εκπροσώπους τους µέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που µέτοχος κατέχει µετοχές της Τράπεζας, οι οποίες εµφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασµούς αξιών, αυτός µπορεί να ορίσει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις µετοχές που εµφανίζονται στον κάθε λογαριασµό αξιών. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσοτέρους µετόχους µπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε µέτοχο.
Ο διορισµός και η ανάκληση του αντιπροσώπου του µετόχου µπορεί να γίνει, τουλάχιστον τρεις (3) ηµέρες πριν από την ηµεροµηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ή της τυχόν Επαναληπτικής αυτής, µε έναν από τους κατωτέρω δύο τρόπους:
α) Με ηλεκτρονικά µέσα, µέσω ειδικού µηχανογραφικού συστήµατος µε παροχή αναλυτικών οδηγιών, που θα είναι διαθέσιµο από την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr). β) Εγγράφως, µε κατάθεση του ειδικού εντύπου της Τράπεζας για το διορισµό αντιπροσώπου, το οποίο είναι διαθέσιµο στους µετόχους: (i) σε έγχαρτη µορφή στο δίκτυο καταστηµάτων της Τράπεζας και στην ∆ιεύθυνση ∆ιαχείρισης ∆εδοµένων Μετόχων και Επενδυτών, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας (κτίριο Α) 142 34 Νέα Ιωνία Αττικής (τηλ. 210-3523300) και (ii) σε ηλεκτρονική µορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr). Το ανωτέρω έντυπο πρέπει να κατατεθεί, συµπληρωµένο και υπογεγραµµένο, στην Τράπεζα, σε οποιονδήποτε από τους ανωτέρω τόπους.
Εάν ο διορισµός του αντιπροσώπου γίνει µετά την ανωτέρω προθεσµία, ο αντιπρόσωπός σας µπορεί να συµµετάσχει στη Γενική Συνέλευση µόνο µετά από άδειά της. Ο αντιπρόσωπος υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Τράπεζα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριµένο γεγονός, το οποίο µπορεί να είναι χρήσιµο στους µετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συµφέροντα πλην των συµφερόντων του µετόχου.
Σύγκρουση συµφερόντων είναι δυνατόν να προκύπτει ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος είναι:
α) µέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας ή άλλο νοµικό πρόσωπο ή οντότητα που ελέγχεται από το µέτοχο αυτόν,
β) µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Τράπεζας ή µετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας ή άλλου νοµικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από µέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας,
γ) υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της Τράπεζας ή µετόχου που ασκεί τον έλεγχό της, ή άλλου νοµικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από µέτοχο που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας,
δ) σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθµού µε ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α’ έως γ’.
∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
1. Μέτοχοι που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβληµένου µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας µπορούν να ζητήσουν:
(α) την εγγραφή στην ηµερήσια διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, πρόσθετων θεµάτων, µε αίτησή τους που πρέπει να περιέλθει στο ∆.Σ. έως την Πέµπτη 14 Ιουνίου 2012, η οποία θα συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση.
(β) να τεθούν στη διάθεση των µετόχων έως το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, σχέδια αποφάσεων για θέµατα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή τυχόν αναθεωρηµένη ηµερήσια διάταξη, µε αίτησή τους που πρέπει να περιέλθει στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012
(γ) την ανακοίνωση από το ∆.Σ. στην Τακτική Γενική Συνέλευση των ποσών που, κατά την τελευταία διετία, καταβλήθηκαν σε κάθε µέλος του ∆.Σ. ή τους διευθυντές της Τράπεζας, καθώς και κάθε παροχής προς τα πρόσωπα αυτά από οποιαδήποτε αιτία ή σύµβαση της Τράπεζας µε αυτά.
2. Οποιοσδήποτε µέτοχος µπορεί να ζητήσει, µε αίτησή του που υποβάλλεται στην Τράπεζα έως το Σάββατο 23Ιουνίου 2012, την παροχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση συγκεκριµένων πληροφοριών για τις υποθέσεις της Τράπεζας, στο µέτρο που αυτές είναι χρήσιµες για την πραγµατική εκτίµηση των θεµάτων της ηµερήσιας διάταξης.
3. Μέτοχοι που εκπροσωπούν το ένα πέµπτο (1/5) του καταβεβληµένου µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας δικαιούνται να ζητήσουν, µε αίτησή τους που υποβάλλεται στην Τράπεζα έως το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, την παροχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση πληροφοριών για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της Τράπεζας. Λεπτοµερέστερες πληροφορίες σχετικά µε τα ανωτέρω δικαιώµαταµειοψηφίας και τους όρους άσκησής τους είναι διαθέσιµες στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr).
∆ΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το πλήρες κείµενο των εγγράφων που πρόκειται να υποβληθούν στην Τακτική Γενική Συνέλευση και των σχεδίων απόφασης για κάθε θέµα της ηµερήσιας διάταξης είναι διαθέσιµο σε έγχαρτη µορφή στην ∆ιεύθυνση ∆ιαχείρισης ∆εδοµένων Μετόχων και Επενδυτών, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας (κτίριο Α), 14234 Νέα Ιωνία Αττικής (τηλ. 210-3523300), από όπου οι µέτοχοι µπορούν να λαµβάνουν αντίγραφα.
Όλα τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και η παρούσα Πρόσκληση, ο συνολικός αριθµός των υφιστάµενων σήµερα µετοχών και δικαιωµάτων ψήφου (συνολικά και ανά κατηγορία µετοχών) και τα έντυπα για την ψήφο µέσω αντιπροσώπου είναι διαθέσιµα σε ηλεκτρονική µορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr).
-
19:54 Κάμαλα Χάρις: "Απερισκεψία" που επιτρέψαμε στον Μπάιντεν να διεκδικήσει δεύτερη θητεία
-
19:52 Σύγκρουση λεωφορείου με τραμ στον Πειραιά – 30 ελαφρά τραυματίες
-
19:50 Ο Λάρι Έλισον της Oracle εκθρονίζει τον Μασκ και γίνεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
-
19:38 Αλ. Τσίπρας: Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση ήταν μια μεγάλη ευκαιρία - Δυστυχώς αποδείχθηκε χαμένη
-
19:27 Στήριξη στα ακριτικά νησιά με μείωση ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ
-
19:21 Alpha Τrust Ανδρομέδα: Στα 3,78 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο - Διανομή πρόσθετου μερίσματος €0,25/μετοχή
-
19:19 Το Βερολίνο καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ - Επιφυλάξεις για τις κυρώσεις που εισηγείται η Κομισιόν
-
19:14 ElvalHalcor: Στα 70,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο
-
19:13 Με ανάμεικτα πρόσημα και υποτονική διάθεση έκλεισαν οι ευρωαγορές
-
18:58 Π. Μαρινάκης: Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιμερίσουν τα βάρη για την ηλεκτρική διασύνδεση
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τουρισμός: Οι νικητές και οι χαμένοι της φετινής σεζόν
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (162)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (40)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (40)
-
Φον ντερ Λάιεν για Ρωσία: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου (23)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (20)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (13)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (8)
-
Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου που ζήτησε "φακελάκι" (6)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
