Συνεχης ενημερωση
Προσήλωση στην κεφαλαιακή ενδυνάμωση του Ισολογισμού
- Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 9,6%2 και Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) στο 7,2%2, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα κεφάλαια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ») ύψους Ευρώ 1,9 δισ.
- Μείωση του Ενεργητικού μας κατά 10%, σε ετήσια βάση, σε Ευρώ 57,6 δισ., ως αποτέλεσμα κυρίως του PSI+, καθώς και της μειώσεως του δανειακού μας χαρτοφυλακίου κατά Ευρώ 1,9 δισ. Το ενεργητικό του Ομίλου διαμορφώνεται πλέον στα επίπεδα του α΄ τριμήνου του 2008.
- Αύξηση της χρηματοδοτήσεώς μας από Κεντρικές Τράπεζες κατά Ευρώ 0,5 δισ. το α΄ τρίμηνο, σε Ευρώ 22,4 δισ., μετά από μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά Ευρώ 1,6 δισ. Το περιθώριο αντλήσεως περαιτέρω κεφαλαίων ανέρχεται σε Ευρώ 6,5 δισ., ενώ αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά Ευρώ 1,9 δισ. με την εκταμίευση των Ομολόγων από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
- Το χαρτοφυλάκιο των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εκκαθάριση των Oμολόγων συνολικά που ανταλλάχθησαν στο πλαίσιο του PSI+, ανέρχεται σε Ευρώ 0,8 δισ.3, ενώ η ονομαστική τους αξία ανέρχεται σε Ευρώ 2,1 δισ.
- Δείκτης καθυστερήσεων στο 14,9%1, με τις σωρευτικές προβλέψεις σε Ευρώ 3,1 δισ., αντανακλώντας έναν δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 43%, ο οποίος, συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων, διαμορφώνεται σε 122%.
- Μετά το τέλος του α΄ τριμήνου, η επιτυχής ολοκλήρωση της επαναγοράς υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως, στις αρχές Μαΐου, προσέθεσε Ευρώ 333 εκατ. στα Κύρια Βασικά Ίδια Κεφάλαιά μας και ενίσχυσε τον αντίστοιχο Δείκτη κατά 75 πόντους.
Η σημαντική επιδείνωση των λειτουργικών συνθηκών επηρέασε αρνητικά τη χρηματοοικονομική μας επίδοση
- Το καθαρό έσοδο τόκων ανήλθε σε Ευρώ 408 εκατ., μειωμένο κατά 5% σε ετήσια βάση, λόγω του
αυξημένου κόστους χρηματοδοτήσεως.
- Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο μειώθηκε κατά 20 πόντους το α΄ τρίμηνο, σε 2,8%.
- Η συνεχιζόμενη αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος εξορθολογισμού των εξόδων περιόρισε το λειτουργικό κόστος κατά περίπου 3,3% σε ετήσια βάση.
- Ο δείκτης έξοδα προς έσοδα αυξήθηκε σε 56,8% από 49,6% το α΄ τρίμηνο του 2011, λόγω της μειώσεως των λειτουργικών εσόδων.
-Τα βασικά λειτουργικά έσοδα παρουσίασαν μείωση κατά 5,4% σε ετήσια βάση. Το αποτέλεσμα προ προβλέψεων ανήλθε σε Ευρώ 201,4 εκατ., έναντι Ευρώ 278,2 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2011.
-Τα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν σε ζημίες Ευρώ 107,8 εκατ. μετά από προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου Ευρώ 320,7 εκατ. Οι προβλέψεις απομειώσεως, ως ποσοστό του μέσου όρου των χορηγήσεων, ανήλθαν σε 260 πόντους, σημειώνοντας αύξηση κατά 56 πόντους σε ετήσια βάση.
- H νέα διετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη στις αρχές Μαΐου 2012 με τον Σύλλογο Προσωπικού, σε συνδυασμό με την αυξημένη πρόβλεψη μειώσεως του απασχολούμενου Προσωπικού εκ των αναμενόμενων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεως, θα οδηγήσει σε ετήσια περιστολή κόστους που ισοδυναμεί με περίπου 10% των δαπανών Προσωπικού του 2011 στην Ελλάδα.
*Δείτε τα αποτελέσματα της Alpha Bank στη δεξιά στήλη "Σχετικά αρχεία".
-
00:14 Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν πέντε χώρες μετά τις εξελίξεις στην Πολωνία
-
00:05 Κοινοί λογαριασμοί και καταμερισμός τόκων μεταξύ συνδικαιούχων: Φορολογικές συνέπειες και κίνδυνος άτυπης δωρεάς
-
00:05 Τα drones του Πούτιν στην Πολωνία στοχεύουν τη βούληση του ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί την Ουκρανία
-
00:05 Το χάσμα μεταξύ τιμής και αξίας θα κλείσει. Ώρα για δράση
-
00:04 Ηγεσία χωρίς βεβαιότητες
-
00:04 Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της σωστής καθοδήγησης
-
00:02 Φεύγει το Ταμείο Ανάκαμψης και αρχίζουν οι κάμψεις...;
-
00:01 Το ελληνικό χρέος έως το 2040
-
10/09 Παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου: Η αινιγματική ανάρτηση Τραμπ για τη Ρωσία και η αντίδραση του ΝΑΤΟ
-
10/09 Μακρόν: Επικοινωνία με Τραμπ για Μέση Ανατολή και Ρωσία
-
Βουλγαρία στο ευρώ και στη Σένγκεν: Τι σημαίνει για τις ελληνικές επιχειρήσεις
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης
-
Το EBITDA-καμουφλάζ και η πιο καυτή είσοδος στον FTSE-100
-
Νέοι διοικητές ΑΣΔΕΝ και ΑΣΔΥΣ με σημερινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ
-
Τραγωδία στα Τέμπη: Οι οικογένειες Πλακιά ζητούν κακουργηματικές διώξεις σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης
-
Πιο γρήγορα η έκδοση συντάξεων στο δημόσιο - Πώς θα αναζητείται ο χρόνος ασφάλισης
-
Η Πολωνία κατέρριψε ρωσικά drones στον εναέριο χώρο της - "Πιο κοντά από ποτέ σε ανοιχτή σύγκρουση μετά το 1945" - Μόσχα: Δεν σχεδιάζαμε επίθεση (192)
-
Παρίσι, όπως Αθήνα; (42)
-
Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης (42)
-
Φον ντερ Λάιεν: Επικίνδυνη και πρωτοφανής παραβίαση του πολωνικού και ευρωπαϊκού εναερίου χώρου από τη Ρωσία (25)
-
Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια οριστική δικαστική απόφαση - Καταδικαστικό σκεπτικό κόλαφος από το ΕΔΔΑ (23)
-
ΗΠΑ: Πιέσεις σε ΕΕ για συντονισμένη επιβολή δασμών έως και 100% σε Κίνα και Ινδία για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου (17)
-
ΗΠΑ: Νεκρός από πυροβολισμό ο Τσάρλι Κερκ, πολιτικός ακτιβιστής και υποστηρικτής του Τραμπ (15)
-
Τειρεσίας ΑΕ: Στα "κόκκινα" ο "φρουρός" της πιστοληπτικής τάξης (15)
-
Eπίσημη προσφορά για το αέριο της Κρήτης από την κοινοπραξία της αμερικανικής Chevron με την Helleniq Energy (14)
-
Η Αίγυπτος αμφισβητεί έμπρακτα το τουρκολιβυκό μνημόνιο με έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές (10)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
