Συνεχης ενημερωση
ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ 15% & EBITDA 7%
Η INTRALOT, η πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2012, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT αυξήθηκε κατά 15,4% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2011, φτάνοντας τα €347,2 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 6,9% φτάνοντας τα €41,7 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ήταν €15,2 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 6,1% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2011. Το τρίμηνο είχε θετικές ταμειακές ροές, καθώς ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά €9,6 εκατ.
Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €40,8 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 53,9%. Tα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν φτάνοντας τα €8,5 εκατ. από €2,4 εκατ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), αυτά διαμορφώθηκαν στα €4,5 εκατ. από €0,1 εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2011.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου, καθώς ο Όμιλος συνέχισε να αναπτύσσεται τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και EBITDA παρά τις αυξημένες αποδόσεις του αθλητικού στοιχήματος προς τους παίκτες, οι οποίες επηρέασαν όλες τις διεθνείς εταιρίες του κλάδου τη συγκεκριμένη περίοδο. Η διαφοροποίηση και διεθνοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας, καθώς και οι καινοτόμες λύσεις που εισάγουμε στην αγορά, σε τεχνολογικό και λειτουργικό επίπεδο, συνέβαλαν στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.
Οι επιλεκτικές επενδύσεις μας σε αναπτυγμένες χώρες, που παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα για τη δραστηριότητά μας καθώς και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως το Ιταλικό βιντεολόττο, αλλά και οι επενδύσεις μας σε αναπτυσσόμενες χώρες, που προσφέρουν αξιόλογες ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως το αθλητικό στοίχημα στο Αζερμπαϊτζάν, σε συνδυασμό με άλλα επιτυχημένα έργα μας, έδωσαν σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα μας.
Όπως ανέφερα πριν από μερικές ημέρες στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων, ο Όμιλος ακολουθεί την “Blue Ocean Strategy”, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση, δημιουργεί νέες ευκαιρίες και νέες τάσεις, διευρύνοντας και επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της αγοράς όπου δραστηριοποιείται.”
-
20:43 Κίνα: Εμπορικό πλεόνασμα-ρεκόρ παρά τους δασμούς
-
20:39 Ο Άλι Σάαθ αναλαμβάνει επικεφαλής της μεταβατικής διοίκησης της Γάζας
-
20:30 Δύο εβδομάδες μετά το Κραν Μοντάνα, φωτιά ξέσπασε σε εστιατόριο της Μαδρίτης από πυροτεχνήματα εσωτερικού χώρου
-
20:28 Αμερικανός γερουσιαστής απειλεί Ερντογάν-Σαράα: Περαιτέρω επιθέσεις κατά των Κούρδων θα φέρουν "έντονη αντίδραση" από ΗΠΑ
-
20:22 dpa: Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Η τέταρτη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο
-
20:15 Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ε.ο. Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών
-
20:13 Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά "ουσιαστική και απτή υποστήριξη" στη Γροιλανδία και τη Δανία
-
20:03 Ιράν: Δηλώνει έτοιμο να απαντήσει "με αποφασιστικότητα" σε Ισραήλ και ΗΠΑ
-
19:53 Η Νορβηγία στέλνει δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεών της στη Γροιλανδία - Στρατό στέλνει και η Σουηδία
-
19:48 Ο Ζελένσκι κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον ενεργειακό τομέα στον απόηχο των ρωσικών επιθέσεων
-
Mercosur: Γιατί η συμφωνία είναι το "οξυγόνο" της Ευρώπης και όχι η καταδίκη της;
-
Ένα είναι το νέο κόμμα
-
Διπλωματικό επεισόδιο Αρμενίας - Ρωσίας, μετά το κάλεσμα Σολοβιόφ για "ρωσική στρατιωτική επέμβαση" στη χώρα
-
Οι περισσότεροι Βενεζουελάνοι θέλουν τη Ματσάδο στο "τιμόνι" της χώρας - Πόσοι επιδοκιμάζουν τη σύλληψη Μαδούρο
-
Bloomberg: Σύμμαχοι της Ρωσίας παραπονιούνται ότι ο Πούτιν είναι "απών" όποτε τον χρειάζονται, με τελευταίο θύμα τον Μαδούρο
-
Μακρόν για Γροιλανδία: Εάν επηρεαστεί η κυριαρχία ενός συμμάχου, οι αλυσιδωτές επιπτώσεις θα είναι άνευ προηγουμένου
-
Η πορεία που δεν χωρούσε στα παλιά κουτιά
-
Σοκ και ΔΕΟΣ από την ΑΑΔΕ στη φοροδιαφυγή - Η νέα υπηρεσία και ποιους θα ελέγχει
-
Ολλανδός ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο παγκοσμίως
-
Γιατί οι Έλληνες πληρώνουν ακριβότερα το ελαιόλαδο
-
Mercosur: Γιατί η συμφωνία είναι το "οξυγόνο" της Ευρώπης και όχι η καταδίκη της; (118)
-
Η Μ. Καρυστιανού παραιτήθηκε, αλλά οι αιχμές συνεχίζονται: "Σιωπούσα για να μην σας εκθέσω για τα οικονομικά" (30)
-
Αν δεν κάθεσαι στο τραπέζι, είσαι στο μενού (30)
-
Τραμπ: Άσεμνη χειρονομία κατά διαδηλωτή μπροστά σε κάμερες (23)
-
Δύο ημέρες λιγότερες για το κράτος δουλέψαμε το 2025 (21)
-
Ένα είναι το νέο κόμμα (18)
-
Πολιτική κινούμενη άμμος με την κάθοδο Καρυστιανού και Τσίπρα στις εκλογές (17)
-
Νίκαια: Βανδάλισαν τα τρακτέρ δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση με K. Μητσοτάκη - "Προδότης" (14)
-
Τραμπ: Δεν δέχομαι τίποτε λιγότερο από τη Γροιλανδία στα χέρια των ΗΠΑ - Χωρίς εμάς, το ΝΑΤΟ δεν θα ήταν αποτρεπτική δύναμη (12)
-
"Καρατομήθηκε" ο διοικητής της ΥΠΑ για το μπλακ άουτ στο FIR (12)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ