Συνεχης ενημερωση
Στα πλαίσια της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του Α’ τριμήνου 2012 του Ομίλου και της Εταιρείας, και σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2012, ο Όμιλος ΣΑΝΥΟ ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ παρουσίασε τα κάτωθι μεγέθη:
- Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 2,6 εκατ. ευρώ έναντι των 4,0 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Η μείωση οφείλεται στην μείωση των εσόδων από τον Ναυτιλιακό τομέα κατά 1,2 εκ. λόγω των μειωμένων ναύλων σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2011 και την απώλεια ενός πλοίου καθώς και στα μειωμένα έσοδα κατά 0,2 εκ. από ενοίκια του εμπορικού κέντρου AVENUE λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.
- Τα ενοποιημένα κέρδη / ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών - επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 1,7 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011. H διαφορά οφείλεται κυρίως στην μείωση των κερδών από τον Ναυτιλιακό τομέα.
- Τα ενοποιημένα κέρδη / ζημιές του Ομίλου μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 0,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,4 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.
- Σε επίπεδο μητρικής, τα κέρδη / ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 0,4 εκ. ευρώ έναντι κερδών 0,2 εκ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.
Στόχος της εταιρείας για το 2012 είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού και η ενίσχυση της ρευστότητάς της μέσω ρευστοποιήσεων συμμετοχών και ακινήτων.
Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 05.09.2011, αποφασίσθηκε, κατ΄ εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.4. του Κανονισμού του Χ.Α., η μεταφορά των μετοχών της εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης. Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρίας εντάχθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης με κριτήριο την υπέρβαση του ορίου 30% των ενοποιημένων ζημιών μετά φόρων ως προς την Καθαρή Θέση καθώς και την ύπαρξη σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 06/09/2011.
Η Εταιρεία δηλώνει ότι οι υψηλές ζημιές που υπήρχαν το 2011, λόγω της μεταφοράς στο αποτέλεσμα της χρήσης από τα Αποθεματικά, των διαγραφών συμμετοχών συγγενών και θυγατρικών εταιρειών, δεν υπάρχουν στο Α΄ τρίμηνο του 2012 και δεν αναμένεται να επαναληφθούν το 2012. Το λειτουργικό EBITDA του Ομίλου συνεχίζει να παραμένει θετικό για το Α΄ τρίμηνο του 2012.
Όσον αφορά τις υψηλές ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εμφανίζονται στις βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις του Ομίλου με 31/3/2012, η Διοίκηση του Ομίλου συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τις πιστώτριες τράπεζες για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων σημαντικού τμήματος των υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων με σκοπό την παράταση του χρόνου αποπληρωμής αυτών και την μείωση των καταβαλλόμενων τοκοχρεολυτικών δόσεων. Οι συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς και την EFG Eurobank για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των ομολογιακών κοινοπρακτικών δανείων του Ομίλου που ξεκίνησε το Β’ εξάμηνο του 2010 αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2012. Για μέρος των δανείων έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και εκκρεμεί η τυπική ολοκλήρωση των συμφωνιών.
Τέλος, σχετικά με την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Εταιρείας στο ΧΑΑ, η Εταιρεία δηλώνει ότι ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες αναχρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της Εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες, δεν θα είναι σε θέση να επαναδημοσιεύσει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 2011, πριν ολοκληρωθούν τυπικά οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.
-
16:30 Τραμπ κατά BBC: Αγωγή-μαμούθ 10 δισ. δολαρίων
-
16:28 Κ. Χατζηδάκης: Το "κενό χρηματοδότησης" που παρουσιάζουν κάποιοι για την μετά το Ταμείο Ανάκαμψης περίοδο δεν ισχύει
-
16:06 Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, μια πτήση ευρωπαϊκού αερομεταφορέα προσγειώθηκε στη Βαγδάτη
-
16:01 Visa: 20% περισσότεροι Έλληνες ταξίδεψαν στο εξωτερικό το εννεάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2025
-
15:56 Υστέρηση στις μεταρρυθμίσεις της Έκθεσης Πισσαρίδη για το κράτος και τον ανταγωνισμό
-
15:47 ΗΠΑ: Σημαντική άνοδος της ανεργίας στο 4,6% τον Νοέμβριο
-
15:44 Ζελένσκι: Τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι καίριας σημασίας για την Ουκρανία
-
15:40 Προϋπολογισμός 2026- Δ. Νατσιός: Η ερήμωση της υπαίθρου συνιστά εθνική απειλή
-
15:35 Δίκη Χρυσής Αυγής: "Η δολοφονία Φύσσα ήταν εκτέλεση, επιτέλεση ενός έργου"
-
15:15 Προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό τραυματισμού μαθήτριας σε σχολείο στην Κυψέλη
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Δημοσκοπήσεις: Ο λογαριασμός που πληρώνει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα
-
doValue: Δύο μεγάλα deals 1,7 δισ. ευρώ εξυπηρετούμενων δανείων της, εξοφλούν εγγυήσεις του Ηρακλή
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (76)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (39)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (25)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (21)
-
Ανυποχώρητο το Βέλγιο για τα ρωσικά assets - Αυξάνονται οι φωνές υπέρ "άλλων επιλογών" για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας (14)
-
Ρωσία: "Όχι" σε νατοϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία - Καμία υποχώρηση για Ντονμπάς, "Νοβορόσια" και Κριμαία (14)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (14)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (11)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (7)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (7)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ