Συνεχης ενημερωση
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ κινήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2012 στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας οριακή άνοδο της τάξης του 0,5% και ανήλθε σε 272,4 εκ. ευρώ έναντι 271 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011. Σε επίπεδο κερδοφορίας, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε 5,4 εκ. ευρώ έναντι 12,7 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 17,6 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,1825 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 7,6 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,0794 ευρώ ανά μετοχή) στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης επηρεάστηκαν δυσμενώς από την περαιτέρω καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και τις ιδιαιτέρως δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο χειμώνα, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην κεντρική Ευρώπη. Οι αρνητικές αυτές εξελίξεις αντισταθμίστηκαν μερικώς από τα θετικά αποτελέσματα που επέφεραν η επέκταση της δραστηριότητας του Ομίλου στις εκτός Ελλάδας αγορές, η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου προϊόντων με νέα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, καθώς και η σημαντική βελτίωση των μεγεθών της θυγατρικής ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Στο πλαίσιο του τρέχοντος δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος, ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ με στόχο την υγιή εξέλιξη και ανάπτυξή του, θέτει ως βασικούς άξονες της στρατηγικής του την περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τον περιορισμό των αναγκών του σε κεφάλαιο κίνησης, τη διείσδυση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, την επέκταση του δικτύου πωλήσεων, καθώς και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Δημοσίευση την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.
Τα Στοιχεία & Πληροφορίες της περιόδου από 1.1.2012 – 31.3.2012 δημοσιεύονται στο Φύλλο της 30ης Μαΐου 2012 της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» και μαζί με τις Οικονομικές Καταστάσεις της ίδιας περιόδου θα βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Εταιρίας, στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.sidenor.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΧΑ www.athex.gr
-
00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
-
00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
-
00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
-
00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
-
00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
-
00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
-
00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
-
00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
-
00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
-
30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
-
Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
-
Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
-
Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
-
Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
-
Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
-
Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
-
Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (10)
-
Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
-
Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
-
Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
-
Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
-
Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
-
Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ