Συνεχης ενημερωση
Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια παρουσίαση της ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε. στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), στην οποία μεταξύ άλλων αναλύθηκαν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, οι σημαντικότερες εξελίξεις της χρήσης 2011, η παραγωγική δραστηριότητα και η δομή των εταιριών, καθώς και οι προοπτικές για τον Όμιλο.
Κατά το 2011, ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών, τόσο σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, όσο και σε αξίες. Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 25,6% και διαμορφώθηκε στη χρήση 2011 σε 1.247,4 εκ. ευρώ, έναντι 993,4 εκ. ευρώ το 2010, ως αποτέλεσμα κυρίως της στρατηγικής απόφασης του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ για διεύρυνση του χαρτοφυλακίου προϊόντων με την προσθήκη νέων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως πλατέα προϊόντα και ειδικούς χάλυβες, της διείσδυσης του Ομίλου σε νέες αγορές και της σημαντικής αύξησης του κύκλου εργασιών της θυγατρικής ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Κατά τη χρήση 2011, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν μείωση κατά 30,4% και ανήλθαν σε 34,8 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. ευρώ το 2010. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων χρήσης 2011 ανήλθαν σε ζημιές ύψους 59,4 εκ. ευρώ, έναντι ζημιών 30 εκ. ευρώ το 2010, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 48,9 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,5084 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 23 εκ. ευρώ (ή ζημίες 0,2391 ευρώ ανά μετοχή) στη χρήση 2010. Σημειώνεται πως τα οικονομικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν δυσμενώς από τη συνεχιζόμενη μεγάλη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.
Για το 2012, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη κρίση στην ελληνική αγορά, ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ στρέφεται προς το εξωτερικό και στοχεύει στην ενίσχυση των μεριδίων αγοράς στις αγορές που ήδη δραστηριοποιείται και στη γεωγραφική διείσδυση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές. Παράλληλα, η Διοίκηση του Ομίλου επικεντρώνεται στη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας, στη συνεχή αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Ομίλου, στη βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας, καθώς και στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων και διανομής, όπως πρόσφατα έγινε με την έναρξη λειτουργίας της SIDERAL Shpk, της νέας θυγατρικής του Ομίλου στην Αλβανία.
Όσον αφορά στη ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, η σταδιακή ομαλοποίηση του διεθνούς επιχειρησιακού περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τις αυξημένες επενδύσεις σε ενεργειακά έργα και έργα υποδομών επιτρέπουν στον Όμιλο ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ να διατηρεί θετικές προσδοκίες για την τρέχουσα χρήση. Επιπλέον, πρόσφατα ανακοινώθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MOU) με τη γερμανική εταιρία κατασκευής εξοπλισμού SMS Meer, για τη προμήθεια μιας νέας μονάδας παραγωγής σωλήνων υψηλής αντοχής, που χρησιμοποιούνται σε κατασκευή υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Τα νέα αυτά προϊόντα θα πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας και με την προσθήκη τους στην υπάρχουσα γκάμα θα παρέχεται ένα μοναδικό εύρος προϊόντων με στόχο την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. Επιπλέον, οι νέοι αυτοί σωλήνες θα απευθύνονται, μεταξύ άλλων αγορών και σε αυτές της Μεσογείου, του Κόλπου του Μεξικό, της Λατινικής Αμερικής, της Δυτικής Αφρικής και της Βόρειας Θάλασσας.
-
11:28 ΗΠΑ- επίθεση στο πανεπιστήμιο Μπράουν: Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του υπόπτου
-
11:21 ΟΗΕ-Κυπριακό: Μια νέα άτυπη διάσκεψη 5+1 πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη
-
11:21 Cetracore-Jetoil: Αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας της εταιρείας λόγω κυρώσεων κατά Ρωσίας
-
11:11 Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι πήρε τον "έλεγχο" της πόλης Κουπιάνσκ
-
11:07 Χρηματιστήριο: Συγκρατημένη υποχώρηση με ενδείξεις profit taking
-
11:05 ΔΥΠΑ: Από την Τετάρτη η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
-
10:47 ΟΠΑΠ: Μετοχές αξίας 4 εκατ. ευρώ αγόρασε η Allwyn τη Δευτέρα
-
10:47 Aktor: Η ενέργεια στο επίκεντρο των νέων επενδύσεων του ομίλου
-
10:47 Βρετανός υπουργός καλεί το BBC να μην υποχωρήσει μπροστά στην αγωγή του Τραμπ
-
10:43 Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της AXIA Ventures
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (27)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (15)
-
Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα (14)
-
Προαναγγέλλει κόμμα η Μ. Καρυστιανού- Δηκτικό σχόλιο από Ν. Πλακιά (7)
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία (6)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (6)
-
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία με έγκριση του Κογκρέσου (4)
-
Ο 16χρονος γιος του Μ. Κατρίνη οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - "Αισθάνομαι συντριβή, αναλαμβάνω την ευθύνη", λέει ο βουλευτής (3)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
-
Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή τουλάχιστον 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση (2)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ