Συνεχης ενημερωση
Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής ενημέρωσης της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ προς την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για τη χρήση 2011, της πορείας της με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, της γενικότερης στρατηγικής της, καθώς και των προοπτικών της για τα επόμενα έτη.
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ το 2011 συνέχισε την αναπτυξιακή του πορεία, βελτιώνοντας τα οικονομικά του μεγέθη παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Το έτος χαρακτηρίστηκε από την εξαγορά της FULGOR A.E., η οποία αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη μελλοντική πορεία του Ομίλου, καθώς και από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των βασικών εταιριών του Ομίλου.
Για τη χρήση 2011, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 415 εκατ. Ευρώ για το 2011, σημειώνοντας αύξηση 18% έναντι του 2010, η οποία οφείλεται στις αυξημένες πωλήσεις του Ομίλου σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και στην ενοποίηση της νέας θυγατρικής FULGOR A.Ε., η οποία εξαγοράστηκε στις 29 Ιουλίου 2011. Οι πωλήσεις σε χώρες εκτός Ελλάδας ανήλθαν στο 71% των συνολικών πωλήσεων έναντι 61% το 2010.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 20,9 εκατ. Ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 58% έναντι του 2010, ενώ το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης (EBIT) ανήλθε σε 11,8 εκατ. Ευρώ, αυξημένο κατά 130% έναντι του 2010. Η βελτίωση αυτή των αποτελεσμάτων οφείλεται τόσο στην αύξηση των πωλήσεων όσο και στη βελτίωση των περιθωρίων παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τις ανοδικές τάσεις των πρώτων υλών, λόγω αυξημένων πωλήσεων προϊόντων προστιθέμενης αξίας.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,6 εκατ. Ευρώ έναντι 568 χιλ. Ευρώ το 2010, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 3,3 εκατ. Ευρώ ή 0,117 Ευρώ ανά μετοχή έναντι 374 χιλ. Ευρώ ή 0,014 Ευρώ ανά μετοχή το 2010.
Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2011 ανήλθαν σε 8,1 εκατ. Ευρώ σε επίπεδο Ομίλου και αφορούσαν κυρίως αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την αύξηση των προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στη γκάμα των προϊόντων, καθώς και τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την αύξηση της δυναμικότητας των εργοστασίων του Ομίλου. Κατά την παρουσίαση έγινε αναφορά και στο νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, που επικεντρώνεται στην παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης.
- 
                                00:05 Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                00:05 Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                00:05 Ρευστότητα, επέκταση, κερδοφορία - Ο τριπλός άξονας του ΟΛΠ
- 
                                00:04 Ελληνικά ηγετικά πρότυπα;
- 
                                00:04 Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια!
- 
                                00:04 Γιατί οι κυρώσεις Τραμπ σε Lukoil και Rosneft δεν έχουν αντίκρισμα
- 
                                00:03 Η ΕΚΤ και η τέχνη της ακινησίας
- 
                                00:02 Βλέπει κανείς νέο παραγωγικό μοντέλο στην οικονομία μας;
- 
                                00:01 Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο
- 
                                30/10 Η λέξη της χρονιάς του Dictionary.com δεν είναι καν λέξη
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- 
                                Οι Έλληνες επιχειρηματίες εγκαταλείπουν τα επισφαλή σχήματα Κύπρου και Βουλγαρίας και στρέφονται σε ελληνικές εταιρείες holding
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται
- 
                                Ρωσία μετά τις δηλώσεις Τραμπ: Αν οποιαδήποτε χώρα δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, θα το κάνουμε και εμείς
- 
                                Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ
- 
                                Ο Πούτιν θωρακίζει την αεράμυνα της Μόσχας καθώς αρχίζει η "πολιορκία με drones"
- 
                                Η λύση του Στεγαστικού στο φετινό Νόμπελ Οικονομικών (98)
- 
                                Αυτή είναι η ομάδα επιστημόνων του Τσίπρα - Πλήθος Καθηγητών- Όλα τα ονόματα (20)
- 
                                Θεσσαλονίκη: "Κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θεωρούν πως η Εγνατία έγινε Μανχάταν" λέει ο πρόεδρος του ΕΣΘ (15)
- 
                                Ευ. Μυτιληναίος: Έχουμε φθηνό ρεύμα για τα νοικοκυριά και πανάκριβο για τη βιομηχανία – Nα στηριχθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις (11)
- 
                                Διάσωση 79 μεταναστών νοτιοδυτικά της Γαύδου (8)
- 
                                Τραμπ: "Καταπληκτική η συνάντηση με τον Σι" - Οι ΗΠΑ μειώνουν στο 10% τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα λόγω φαιντανύλης, συμφωνία για τις σπάνιες γαίες (8)
- 
                                Ανεκτέλεστη δικαστική απόφαση επί 13 χρόνια - Καμπάνα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (7)
- 
                                Μετά από τρία χρόνια τέλος στο "καλάθι του νοικοκυριού" - Τι έρχεται (6)
- 
                                Ο πρώτος τριπλασιασμός έγινε - Ο δεύτερος γράφεται ήδη στο Παρίσι (6)
- 
                                Ράλι του χρυσού: Σημάδι αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας; (6)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
