Συνεχης ενημερωση
Η METKA A.E. στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού και των μετόχων της ειδικότερα, σύμφωνα με το ν. 3556/2007 και το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΜΕΤΚΑ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2012, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ευρώ 0,75 ανά μετοχή για τη χρήση 2011. Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 25% σύμφωνα με το ν.3943/2011, άρθρο 14 παρ. 2, συνεπώς το ποσό που θα εισπράξουν οι μέτοχοι, μετά την παρακράτηση του φόρου, θα διαμορφωθεί σε ευρώ 0,5625 ανά μετοχή.
Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους μερίσματος (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι είναι κάτοικοι συμβατικών κρατών, ο παρακρατούμενος φόρος ποικίλλει ανάλογα με τις προβλέψεις της οικείας σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το 25%.
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην ως άνω καταβολή μερίσματος ορίζεται η 10η Μαΐου 2012. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ Α.Ε. θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή του μερίσματος.
Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άϋλων Τίτλων [Σ.Α.Τ.] στις 14 Μαΐου 2012 (record date).
Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίζεται η 18η Μαΐου 2012, η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 5.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Άϋλων Τίτλων, ως εξής:
α) μέσω των χειριστών, δηλαδή των χρηματιστηριακών εταιριών που οι ίδιοι οι μέτοχοι έχουν επιλέξει και εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη του μερίσματος. Η ΜΕΤΚΑ Α.Ε. θα πιστώσει στις 18 Μαΐου 2012 τους λογαριασμούς των χειριστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταβάλουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι ο επενδυτής δύναται να ανακαλέσει την εξουσιοδότηση που έχει παράσχει στο χειριστή με σχετική αίτησή του στην Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.), η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος.
β) απευθείας από την Τράπεζα Πειραιώς, είτε με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που είχε δηλώσει ο μέτοχος είτε με επιταγή, στις περιπτώσεις που ο επενδυτής:
- δεν έχει εξουσιοδοτήσει το χειριστή του,
- έχει ανακαλέσει, με σχετική αίτησή του στην Ε.Χ.Α.Ε., την εξουσιοδότηση που είχε παράσχει στο χειριστή του για την είσπραξη του μερίσματος,
- οι μετοχές του τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της μερίδας του Πληρώτρια Τράπεζα θα είναι η Τράπεζα Πειραιώς.
Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν καταστεί δυνατή η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν το μέρισμά τους στην Τράπεζα Πειραιώς από τις 20 Μαΐου 2011.
Σημειώνεται ότι η ΜΕΤΚΑ ΑΕ δεν έχει ίδιες μετοχές.
-
08:25 Γαλλία: Δύο παιδιά νεκρά εξαιτίας έκρηξης σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν
-
08:17 Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2026
-
08:07 ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία σήμερα - Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
-
08:01 Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Σήμερα οι νέες αποφάσεις
-
08:00 Odyssey Cybersecurity: Στρατηγική επέκταση σε νέες αγορές και ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας
-
08:00 Για πόσο ακόμα αντέχει η αγορά τα αγροτικά μπλόκα
-
07:58 Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση
-
07:46 Μεγάλη άνοδος στο μισθολογικό κόστος - Πτώση στις κενές θέσεις εργασίας
-
07:30 Apple, Tesla και Meta παίζουν "μουσικές καρέκλες" με υπόκρουση τεχνητής νοημοσύνης
-
07:30 Δεξαμενόπλοια σε τροχιά κερδών, αλλά με βαριά σκιά για το 2026
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες
-
Γιατί το 2026 φοβίζει τις χρηματιστηριακές αγορές
-
Wall Street: Καλά Χριστούγεννα!
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές;
-
Γιατί εξελέγη ο Πιερρακάκης και πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την επιτυχία
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν;
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο
-
Η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί πιο έξυπνα το μεταναστευτικό
-
Άρον άρον νέος διαγωνισμός για την "ωρολογιακή βόμβα" του Λαυρίου - Τι καταγγέλει επιστημονικός φορέας
-
Μεγάλη άνοδος στο μισθολογικό κόστος - Πτώση στις κενές θέσεις εργασίας
-
Άδειες λεωφορειολωρίδες (10)
-
Υπήρχε διάλογος και δεν τον κατάλαβαν; (3)
-
Αν στήναμε... καρτέλ με ελάχιστες τιμές παραγωγού, θα είχαν όφελος οι αγρότες και οι καταναλωτές; (2)
-
Τραμπ: Κατέθεσε αγωγή 5 δισ. δολ. κατά του BBC για συκοφαντική δυσφήμιση (1)
-
Παρ. Τυχεροπούλου: Το πρωί "κρυμμένη" στο Πρωτόκολλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το "απόγευμα" βασική συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που διερευνά το σκάνδαλο (1)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ