Συνεχης ενημερωση
Αποφάσεις της 79ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος - Αποτελέσματα ψηφοφορίας
Σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920 και το άρθρο 4.1.3.3 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιείται ότι στην 79η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Απριλίου 2012 και ώρα 12:00, παρευρέθησαν 81 μέτοχοι και αντιπρόσωποι μετόχων εκπροσωπούντες 8.476.358 μετοχές που αντιστοιχούν σε 112.913 δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 19.864.886 μετοχών που αντιστοιχούν σε 264.865 δικαιώματα* ψήφου, ήτοι ποσοστό 42,67% επί του μετοχικού κεφαλαίου.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα εξής:
• Ενέκρινε ομόφωνα** την ετήσια Έκθεση του Διοικητή, τον Ισολογισμό και τις λοιπές Οικονομικές Καταστάσεις χρήσης 2011 μετά της Έκθεσης των Ελεγκτών.
• Ενέκρινε ομόφωνα** τη διάθεση των καθαρών κερδών της χρήσης, που ανέρχονται στο ποσό των ευρώ 96.636.842.- ως εξής:
- Μέρισμα ευρώ 0,67 ανά μετοχή σε 19.864.886 μετοχές, ευρώ 13.309.473.- (12% του μετοχικού κεφαλαίου)
- Φόρος μερισμάτων (συντελεστής 20%, άρ. 14 παρ. 9 και 10 Ν. 3943/2011) ευρώ 3.327.369
- Υπόλοιπο περιερχόμενο στο Ελληνικό Δημόσιο ευρώ 80.000.000.
Το διανεμόμενο μέρισμα ανέρχεται σε ευρώ 0,67 ανά μετοχή. Στο διανεμόμενο μέρισμα θα γίνει παρακράτηση φόρου με συντελεστή 25%, σύμφωνα με το Ν. 3943/2011, άρθρο 14 παρ. 1 και 2. Το καθαρό μέρισμα που θα εισπράξουν οι μέτοχοι, μετά την παρακράτηση του φόρου, θα διαμορφωθεί σε ευρώ 0,5025 ανά μετοχή.
Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων [Σ.Α.Τ.] στις 4 Μαΐου 2012 [record date].
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην ως άνω καταβολή μερίσματος ορίζεται η 2α Μαΐου 2012. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή του μερίσματος.
Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίζεται η 10η Μαΐου 2012, η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 5.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Άυλων Τίτλων, ως εξής:
α) μέσω των χειριστών, δηλαδή των χρηματιστηριακών εταιριών που οι ίδιοι οι μέτοχοι έχουν επιλέξει και εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη του μερίσματος.
Ως ημερομηνία έναρξης πληρωμής του μερίσματος ορίζεται η 10η Μαΐου 2012, η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 5.5 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και κατά τα ειδικότερα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος Άυλων Τίτλων, ως εξής:
α) μέσω των χειριστών, δηλαδή των χρηματιστηριακών εταιριών που οι ίδιοι οι μέτοχοι έχουν επιλέξει και εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη του μερίσματος.
Η Τράπεζα θα πιστώσει στις 10 Μαΐου 2012 τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χειριστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταβάλουν τα χρήματα στους δικαιούχους. Σημειώνεται ότι ο επενδυτής δύναται να ανακαλέσει την εξουσιοδότηση που έχει παράσχει στο χειριστή με σχετική αίτησή του στην Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.), η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία πληρωμής του μερίσματος.
β) απευθείας από την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που είχε δηλώσει ο μέτοχος είτε με επιταγή, στις περιπτώσεις που ο επενδυτής:
- δεν έχει εξουσιοδοτήσει το χειριστή του,
- έχει ανακαλέσει, με σχετική αίτησή του στην Ε.Χ.Α.Ε., την εξουσιοδότηση που είχε παράσχει στο χειριστή του για την είσπραξη του μερίσματος,
- οι μετοχές του τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της μερίδας του.
Πληρώτρια Τράπεζα θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν καταστεί δυνατή η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν το μέρισμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος από τις 21 Μαΐου 2012.
• Ενέκρινε ομόφωνα** την τροποποίηση των άρθρων 1, 8, 13, 26, 28, 31, 55Α και 71 του Καταστατικού της Τράπεζας.
• Ενέκρινε ομόφωνα** την καταβολή αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου.
• Ενέκρινε ομόφωνα** την αμοιβή των Ελεγκτών για τη χρήση 2012.
• Ενέκρινε ομόφωνα** την απαλλαγή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε προσωπική ευθύνη για τα πεπραγμένα και τη Διαχείριση του έτους 2011.
• Εξέλεξε τον κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλο ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
(Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: [8.285.451]. Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: [110.391]. Αναλογία επί του μετοχικού κεφαλαίου: [41,71%]. | Ψήφοι ΥΠΕΡ: [110.391]. Ψήφοι ΚΑΤΑ: [0]. ΑΠΟΧΗ: [2.522])
• Εξέλεξε την ελεγκτική εταιρεία KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε. ως ελεγκτή της Διαχείρισης του έτους 2012.
(Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: [8.287.696]. Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: [110.420]. Αναλογία επί του μετοχικού κεφαλαίου: [41,72%]. | Ψήφοι ΥΠΕΡ: [110.420]. Ψήφοι ΚΑΤΑ: [0]. ΑΠΟΧΗ: [2.493])
Αθήνα, 24 Απριλίου 2012
Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργάνωσης
Τμήμα Γραμματείας
* Σημειώνεται ότι για κάθε εβδομήντα πέντε (75) μετοχές παρέχεται το δικαίωμα μιας (1) ψήφου (άρθρο 13 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνδυασμό με τη 2/29.2.2000 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας περί αναπροσαρμογής –από είκοσι πέντε (25) σε εβδομήντα πέντε (75)- του ελάχιστου αριθμού μετοχών που απαιτείται για την παροχή δικαιώματος συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση, μετά την επελθούσα -κατ’ άρθρο 9 του Καταστατικού- διάσπαση της μετοχής της Τράπεζας, σύμφωνα με την 1/17.1.2000 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, που εγκρίθηκε με την 8/4.2.2000 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου – ΦΕΚ Α΄ 17/7.2.2000).
** Αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι: [8.476.358]. Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: [112.913]. Αναλογία επί του μετοχικού κεφαλαίου: [42,67%]. | Ψήφοι ΥΠΕΡ: [112.913]. Ψήφοι ΚΑΤΑ: [0]. ΑΠΟΧΗ: [0].
-
23:18 Οι τεχνολογικές ανησυχίες έφεραν σε θέση πρωταγωνιστή τον Dow Jones
-
23:11 Μερτς, ο καγκελάριος που δεν βγαίνει στη σύνταξη
-
23:08 K. Πιερρακάκης: Aπό το 2019 έως σήμερα έγιναν στην Ελλάδα όσες άμεσες ξένες επενδύσεις είχαν γίνει στα πρώτα 17 χρόνια του ευρώ
-
22:55 Ουκρανικός στρατός: "Σημαντική επιδείνωση" στη Ζαπορίζια - Οι Ρώσοι κατέλαβαν τρεις οικισμούς
-
22:37 Κέρδη άνω του 1% για το αργό - Μικρές μεταβολές ο χρυσός
-
22:25 Ν. Δένδιας: Αντιμετωπίζουμε υπαρκτή απειλή - Αναγκαιότητα η πλήρης μεταρρύθμιση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων
-
22:05 Βενεζουέλα: Σχεδιάζει τακτική ανταρτοπολέμου εάν δεχθεί εισβολή από τις ΗΠΑ
-
21:51 Bloomberg: Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενορχήστρωσαν την κλοπή $13 δισ. σε Bitcoin
-
21:47 Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι τραυμάτισαν τέσσερις Παλαιστίνιους και πυρπόλησαν περιουσίες
-
21:35 ΟΗΕ: Το Νότιο Σουδάν κινείται προς "αρνητική και πιθανώς επικίνδυνη κατεύθυνση"
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε
-
Πώς μια επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο ανατινάζει τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας
-
Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα των 250 ευρώ – Τα κριτήρια
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ
-
Πλειστηριασμοί: Νέο σφυρί για τις εγκαταστάσεις της MLS Πληροφορική – Η άνοδος και η πτώση
-
"Τινάζει τη μπάνκα στον αέρα" ο Ορμπάν υπό τον φόβο εκλογικής ήττας - Αυξάνει το έλλειμμα, φορολογεί τις τράπεζες
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (152)
-
Τα γαλάζια σου γράμματα… (57)
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος (34)
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα (34)
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW (13)
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ (10)
-
COVID: Σαφέστερη εικόνα των μακροχρόνιων επιπτώσεων (10)
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε (8)
-
Πόσο έχουν φτάσει οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τα πιο πρόσφατα στοιχεία (7)
-
Ν. Καραχάλιος για κόμμα Καρυστιανού: "Ήταν έτοιμο, θα κάναμε ανακοινώσεις στις 24 Ιουλίου στα Χανιά" (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ