Συνεχης ενημερωση
Σύμφωνα με τη διάταξη 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της Forthnet Α.Ε., με την από 24.11.2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης λόγω της μείωσης της υπεραξίας που εγγράφεται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και συγκεκριμένα αυτής που εγγράφηκε στις οικονομικές καταστάσεις του Δεκεμβρίου 2010 (ύψους €18,7 εκατ.), στην οποία ο Όμιλος Forthnet έκρινε σκόπιμο να προβεί λόγω της δυσμενούς και διαρκώς επιδεινούμενης μακροοικονομικής συγκυρίας.
Η υπεραξία στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ελέγχεται από τη Διοίκηση και τους Ανεξάρτητους Λογιστές του Ομίλου ανά έτος ή όταν υπάρχουν ενδείξεις απομείωσης. Ο έλεγχος γίνεται στη βάση των επιχειρηματικών προοπτικών του Ομίλου, όπως αυτές αποτυπώνονται σε παρούσες αξίες βάσει των εκάστοτε συνθηκών της αγοράς (προεξοφλητικών επιτοκίων). Παρότι οι επιχειρηματικές προοπτικές δεν έχουν επηρεαστεί ουσιωδώς από την οικονομική συγκυρία, το επιτόκιο προ φόρου που χρησιμοποιήθηκε για την προεξόφληση των προβλεπόμενων ταμειακών ροών αυξήθηκε σε 14,70% (31 Δεκεμβρίου 2010: 12,02%) για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, και σε 14,80% (31 Δεκεμβρίου 2010: 12,06%) για τον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Αυτό επηρέασε δυσανάλογα την αποτίμηση της υπεραξίας που αναλογεί στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης (Nova) οδηγώντας σε διαδοχικές απομειώσεις (Δεκέμβριος 2010: €18,7 εκατ., Ιούνιος 2011: €38,2 εκατ., Δεκέμβριος 2011: €90,3 εκατ.), σωρευτικά, δε, σε απομείωση ύψους €147,2 εκατ.
Η ανωτέρω απομείωση δεν επηρέασε ούτε τα ταμειακά διαθέσιμα ούτε τη διαρκώς βελτιούμενη και αναπτυσσόμενη λειτουργική πορεία του Ομίλου. Στο βαθμό όμως που επηρέασε τη λογιστική κερδοφορία και καθαρή θέση του Ομίλου, οδήγησε σε τεχνικές υπερβάσεις μιας συγκεκριμένης χρηματοοικονομικής παραμέτρου του Κανονισμού του Χ.Α., το οποίο αποφάσισε την υπαγωγή της Forthnet Α.Ε. στην Κατηγορία Επιτήρησης.
Η Forthnet Α.Ε., προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανωτέρω κατάσταση, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
(α) συγκάλεσε Γενική Συνέλευση με σκοπό την ενίσχυση της κεφαλαιακής διάθρωσης της Εταιρίας προτείνοντας άντληση συνολικών κεφαλαίων με μετρητά ύψους περίπου €30 εκατ. και με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων δεν αποδέχτηκε την ανωτέρω πρόταση.
(β) προχώρησε σε εκτεταμένο πρόγραμμα περιστολής εξόδων με άμεσα αποτελέσματα αλλά και πολυετή μελλοντικό χαρακτήρα προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω τη λειτουργική κερδοφορία και να μειώσει τις επιπτώσεις της απομείωσης της υπεραξίας στα λογιστικά αποτελέσματα και την καθαρή θέση του Ομίλου
(γ) βελτίωσε την πολιτική διαχείρισης κεφαλαίου κίνησης προκειμένου να διαφυλάξει και να ενισχύσει τη ρευστότητα του Ομίλου
(δ) διαμόρφωσε μια νέα ολοκληρωμένη εμπορική πολιτική που να ανταποκρίνεται στις επιδεινούμενες συνθήκες της αγοράς με στόχο τη δρακράτηση της πελατειακής βάσης και την αύξηση του κύκλου εργασιών.
-
21:00 ΑΑΔΕ: Yπογραφή συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας για τους "Πράσινους Διαδρόμους"
-
20:59 Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών
-
20:57 Η Λευκορωσία κοντά σε μεγάλη συμφωνία για αποκατάσταση σχέσεων με τις ΗΠΑ, δηλώνει ο Λουκασένκο
-
20:52 Φινλανδία: Το ακροδεξιό κόμμα Finns Party επέπληξε δύο βουλευτές του για ρατσιστικό σκάνδαλο
-
20:45 Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία: Τι συζήτησε για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος
-
20:38 Ιταλία: Αίτημα να αναβληθεί η υπογραφή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με τη Mercosur
-
20:27 ΗΠΑ: Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Βόρεια Καρολίνα
-
20:18 Γαλλία: Έρευνες για δικαστική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η υπουργός Πολιτισμού Ντατί
-
20:10 Κυρώσεις ΗΠΑ σε ακόμη δύο δικαστές του ΔΠΔ για έρευνες σε βάρος του Ισραήλ
-
20:02 Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Στόχος μια συμφωνία έως το τέλος του 2026 για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω
-
Milliyet: Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ετοιμάζουν 2.500 στρατιώτες εναντίον της Τουρκίας
-
EBITDA €60+ εκατ., κεφαλαιοποίηση €155 εκατ. — Η εξίσωση δεν βγαίνει
-
Κ. Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
-
Mere: Η αθόρυβη επέκταση των ρωσικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο
-
Ν. Ανδρουλάκης: Απαράδεκτη η πρόταση της Κομισιόν για μείωση των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία
-
Σε ποιον ανήκει ο Μάνος Χατζηδάκις
-
Προϋπολογισμός 2026, ευκαιρία ή παγίδα; (82)
-
"Ώρα μηδέν" για το δάνειο της ΕΕ στο Κίεβο - Μπορεί η Ουκρανία να "επιβιώσει" χωρίς τα ρωσικά assets; (29)
-
Τουσκ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εργαστούν για τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για δάνειο προς την Ουκρανία (16)
-
Διάγγελμα Τραμπ: Έρχεται οικονομικό "μπουμ" που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος- Κληρονόμησα ένα χάος, τώρα το διορθώνω (15)
-
Η τρικυμία για το ενδεχόμενο κόμμα "Καρυστιανού" και ο πολιτικός "έρωτας" Καραχάλιου που έγινε μίσος (14)
-
Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες - Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες την Παρασκευή, ανοίγουν τα διόδια το ΣΚ - Τι θα γίνει τα Χριστούγεννα (11)
-
ΕΛΣΤΑΤ: Σχεδόν διπλάσιοι οι θάνατοι σε σχέση με τις γεννήσεις το 2024 (11)
-
Φον ντερ Λάιεν: Δεν αποχωρώ από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς συμφωνία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας - Υποστηρίζω πλήρως το Βέλγιο (11)
-
"Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ": Μειωτικοί χαρακτηρισμοί κάτω απ’ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο (11)
-
Έρχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι (9)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ