Συνεχης ενημερωση
Η διοίκηση της «ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» ανακοινώνει, αύξηση των πωλήσεων για τον Όμιλο κατά 0,4%, στα € 203,4 εκ. έναντι € 202,6 εκατ. του 2010.
Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα € 38,4 εκατ., έναντι € 45,9 εκατ. του 2010, σημειώνοντας μείωση 16,2%.
Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), ανήλθαν σε € 10,3 εκ., έναντι € 21,3 εκατ., του 2010, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 51,7% και οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν στα € 12,1 εκατ. από ζημιές € 168 χιλ. του 2010.
Ταυτόχρονα, οι λειτουργικές ταμειακές ροές παρουσίασαν πλεόνασμα € 7,5 εκατ. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στα € 152,4 εκατ. μειωμένος σε σχέση με το 2010 (€ 155,6 εκ.).
Η μείωση του μικτού αποτελέσματος οφείλεται αφενός στη σημαντική μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία είχε ως άμεση επίπτωση την διαφοροποίηση του μίγματος πωλήσεων για την εταιρία με αύξηση των πωλήσεων προϊόντων με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, καθώς επίσης και στην αύξηση του κόστους της ενέργειας που οδήγησε στην αύξηση του κόστους παραγωγής.
Η σημαντική μείωση των αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στη μείωση του μικτού αποτελέσματος καθώς επίσης και στην αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων λόγω τόσο της αύξησης του βασικού επιτοκίου από την ΕΚΤ όσο και λόγω της αύξησης του περιθωρίου από τις ελληνικές τράπεζες.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις το 2011 αυξήθηκαν κατά 6%, στα € 148,5 εκατ. περίπου, έναντι € 140,1 εκατ. του 2010. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν στα € 3,5 εκ. περίπου, σε σχέση με το 2010 (€ 10,6 εκ. περίπου). Οι ζημίες προ φόρων διαμορφώθηκαν στα € 13,2 εκατ. περίπου, σε σχέση με το 2010 (ζημίες € 2,1 εκατ. για το 2010).
Λόγω ζημιών στη χρήση 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας δεν πρότεινε τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2011 και αναμένεται η έγκριση από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων.
Τονίζεται πως τα Στοιχεία και οι Πληροφορίες των Οικονομικών Καταστάσεων δημοσιεύονται το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 στην οικονομική εφημερίδα "ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ", στην πρωινή εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" και στην τοπική εφημερίδα του Κιλκίς "ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΙΛΚΙΣ". Ταυτόχρονα, τα παραπάνω στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στον ηλεκτρονικό κόμβο της ΑΛΟΥΜΥΛ, www.alumil.com, μαζί με τις Οικονομικές Καταστάσεις και τα σχετικά δελτία τύπου.
Η ΑΛΟΥΜΥΛ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά βιομηχανικά συγκροτήματα – βάσει παραγωγικής δυναμικότητας - στην Ευρώπη για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου για όλες τις κλασικές αρχιτεκτονικές εφαρμογές καθώς και βιομηχανικών προφίλ ειδικών προδιαγραφών για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη ναυπηγική, τις μεταφορές, κλπ. Με τα ανεπτυγμένα δίκτυα πωλήσεων σε 45 χώρες, σε 4 ηπείρους, έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου και συμπληρωματικών προϊόντων (σύνθετα φύλλα αλουμινίου J-Bond, πολυκαρβονικά, αυτοματισμοί, συστήματα σκίασης, κ.α.). Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις απλώνονται στο Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία. Διαθέτει 29 θυγατρικές εταιρίες, εκ των οποίων οι 21 βρίσκονται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Βαλκάνια, Μ. Ανατολή). Η μητρική εταιρία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 1998. Οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα € 203 εκ. για το 2011 και τα λειτουργικά κέρδη προσέγγισαν τα € 10,3 εκ. αντίστοιχα. Περιλήφθηκε οκτώ φορές στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και βραβεύθηκε εξίσου για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Έχει αναδειχθεί σε συνδεδεμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλουμινίου σαν αναγνώριση της σημαντικής της προσφοράς στον κλάδο σχεδιασμού, παραγωγής και διάθεσης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, καθώς επίσης και διατομών βιομηχανικής χρήσης.
-
07:31 Πόσο έχουν φτάσει οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τα πιο πρόσφατα στοιχεία
-
07:30 O Πούτιν ανακοινώνει σκληρά οικονομικά μέτρα μέσω... άλλων
-
07:30 Η αχαρτογράφητη η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου "ναρκοθετεί" την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
-
07:30 Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW
-
07:30 Ποια είναι η κινεζική NIO που ανάβει μηχανές στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου
-
07:30 Η κυβέρνηση Τραμπ ενεργοποιεί νέο, εκτεταμένο πρόγραμμα υπεράκτιων μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου
-
07:30 Πλειστηριασμοί: Νέο σφυρί για τις εγκαταστάσεις της MLS Πληροφορική – Η άνοδος και η πτώση
-
07:30 Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα των 250 ευρώ – Τα κριτήρια
-
07:30 "Αμνηστία" σε όσους παραδώσουν τα όπλα στην Κρήτη - Κακούργημα οι μπαλοθιές σε γάμους
-
07:30 Cordia: Το στοίχημα του Ν. Καραμούζη στην αγορά του facility management αξίας 2 δισ.
-
Η μάστιγα της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ: Από τα λεωφορεία μέχρι τους "ηλεκτρονικούς τζαμπατζήδες"
-
ΕΑΒ: Κλείνει τον κύκλο των Phantom και εισέρχεται σε νέα προγράμματα και συνεργασίες
-
Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από την προσαύξηση στις επικουρικές συντάξεις λόγω υψηλών εισφορών
-
Μουντρούχα τέχνη
-
Gregy: Ένα βήμα πιο κοντά η ηλεκτρική "γέφυρα" Ελλάδας - Αιγύπτου
-
Οι servicers με τις περισσότερες ρυθμίσεις τον Οκτώβριο - Πόσοι γλίτωσαν τελευταία στιγμή τον πλειστηριασμό
-
Το μανιφέστο Σαμαρά με την ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις
-
Ιστορικό εννεάμηνο για τις τραπεζικές κυρίες
-
Η Aegean επενδύει στο "Μακεδονία" και στην Θεσσαλονίκη σηκώνοντας 10 αεροσκάφη και έξι νέες συνδέσεις
-
Άλμα κοντά στο 2% για τον χρυσό με φόντο οικονομικές ανησυχίες και επιτόκια
-
Αλλαγή πίστας για την Ελλάδα το νέο δόγμα "Peace & Prosperity" (91)
-
Το μανιφέστο Σαμαρά με την ολομέτωπη επίθεση σε Μητσοτάκη και οι αντιδράσεις (57)
-
Η οπλοκατοχή δεν είναι λύση (35)
-
Η μάστιγα της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ: Από τα λεωφορεία μέχρι τους "ηλεκτρονικούς τζαμπατζήδες" (25)
-
Gregy: Ένα βήμα πιο κοντά η ηλεκτρική "γέφυρα" Ελλάδας - Αιγύπτου (23)
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (19)
-
Μουντρούχα τέχνη (9)
-
Παλιοί και επόμενοι στο ελληνικό κράτος - και οι χρεοκοπίες του(ς) (7)
-
Τραμπ: Η ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ ανακηρύσσεται "Εβδομάδα Αντικομμουνισμού" (6)
-
Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από την προσαύξηση στις επικουρικές συντάξεις λόγω υψηλών εισφορών (5)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ