Συνεχης ενημερωση
Η οικονομική κρίση που συνεχίστηκε για τέταρτο χρόνο και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβλήθηκαν στα πλαίσια της συμφωνίας δανεισμού της χώρας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ε.Κ.Τ. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν πλήξει έντονα την καταναλωτική εμπιστοσύνη και έχουν εντείνει την ανασφάλεια σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ως αποτέλεσμα του σημαντικού περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών και της αυξανόμενης ανεργίας, η αγορά αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του 2011 υπέστη νέα μεγάλη πτώση. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας και του Ομίλου.
Ειδικότερα οι συνολικές ταξινομήσεις αυτοκινήτων το 2011 ανήλθαν σε 97.680 μονάδες σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 31,0% σε σχέση με τις αντίστοιχες ταξινομήσεις του προηγούμενου έτους 2010 οι οποίες είχαν ανέλθει σε 141.499 μονάδες. Η SUZUKI το 2011 πραγματοποίησε 3.103 ταξινομήσεις αυτοκινήτων οι οποίες αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς της τάξεως του 3,2% και την κατατάσσουν στην 11η θέση μεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων.
Οι συνολικές ταξινομήσεις μοτοσικλετών το 2011 ανήλθαν σε 46.615 μονάδες σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 24,7% σε σχέση με τις αντίστοιχες ταξινομήσεις του προηγουμένου έτους 2010 οι οποίες είχαν ανέλθει σε 61.898 μονάδες. Η SUZUKI το 2011 πραγματοποίησε 1.229 ταξινομήσεις μοτοσικλετών οι οποίες αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς της τάξεως του 2,6%.
Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου το 2011 ανήλθαν σε € 244,8 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά 21,4% σε σχέση με τις πωλήσεις των € 311,7 εκατ. του 2010. Αντίστοιχα οι πωλήσεις της Εταιρείας το 2011 ανήλθαν σε € 190,1 εκατ. σημειώνοντας μείωση κατά 23,5% σε σχέση με τις πωλήσεις των 248,5 εκατ. του 2010.
Τα μικτά κέρδη του 2011 ανήλθαν σε € 60,5 εκατ. για τον Όμιλο και σε € 23,4 εκατ. για την Εταιρεία σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2010 που ανήλθαν σε € 75,6 εκατ. για τον Όμιλο και σε € 36,6 εκατ. για την Εταιρεία, παρουσιάζοντας μείωση κατά 20,0% για τον Όμιλο και κατά 36,1% για την Εταιρεία.
Το λειτουργικό κέρδος (EBITDA) του 2011 για τον Όμιλο διαμορφώθηκε σε € 10,1 εκατ. σε σχέση με τα € 9,3 εκατ. του 2010, ενώ το λειτουργικό κέρδος (EBITDA) για την Εταιρεία διαμορφώθηκε σε € -7,0 εκατ. σε σχέση με τα € - 7,7 εκατ. του 2010. Οι ζημίες προ φόρων του 2011 ανήλθαν σε € 33,2 εκατ. για τον Όμιλο και σε € 24,3 εκατ. για την Εταιρεία.
Οι Ταμειακές Ροές από Λειτουργικές Δραστηριότητες σε επίπεδο Ομίλου εμφανίζονται θετικές € 35,2 εκατ. και οφείλονται κυρίως στη μείωση των αποθεμάτων και στην είσπραξη απαιτήσεων.
Η προσπάθεια της Διοίκησης του Ομίλου για περιστολή των λειτουργικών εξόδων είναι συνεχής και είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση τους σε επίπεδο Ομίλου κατά € 17,5 εκατ. Έτσι τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του Ομίλου την 31.12.2011 ανήλθαν σε € 78,2 εκατ., που αντιστοιχεί σε ποσοστό μείωσης κατά 18,3% σε σχέση με τα € 95,8 εκατ. της 31.12.2010.
Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου μειώθηκε κατά € 33,3 εκατ. ήτοι 9,7%, από € 344,8 εκατ. την 31.12.2010 σε 311,5 εκατ. την 31.12.2011, ενώ ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 288,6 εκατ. την 31.12.2011.
-
22:43 Ερντογάν: Η Τουρκία θα σταθεί στο πλευρό του Κατάρ με κάθε τρόπο
-
22:38 Πυροσβεστική: 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
-
22:35 Ελ. Ράπτη: Η δημόσια περιουσία δεν χαρίζεται, αλλά αξιοποιείται προς όφελος της κοινωνίας
-
22:32 Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ - "Παραβίαση του διεθνούς δικαίου"
-
22:29 Κατάρ σε ΟΗΕ: Δεν θα ανεχθούμε την "απερίσκεπτη ισραηλινή συμπεριφορά"
-
22:24 Ελ. Ράπτη: Δημιουργούμε ποιοτική και προσιτή στέγη για περισσότερους συμπολίτες μας
-
22:11 Ερντογάν: Η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στη Ντόχα - Το Ισραήλ έχει υιοθετήσει την τρομοκρατία ως κρατική πολιτική
-
22:05 Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΕΠΕ την Πέμπτη
-
21:50 Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Κατάρ για την ισραηλινή επίθεση με εντολή Τραμπ
-
21:48 ΙΑΕΑ: Συμφωνία με το Ιράν για την επανεκκίνηση των επιθεωρήσεων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF
-
Metlen: Εκτίναξη τζίρου κατά 45% το α' εξάμηνο στα €3,6 δισ. - Στα €254 εκατ. τα καθαρά κέρδη
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Κίνα και Ρωσία επανακαθορίζουν την παγκόσμια τάξη
-
e-ΕΦΚΑ: Στη Θυρίδα Πολίτη του Gov.gr τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων
-
Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Ντόχα - Στόχος ανώτερα στελέχη της Χαμάς, λένε οι IDF (83)
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (72)
-
Συνελήφθη διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο - Ζήτησε φακελάκι 5.000 ευρώ (39)
-
Ισραήλ: Κατεδαφίζει σπίτια στους τόπους καταγωγής των δύο Παλαιστίνιων δραστών της επίθεσης στην Ιερουσαλήμ (18)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (17)
-
Στους 24 οι άμαχοι νεκροί από ρωσική βόμβα σε ουκρανικό χωριό στο Ντονέτσκ - Χτύπησε συνταξιούχους που περίμεναν σε ουρά για τη σύνταξη (16)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (16)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (11)
-
Η Μέση Ανατολή στο έλεος του "εξαιρετισμού" (9)
-
Berenberg, Deutsche Bank, UBS, UniCredit: Και τώρα τα δύσκολα για τη Γαλλία και για την Ευρώπη – Πώς θα "απαντήσουν" ΕΚΤ, οίκοι αξιολόγησης και αγορές στο γαλλικό χάος (7)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
