Συνεχης ενημερωση
Εξαιρετικές επιδόσεις στην οικονομική χρήση 2011 πέτυχε η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, σε μία περίοδο που ο ασφαλιστικός κλάδος γνώρισε σημαντική μείωση της παραγωγής κατά 7% περίπου και αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα λόγω κυρίως του PSI Plus στα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Πιο συγκεκριμένα η Εταιρία σημείωσε:
Αύξηση των προ φόρων και προ PSI Plus κερδών της κατά 254% στα 13,8 εκ. ευρώ, έναντι 3,9 εκ. ευρώ της χρήσεως 2010. Το αντίστοιχο ποσό μετά το PSI Plus, διαμορφώθηκε στα 4,0 εκ. ευρώ αυξημένο κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Αύξηση του κύκλου εργασιών της (Καθαρά Ασφάλιστρα & Δικαιώματα Συμβολαίου) κατά 16,6% στα 152,8 εκ. ευρώ, έναντι 131,1 εκ. ευρώ της χρήσης 2010.
Αύξηση της Καθαρής Θέσης κατά 1,6 εκ. ευρώ, ή κατά 3,9%.
Αύξηση του Ενεργητικού της κατά 12,3% στα 257,0 εκ. ευρώ, έναντι 228,8 εκ. ευρώ της χρήσης 2010.
Αύξηση των ασφαλιστικών προβλέψεων της κατά 9,9% στα 189,2 εκ. ευρώ έναντι 172,2 εκ. ευρώ της προηγουμένης χρήσης.
Μείωση του δείκτη ζημιών στον Κλάδο Αυτοκινήτων κατά 10,4% στο 55,9%, έναντι 66,3% της χρήσης 2010.
Τα γενικά έξοδα της εταιρίας έκλεισαν στο 13,3% επί της παραγωγής, σημαντικά μειωμένα κατά 0,8% από τα αντίστοιχα της χρήσης 2010, λόγω της συνέχισης της πολιτικής της χρηστής διαχείρισης που ακολουθεί από ιδρύσεώς της.
Η ρευστότητα της εταιρίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα γεγονός που της επιτρέπει να έχει μηδενικό δανεισμό.
Τέλος, στον τομέα των επενδύσεων έγιναν όλες οι κατάλληλες κινήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την ποιοτική αναβάθμιση και γεωγραφική διασπορά του χρηματοοικονομικού χαρτοφυλακίου, το οποίο σε ποσοστό άνω του 85% είναι επενδεδυμένο σε Ευρωπαϊκά κρατικά και εταιρικά ομόλογα, με μέσο rating A+.
Παράλληλα η εταιρία συνεχίζει τις ενέργειές συμπλήρωσης της οργανωτικής της υποδομής, οι οποίες θα τις επιτρέψουν να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις του νέου εποπτικού πλαισίου λειτουργίας του κλάδου.
Κατόπιν αυτών, η εταιρία, βασιζόμενη στην αμέριστη συμπαράσταση των πελατών της, των μετόχων της και των εργαζομένων σε αυτή, προσβλέπει με αισιοδοξία στην επίτευξη των στόχων του 2012, που προβλέπουν αύξηση της παραγωγής κατά 8% και προ φόρων κέρδη 7 εκ. ευρώ.
-
18:41 Η Αργεντινή ενημέρωσε το ΔΝΤ ότι παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος spot
-
18:40 Σύσταση του Συνήγορου του Καταναλωτή προς ΖΕΝΙΘ και ΔΕΔΔΗΕ
-
18:28 Αλβανία: Η Diella -η υπουργός από Τεχνητή Νοημοσύνη- αναλαμβάνει τη διαχείριση των δημοσίων συμβάσεων
-
18:19 Ρωσία: Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Κρασνοντάρ για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου
-
18:18 Η Τουρκία κατέθεσε αίτημα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE
-
18:15 Pro Weeks: Τα πιο νόστιμα deals είναι στο efood
-
18:15 ΔΝΤ: Η Fed έχει περιθώριο να μειώσει τα επιτόκια, αλλά με προσοχή
-
18:13 Alpha Trust Ανδρομέδα: Μέρισμα €0,25/μτχ. και πρόγραμμα επανεπένδυσης για τους μετόχους
-
18:04 Χαμάς: Η ισραηλινή επίθεση στην Ντόχα δεν θα αλλάξει τα αιτήματα για εκεχειρία στη Γάζα
-
17:55 Μερτς: "Αντιμετωπίζουμε τη σοβαρότερη κατάσταση ασφαλείας στη μεταπολεμική ιστορία"
-
Το τοπ 5 των νησιών που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες για διακοπές
-
Κοινοί λογαριασμοί και καταμερισμός τόκων μεταξύ συνδικαιούχων: Φορολογικές συνέπειες και κίνδυνος άτυπης δωρεάς
-
Η "απελπισμένη" στροφή της Ρωσίας: Ο αγωγός Power of Siberia 2 σηματοδοτεί υποταγή στην Κίνα
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040
-
Το χάσμα μεταξύ τιμής και αξίας θα κλείσει. Ώρα για δράση
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ
-
Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η σημασία της σωστής καθοδήγησης
-
Πολωνικά ΜΜΕ: Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο Artemis II έκανε περιπολία στον εναέριο χώρο της Πολωνίας
-
Η νέα ανθρωπογεωγραφία του Αρείου Πάγου: Οι 9 νέοι Αντιπρόεδροι, οι 19 Αρεοπαγίτες και οι 9 Αντεισαγγελείς
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας
-
Το ελληνικό χρέος έως το 2040 (129)
-
Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 400 και πλέον πυραύλων αέρος-αέρος στη Φινλανδία (49)
-
Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητούν πέντε χώρες μετά τις εξελίξεις στην Πολωνία (45)
-
Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% ικανοποιήθηκε λίγο ή καθόλου από τα μέτρα της ΔΕΘ (33)
-
CNN: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε σοκ σε όλο το πολιτικό φάσμα (28)
-
Ο Πούτιν κάνει τη Ρωσία όλο και πιο υποτελή στην Κίνα (28)
-
Με διπλό μήνυμα σήμερα στην Αθήνα ο Αμερικανός κορυφαίος αξιωματούχος της ενέργειας (24)
-
Welt για Πολωνία: Πέντε ρωσικά drones πιθανότατα κατευθύνονταν προς βάση του ΝΑΤΟ (17)
-
WSJ: Ο Τραμπ τόνισε οργισμένα στον Νετανιάχου ότι η απόφαση για επίθεση στο Κατάρ δεν ήταν "σοφή" (17)
-
Αυστρία: Προς απαγόρευση της μαντίλας για κορίτσια κάτω των 14 ετών στα σχολεία (13)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
