Συνεχης ενημερωση
Οι οικονομικές επιδόσεις και αποτελέσματα τόσο της Εταιρείας, όσο και του Ομίλου, στην διάρκεια της χρήσης του 2011, συγκρινόμενα παράλληλα και με την προηγούμενη χρήση του 2010 έχουν ως ακολούθως:
α) ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 47,473 εκατ. Ευρώ και ο εταιρικός σε 46,906 εκατ. Ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 5,12% και 4,61% αντίστοιχα.
β) Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε επίπεδο Ομίλου σε 6,961 εκατ. Ευρώ και σε εταιρικό επίπεδο σε 6,926 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9,38% και 12,44% αντίστοιχα.
γ) Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν δια τον Όμιλο σε 3,894 εκατ. ευρώ, και δια την Εταιρεία σε 4,137 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,19% και 12,60% αντίστοιχα.
δ) Τα κέρδη μετά φόρων (EAT) ανήλθαν δια τον Όμιλο σε 3,084 εκατ. ευρώ, και δια την Εταιρεία σε 3,325 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27,44% και 26,43%% αντίστοιχα.
ε) Τέλος τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε 3,101 εκατ. ευρώ, έναντι 2,393 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2010, ήτοι ενισχύθηκαν σε ποσοστό 29,59%.
Επισημαίνονται τα ακόλουθα : i) Στα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης περιλαμβάνεται εισπραχθέν από την Εταιρεία ποσό509 χιλ.ευρώ που αποτελεί έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο έσοδο (είσπραξη δικαστικώς επιδικασθείσας αποζημίωσης) και ii) Τα μετά φόρων κέρδη του 2010 είχαν επιβαρυνθεί με296 χιλ.ευρώ που ήταν η έκτακτη εισφορά που επεβλήθη με τον ν. 3845/2010.
Εάν δεν συνυπολογίζονταν οι 2 ως άνω παράμετροι (i και ii), τότε τα μετά φόρων κέρδη της χρήσης 2011 θα σημείωναν οριακή μείωση, η οποία για την Εταιρία θα ανήρχετο σε 0,27% και για τον Όμιλο σε 1,44%.
-
10:13 Στην Αθήνα ο Αμερικανός "τσάρος" της ενέργειας Μπέργκαμ - Στο επίκεντρο το LNG
-
10:03 Copernicus: Ο Αύγουστος του 2025 ήταν ο τρίτος θερμότερος στα χρονικά
-
10:01 ΗΠΑ: Ο Τραμπ καταδικάζει τον φόνο Ουκρανής πρόσφυγα σε τρένο, αποστέλλοντας μήνυμα κατά της εγκληματικότητας
-
10:00 ABN Amro: Η ολλανδική κυβέρνηση μειώνει το μέριδιό της στην τράπεζα
-
09:56 ΣΤΑΣΥ: Προσαγωγή 5 ατόμων - Εντοπίστηκαν από drone του Μετρό
-
09:54 Real Estate Crowdfunding: Η νέα εποχή επενδύσεων στην αγορά ακινήτων
-
09:36 Υπόθεση Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα η φερόμενη επιστολή Τραμπ και το "βιβλίο γενεθλίων"
-
09:26 Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός"
-
09:19 Επιτετραμμένος πρεσβείας ΗΠΑ: "Πραγματικά σημαντικός παίκτης" η Ελλάδα - Χωρίς τον ηγετικό της ρόλο, ο Κάθετος Διάδρομος δεν θα ήταν εφικτός
-
09:13 Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου
-
Ονειρικές αποδόσεις με μερίσματα από τον ΔΑΑ
-
Η σιωπηλή φορολογική επανάσταση της Ιταλίας
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός"
-
Νηνεμία πριν από την καταιγίδα
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ
-
Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2026 - Όλα τα σενάρια
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά
-
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα Ευβοίας - Ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας
-
Πώς σπάζουν ολιγοπώλια και καρτέλ (25)
-
Ακίνητα και Ενοίκια, μετά τη ΔΕΘ: "Δεν αρμενίζουμε στραβά, στραβός είναι ο γυαλός" (6)
-
Το νέο κεντρώο κοστούμι του Αλέξη Τσίπρα και ο "πατριωτισμός" (5)
-
Τα οικονομικά των δικαστών: Ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ όταν υπηρετούν εκτός μονίμου κατοικίας (4)
-
Ώρα αποτίμησης για την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Το Μαξίμου μετράει τον αντίκτυπο των μέτρων (3)
-
Creta Farms: Σώθηκε ο τζίρος αλλά οι ζημιές εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ. - Πού ποντάρει (3)
-
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση από τη νέα χρονιά (3)
-
Η Γαλλία σε κρίση: Ο Μακρόν ξεμένει από λύσεις και οι αγορές παρακολουθούν (2)
-
Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ απορρίπτει διαταγή της δικαιοσύνης να τρέφονται καλύτερα οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι - "Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των εχθρών μας" λέει ο Νετανιάχου (1)
-
Κάλεσμα Σι στην ΕΕ για εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κίνα - "Ολοένα και πιο περίπλοκη η παγκόσμια κατάσταση" (1)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
