Συνεχης ενημερωση
Έναρξη άσκησης δικαιώματος μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές σχετικά με τη Β΄ σειρά του Μετατρέψιμου μη διαπραγματεύσιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ), ύψους 10.843.350,04 Ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, που εξέδωσε την 23η Σεπτεμβρίου 2011 η Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε., με Πληρεξούσιο Καταβολών την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία ΛτΔ, δυνάμει της αποφάσεως της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 06.11.2007, με όρους που εγκρίθηκαν και εξειδικεύτηκαν με τις από 25.10.2010, 14.01.2011, 23.02.2011, 11.03.2011 και 05.07.2011 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. 
Η Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε. ανακοινώνει ότι ημερομηνία μετατροπής είναι η 31η Μαρτίου 2012, κατά τα πιο κάτω οριζόμενα: 
Οι κ.κ. Ομολογιούχοι έχουν το δικαίωμα μετατροπής των ονομαστικών, έγχαρτων, μη διαπραγματεύσιμων ομολογιών σε μετοχές της Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε. για πρώτη φορά την 30.09.2011 και εφεξής ανά ημερολογιακό τρίμηνο, ήτοι κάθε 31.03, 30.06, 30.09 και 31.12 κάθε έτους, μέχρι την ημερομηνία λήξεως της Β΄ σειράς του ΜΟΔ. Οι ομολογιούχοι δύνανται να ζητούν τη μετατροπή των εν λόγω τίτλων σε μετοχές της Εταιρείας μόνο κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες μετατροπής, νοούμενου ότι αν οι ημερομηνίες μετατροπής δεν συμπίπτουν με εργάσιμη ημέρα, ως ημερομηνία μετατροπής θα νοείται η αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα. 
Λόγος Μετατροπής : 2.099 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά ψήφου ονομαστικής αξίας 0,34 Ευρώ η κάθε μία ανά 1 ομολογία και με τιμή μετατροπής 0,34 Ευρώ ανά μετοχή. 
Οι κ.κ. Ομολογιούχοι θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους και να μετατρέπουν τις ομολογίες σε μετοχές ακολουθώντας την εξής διαδικασία: 
Τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία μετατροπής, να απευθύνουν στη Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε., μέσω του Πληρεξουσίου Καταβολών, της Τράπεζας Κύπρου, ανέκκλητη έγγραφη δήλωση δια της οποίας θα ασκούν το δικαίωμα μετατροπής κατά την 31η Μαρτίου 2012 (αναφέροντας τον Κωδικό Αριθμό Μερίδας Επενδυτή τους στο Σ.Α.Τ.) και παραδίδοντας ταυτόχρονα στην Τράπεζα Κύπρου, τους τίτλους των ομολογιών που κατέχουν και των οποίων ζητείται η μετατροπή (προκειμένου να παραδοθούν στη Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε. και εν συνεχεία να ακυρωθούν). Συνεπώς για την ανωτέρω ορισθείσα ημερομηνία μετατροπής, δηλαδή την 31η Μαρτίου 2012, η πιο πάνω έγγραφη δήλωση πρέπει να έχει απευθυνθεί στη Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε. μέσω της Τράπεζας Κύπρου μέχρι και την 27η Μαρτίου 2012. 
Σε περίπτωση μετατροπής ομολογιών σε μετοχές, οφείλονται στον μετατρέποντα Ομολογιούχο Δανειστή οι δεδουλευμένοι τόκοι έως την ημερομηνία μετατροπής. 
Η πίστωση των νέων μετοχών στις μερίδες των δικαιούχων, καθώς και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα λάβουν χώρα μετά τις αντίστοιχες εγκρίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ο νόμος ορίζει. 
Για τυχόν διευκρινήσεις ή πληροφορίες οι κ.κ. Ομολογιούχοι θα μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας, υπεύθυνος κος Θρασύβουλος Τσαμούρης (τηλ. 210 5386422, Κηφισού 6, Τ.Κ. 12242, Αιγάλεω Αττικής) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- 
                                23:05 Η Ουκρανία αποστέλλει ειδικές δυνάμεις στο πολιορκημένο Ποκρόβσκ
- 
                                23:01 Δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να συνεχίσει το πρόγραμμα SNAP για την αγορά τροφίμων από τα φτωχά νοικοκυριά,
- 
                                22:46 Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την κατάργηση των κυρώσεων του Ceasar Act κατά της Συρίας
- 
                                22:34 Τραμπ: "Ο χριστιανισμός απειλείται στη Νιγηρία από τους ισλαμιστές"
- 
                                22:23 Ένταση στα Εξάρχεια - 14 προσαγωγές
- 
                                22:11 Τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης: Δύο νεκροί από φωτιά σε διαμέρισμα
- 
                                22:03 Amazon-boost στη Wall Street
- 
                                22:02 Μικρά κέρδη για το πετρέλαιο μετά από ασταθή διαπραγμάτευση
- 
                                21:56 Βουλγαρία: Προσωρινό "μπλόκο" στις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου στην ΕΕ
- 
                                21:44 Απώλειες 1% για τον χρυσό εν μέσω αβεβαιότητας για τη μείωση των επιτοκίων
- 
                                Ξεχάστε τον χρυσό, άλλο είναι το πραγματικό μέταλλο της ημέρας
- 
                                "Ανταρσία" Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας - Δεν άρουν τους περιορισμούς στο εμπόριο με την Ουκρανία
- 
                                Είναι μικρά, κίτρινα και στρογγυλά και μας δείχνουν γιατί δεν λειτουργούν οι δασμοί του Τραμπ
- 
                                Στη φυλακή ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ που είχε "ξεχάσει" να αποδώσει ΦΠΑ πολλών χιλιάδων ευρώ
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen
- 
                                Πρόταση της ΕΕΝ για ελληνικά πολεμικά πλοία στο πρόγραμμα SAFE
- 
                                FT: Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση στη Βουδαπέστη μετά τις ακραίες απαιτήσεις του Πούτιν - Ένταση στο τηλεφώνημα Ρούμπιο-Λαβρόφ
- 
                                Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν
- 
                                Νέα τραπεζική διόρθωση στο Χρηματιστήριο με επιπλέον πίεση από HelleniQ Energy
- 
                                Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια ακίνητο της οικογένειας Μαλαματίνα στη Μύκονο
- 
                                Η "Οικονομία των Καφενείων" δεν είναι αστείο (111)
- 
                                ΕΛΤΑ: Το λουκέτο σε 204 καταστήματα και το δύσκολο στοίχημα της εξυγίανσης (68)
- 
                                Πόσο μα πόσο λείπουν στη χώρα μας και άλλες Τυχεροπούλου, και άλλα τέτοια διαμάντια! (31)
- 
                                ΕΥΔΑΠ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας – Οι αλλαγές και τα επόμενα βήματα (15)
- 
                                Ανακοίνωση ΕΛΤΑ: Κανένας Έλληνας δεν θα μείνει χωρίς ταχυδρόμο και κανένα νησί χωρίς κατάστημα (10)
- 
                                Τι βλέπει ο Ε. Μυτιληναίος και αγοράζει Metlen (10)
- 
                                Η μαζική αμφισβήτηση ελέγχων και προστίμων της εφορίας - Πόσοι προσφεύγουν και πόσοι δικαιώνονται (8)
- 
                                Κ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ΕΛΤΑ πάνω από 250 εκατ. ευρώ - Η λίστα με τα 204 καταστήματα που κλείνουν (7)
- 
                                Eurostat: Στο 1,7% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο στην Ελλάδα - Ο πέμπτος χαμηλότερος στην ευρωζώνη (7)
- 
                                Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη του "Ευαγγελισμού" - Έξι συλλήψεις για την επίθεση κατά Βορίδη (7)
 
        ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
     
                    
                 
                 
                
 
                         
     
                         
                         
