Συνεχης ενημερωση
Η INTRASOFT International, η κορυφαία Ευρωπαϊκή εταιρεία με αποδεδειγμένα επιτυχή εμπειρία 20 ετών στην ευρωπαϊκή αγορά των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, επιλέχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας, με έδρα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, να αναλάβει το έργο -ύψους 1,8 εκατ. ευρώ- συντήρησης του SafeSeaNet, του πανευρωπαϊκού δικτύου ανταλλαγής ναυτιλιακής πληροφορίας μεταξύ των ναυτιλιακών αρχών των κρατών-μελών της ΕΕ.
Το έργο αυτό αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τη δυνατή ευρωπαϊκή εμπειρία, την αποδεδειγμένη ικανότητα και την επιτυχή μακρόχρονη πορεία της INTRASOFT International στην ανάληψη και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας, σύνθετων και καθοριστικής σημασίας έργων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στα πλαίσια της σύμβασης αυτής, η INTRASOFT International θα υποστηρίξει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό στην παρακολούθηση περισσότερων από 20.000 πλοίων στα Ευρωπαϊκά και παγκόσμια ύδατα, την παρακολούθηση και αντιμετώπιση ατυχημάτων, την αντιμετώπιση της πετρελαϊκής ρύπανσης, τη δορυφορική παρακολούθηση και την εξ αποστάσεως αναγνώριση και παρακολούθηση πλοίων.
Το SafeSeaNet είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο δημιούργησε και διαχειρίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας, για την εναρμόνιση του τρόπου ανταλλαγής δεδομένων που αφορούν στη ναυτιλία. Το δίκτυο αυτό καθιστά δυνατή την επικοινωνία μεταξύ των ναυτιλιακών αρχών των κρατών-μελών και βασίζεται κυρίως σε πληροφορίες που συλλέγονται και ανταλλάσσονται μεταξύ των κέντρων AIS (σύστημα αυτόματου εντοπισμού), VTS (σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας των πλοίων (Vessel Traffic Service) και MRCC (κέντρο συντονισμού διάσωσης).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη νέα Ευρωπαϊκή επιτυχία της εταιρίας μας, προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στη στρατηγική της ενδυνάμωσης της Ευρωπαϊκής μας παρουσίας, καθώς και της διεθνούς επέκτασης της δραστηριότητάς μας. Η ανάθεση της εν λόγω σύμβασης δείχνει ότι η εταιρεία μας διαθέτει δυνατή πανευρωπαϊκή φήμη ως αξιόπιστος εταίρος στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών, ο οποίος μπορεί να προσφέρει λύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία σε πελάτες με απαιτήσεις για ιδιαίτερα σύνθετες και κρίσιμες επιχειρησιακές εφαρμογές σε ολόκληρη την Ευρώπη.»
###
Σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας είναι ένας από τους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου Erika στα ανοιχτά της Γαλλίας το 1999 και αργότερα το ναυάγιο του Prestige στα ανοιχτά της Ισπανίας το 2002 οδήγησαν την ΕΕ στην απόφαση να ιδρύσει τον οργανισμό αυτό. Με έδρα του τη Λισαβόνα, ο Οργανισμός παρέχει τεχνική βοήθεια και συμβουλευτική υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη και εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Έχει επίσης αναλάβει επιχειρησιακά καθήκοντα στους τομείς της αντιμετώπισης της πετρελαϊκής ρύπανσης, της δορυφορικής παρακολούθησης και της εξ αποστάσεως αναγνώρισης και παρακολούθησης πλοίων.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.emsa.europa.eu
Σχετικά με την INTRASOFT International
Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες πληροφορικής στον Ευρωπαϊκό χώρο. Απασχολεί 1.500 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες στις περισσότερες από τις 27 χώρες της ΕΕ, εκπροσωπούν 20+ διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν 18+ γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Ελλάδα, Ιορδανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Δανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Μολδαβία, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Φιλιππίνες), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε 68 χώρες παγκοσμίως. Είναι θυγατρική της εισηγμένης στο ΧΑΑ, INTRACOM Holdings, από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς τεχνολογικούς ομίλους στη νοτιοανατολική Ευρώπη με πάνω από 35 χρόνια δραστηριοποίηση. Τον Οκτώβριο 2011, η INTRACOM Holdings ανακοίνωσε τη διαδικασία συγχώνευσης της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM IT SERVICES και της κατά 99,9% θυγατρικής της τελευταίας INTRASOFT INTERNATIONAL που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, η οποία και ολοκληρώθηκε με το τέλος του 2011. Η συγχώνευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής της INTRACOM Holdings για ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της στις διεθνείς αγορές. Το νέο διεθνές σχήμα θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη συσσωρευμένη ευρωπαϊκή εμπειρία του Ομίλου και θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξή του στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.
-
20:36 Στη φυλακή ο ιερέας - YouΤuber και τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
-
20:28 Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών: "Θολές ημερομηνίες και αόριστες διαβεβαιώσεις για τις πληρωμές – Αν δεν δούμε χρήματα, κλιμακώνουμε τον αγώνα"
-
20:24 Βόρεια Μακεδονία: Σκάνδαλο με τις κοινοτικές επιδοτήσεις για τον αγροτικό τομέα - Πέντε συλλήψεις
-
20:14 Formula 1: O Τότο Βολφ πουλάει μέρος του ποσοστού του στη Mercedes έναντι 6 δισ. δολαρίων
-
20:10 Ιράν: Δηλώνει ότι εξάρθρωσε "δίκτυο κατασκοπείας" των ισραηλινών και αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών
-
20:05 Αμερικανός πολίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
-
20:01 Περισσότερα δάνεια, γενναιόδωρα μερίσματα και συμπληρωματική εξαγορά οι στόχοι της Τράπεζας Κύπρου
-
20:00 Μήπως… αρχίζει και σκάει η φούσκα της ΑΙ; Τι βλέπουν οι μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι για τη νέα μανία που θυμίζει την dotcom
-
19:57 EXAE: Η αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ για την αναθεωρημένη Δημόσια Πρόταση της Euronext
-
19:56 Ουκρανία: Επτά κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο διαφθοράς ύψους $100 εκατ. - Μεταξύ τους και πρώην συνεργάτης του Ζελένσκι
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε
-
Πώς μια επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο ανατινάζει τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας
-
Τα γαλάζια σου γράμματα…
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ
-
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα των 250 ευρώ – Τα κριτήρια
-
Πλειστηριασμοί: Νέο σφυρί για τις εγκαταστάσεις της MLS Πληροφορική – Η άνοδος και η πτώση
-
"Τινάζει τη μπάνκα στον αέρα" ο Ορμπάν υπό τον φόβο εκλογικής ήττας - Αυξάνει το έλλειμμα, φορολογεί τις τράπεζες
-
Αν η οπλοκατοχή του απλού πολίτη καταργηθεί, τότε όπλα θα έχουν μόνο οι εγκληματίες (149)
-
Τα γαλάζια σου γράμματα… (56)
-
Το υπόβαθρο του ιστορικού ανταγωνισμού της Γερμανίας προς την Ελλάδα (32)
-
Δημοσκόπηση Interview: Στο 29,2% η ΝΔ - "Πρασινίζουν" Κρήτη, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρος (31)
-
Δεν βάζει μόνο το Βέλγιο "μπλόκο" στην κατάσχεση των ρωσικών assets - Τα υπόλοιπα εμπόδια εντός ΕΕ (10)
-
Ρεύμα από πυρηνικά στην Ελλάδα: Τζίρος 2,4 δισ. ευρώ και 8.000 νέες θέσεις εργασίας από σταθμό 1GW (9)
-
Τι προμερίσματα δίνουν οι τράπεζες και πότε (8)
-
COVID: Σαφέστερη εικόνα των μακροχρόνιων επιπτώσεων (8)
-
Πόσο έχουν φτάσει οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες - Τα πιο πρόσφατα στοιχεία (7)
-
Ν. Καραχάλιος για κόμμα Καρυστιανού: "Ήταν έτοιμο, θα κάναμε ανακοινώσεις στις 24 Ιουλίου στα Χανιά" (6)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ