Συνεχης ενημερωση
- Πωλήσεις: Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 1% το 2011. Η αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 2% στις αναπτυσσόμενες αγορές υπερ-αντισταθμίστηκε από αντίστοιχη μείωση κατά 3% στις ανεπτυγμένες αγορές και κατά 1% στις αναδυόμενες αγορές.
- Κατηγορίες προϊόντων: Ο όγκος πωλήσεων των ανθρακούχων αναψυκτικών και των ποτών ενέργειας αυξήθηκε κατά 2% και 29% αντιστοίχως το 2011. Ο όγκος των εμφιαλωμένων νερών και των χυμών υποχώρησε κατά 7% και 8% αντίστοιχα.
- Brands: Τα βασικά σήματα ανθρακούχων αναψυκτικών κατέγραψαν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το συνολικό όγκο πωλήσεων του Ομίλου: οι πωλήσεις της Coca-Cola αυξήθηκαν κατά 5%, της Coca-Cola Zero κατά 7%, ενώ της Fanta και της Sprite κατά 1% έκαστη.
- Αύξηση μεριδίων αγοράς: Το 2011 διατηρήσαμε ή ενισχύσαμε το μερίδιο αγοράς σε όγκο στα ανθρακούχα αναψυκτικά σε 25 από τις 28 αγορές μας.
- Συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη: Παρά το γεγονός ότι ο συνολικός όγκος και τα καθαρά έσοδα παραμένουν κοντά στα επίπεδα του προηγουμένου έτους, η συνεχιζόμενη αρνητκή επίδραση του κόστους πρώτων υλών και οι επίμονες οικονομικές προκλήσεις στις αγορές μας, σε συνδυασμό με το δυσμενές μείγμα αγορών και επιδράσεων συναλλαγματικών ισοτιμιών, είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών κατά 21%.
- Καθαρές ταμειακές ροές και κεφαλαιουχικές δαπάνες: Το 2011, οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε €438 εκατ. Σχεδιάζουμε να επενδύσουμε σωρευτικά σε κεφαλαιουχικές δαπάνες €1,45 δις για την περίοδο 2012-2014. Αναμένουμε να δημιουργήσουμε καθαρές ταμειακές ροές €1,45 δις στην ίδια περίοδο.
Ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε:
«Ο ρυθμός αύξησης των εσόδων από τις πωλήσεις ξεπέρασε αυτόν του όγκου των πωλήσεων, τόσο στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, όσο και σε ετήσια βάση. Παρά τις εξαιρετικές προκλήσεις των οικονομικών συνθηκών στις περισσότερες αγορές μας, τα καθαρά έσοδα ανά κιβώτιο,σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, αυξήθηκαν κατά 4% στο σύνολο του έτους. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε τόσο μέσω της αύξησης όσο και μέσω της διατήρησης του μεριδίου αγοράς μας σε όγκο στα ανθρακούχα αναψυκτικά σε είκοσι πέντε από τις είκοσι οκτώ αγορές μας το 2011.
Κατά το τρέχον έτος το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και το αρνητικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται ότι θα συνεχιστούν. Επίσης, το 2012 θα είναι μια ακόμα χρονιά σημαντικών πιέσεων στο κόστος των πρώτων υλών. Σε αυτό το περιβάλλον θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας ώστε να βελτιστοποιήσουμε την αποδοτικότητα μας και να μειώσουμε περεταίρω τα κόστη μας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της στρατηγικής μας για αύξηση των καθαρών εσόδων και θεωρούμε ότι θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα καθαρά έσοδα πωλήσεων ανά κιβώτιο, σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, ενώ παράλληλα ενισχύουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά.
Κατά το 2012 στοχεύουμε να διατηρήσουμε τη δημιουργία ισχυρών καθαρών ταμειακών ροών εστιάζοντας στη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική κοστολογική βάση μέσω των πρωτοβουλιών μας για τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας.»
*Δείτε τα αποτελέσματα της Coca Cola 3Ε στη στήλη "Σχετικά αρχεία".
-
09:44 Μεγάλη ρωσική πυραυλική επίθεση - Εκρήξεις στο Κίεβο - Μαχητικά σήκωσε η Πολωνία
-
09:34 Ευρωπαϊκοί κίνδυνοι
-
09:28 Μπλόκα: Στις 12:00 κλείνει η Εθνική προς Αθήνα στα Μάλγαρα – Το μεσημέρι η κρίσιμη σύσκεψη στη Νίκαια
-
09:14 Εκεχειρία συμφώνησαν Καμπότζη - Ταϊλάνδη - Απευθείας συνομιλίες αρχίζουν οι δύο ασιατικές χώρες
-
08:55 Η Ελλάδα τελειώνει νωρίτερα με τα ακριβά δάνεια του πρώτου μνημονίου
-
08:45 Ο Μητσοτάκης απέναντι στους "πρώην"
-
08:39 Περιζήτητα τα πολυτελή ακίνητα
-
08:27 Ξεπερνά το 80% το ποσοστό των οφειλών που ρυθμίζουν οι μεγάλοι servicers - Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες για τα κόκκινα δάνεια
-
08:18 Τηλεπικοινωνίες: Το νέο στοίχημα των παρόχων δεν είναι το δίκτυο αλλά το "πακέτο"
-
08:08 Οι πέντε βασικές οικονομικές προκλήσεις του Προϋπολογισμού του 2026
-
Oι ελαφρύνσεις στη φορολογία ακινήτων από 1η Ιανουαρίου 2026
-
Τραμπ: Γιατί δε θα νικήσει οικονομικά την Κίνα
-
Τηλεπικοινωνίες: Το νέο στοίχημα των παρόχων δεν είναι το δίκτυο αλλά το "πακέτο"
-
Ο Μητσοτάκης απέναντι στους "πρώην"
-
Το αβέβαιο νέο έτος
-
Η Ελλάδα τελειώνει νωρίτερα με τα ακριβά δάνεια του πρώτου μνημονίου
-
Περιζήτητα τα πολυτελή ακίνητα
-
Ξεπερνά το 80% το ποσοστό των οφειλών που ρυθμίζουν οι μεγάλοι servicers - Πιο αισιόδοξοι οι Έλληνες για τα κόκκινα δάνεια
-
Μπορεί η Σανάε Τακαΐτσι να σώσει την Ιαπωνία από μια οικονομική κρίση;
-
Οι πέντε βασικές οικονομικές προκλήσεις του Προϋπολογισμού του 2026
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ