Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 31-Αυγ-2006 17:35

    Moda Bagno: Αύξηση στον κύκλο εργασιών στο εξάμηνο

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
    Ζημιές παρά την αύξηση στον κύκλο εργασιών εμφάνισε η Moda Bagno κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
     
    Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό ο κύκλος εργασιών της Moda Bagno παρουσίασε αύξηση 11% και 10,4% σε επίπεδο ομίλου, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε 15,7 και 16,75 εκατ. ευρώ για την εταιρεία και τον όμιλο αντίστοιχα.
     
    Το μεικτό κέρδος παρουσίασε αύξηση 10,5% και 11,3% και ανήλθε σε 7,08 και 7,85 εκατ. ευρώ για την εταιρεία και τον όμιλο αντίστοιχα. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών εξόδων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 26,7 % για την εταιρεία και 6% για τον όμιλο σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο και ανήλθαν σε 1,65 και 1,54 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
     
    Τα προ φόρων κέρδη παρουσιάζουν αύξηση σε επίπεδο εταιρείας και ομίλου κατά 123% και 134% αντίστοιχα και διαμορφώθηκαν σε 0,84 και 0,62 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
     
    Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας παρουσιάζονται αρνητικά σε επίπεδο εταιρείας και ομίλου, 0,39 και 0,59 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, κυρίως λόγω καταλογισμού φόρων επί λογιστικών διαφορών τακτικού ελέγχου για τις χρήσεις 2000-2004 (πέντε χρήσεις),και συναλλαγματικών διαφορών για τη θυγατρική στην Τουρκία μη πραγματοποιηθέντων (unrealized) στο μεγαλύτερο μέρος τους.
     
    Όπως, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα παραπάνω γεγονότα δεν επηρεάζουν την ρευστότητα και λειτουργία της εταιρείας και του ομίλου λόγω:
    α) της σημαντικής αύξησης, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, των εισροών από λειτουργικές δραστηριότητες κατά 1,38 και 1,54 εκατ. ευρώ για την εταιρεία και τον όμιλο αντίστοιχα,
     
    β) του σημαντικά αυξημένου όγκου παραγγελιών προς εκτέλεση τις επόμενες περιόδους,
     
    γ) της αυξημένης απόδοσης των λειτουργιών,
     
    δ) του περιορισμού του κόστους χρήσης ξένων κεφαλαίων,
     
    ε) της ευνοϊκής διακύμανσης στις αγορές συναλλάγματος σε σχέση με τις θυγατρικές εξωτερικού και της δυναμικής όγκου πωλήσεων που έχουν αναπτύξει και σταθεροποιήσει.
     
    Τέλος ο όμιλος είναι σε διαρκή εξέταση και εφαρμογή πολιτικών για την ενίσχυση του brand με στόχο την ικανοποίηση, σε υψηλότερο βαθμό, των αναγκών των πελατών σε σχέση με την ποιότητα και τρόπο ζωής καθώς και τις διαμορφούμενες οικονομικές συνθήκες.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ