Συνεχίστηκε η αυξητική τάση των πωλήσεων του ομίλου Intracom Holdings στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση ο όμιλος εμφανίζει ρεκόρ 5ετίας στην υπογραφή νέων συμβάσεων, ενώ σημειώνεται ότι αρνητική επίπτωση στα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου προήλθε από χρεωστικές διαφορές και φόρους από τη συναλλαγή «πώλησης υπο-ομίλου».
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο ενισχύθηκε κατά 28,4% και ανήλθε στα 331,5 εκατ. ευρώ. Βελτίωση της τάξεως του 34,2% παρουσίασαν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα 39,3 εκατ. ευρώ, καθώς και τα κέρδη προ τόκων, φόρων (ΕΒΙΤ) που σημείωσαν αύξηση 54,7 % και έφτασαν τα 19,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2005.
Στη μητρική εταιρία τα προ φόρων κέρδη είναι 15,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 5,9 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι υπογραφές αξίας 406,6 εκατ. ευρώ νέων συμβάσεων του ομίλου Intracom Holdings κατά το α΄ εξάμηνο του 2006 σημείωσαν ρεκόρ 5ετίας και προήλθαν κατά 54% από τις διεθνείς δραστηριότητες. Αναλυτικά, οι νέες συμβάσεις προέρχονται για τις Τηλεπικοινωνίες 108,5 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα και 154,8 εκατ. ευρώ από το εξωτερικό, για τα Αμυντικά Συστήματα 0,2 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα και 21,0 εκατ. ευρώ από το εξωτερικό και για την Πληροφορική 10,8 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα και 42,6 εκατ. ευρώ από το εξωτερικό.
Όσον αφορά την κατανομή των πωλήσεων στις βασικές δραστηριότητές του Ομίλου (μετά την αφαίρεση των ενδο-ομιλικών πωλήσεων), το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τα τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και υπηρεσίες με 185,7 εκατ. ευρώ.
Ακολουθούν οι πωλήσεις του τομέα ΙΤ Services με 51,7 εκατ. ευρώ και του τομέα Αμυντικών Εφαρμογών με 38,8 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις των Κατασκευών και του τομέα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ανήλθαν σε 36,8 εκατ. ευρώ και 15,9 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, ενώ οι λοιπές μη κατανεμηθείσες πωλήσεις ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ.
Στον όμιλο τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 11,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα καθαρά αποτελέσματα του ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤAM), επηρεάσθηκαν αφενός από τη διαφορά ύψους 19,1 εκατ. ευρώ που προκύπτει μεταξύ του τιμήματος της πώλησης του 51% της INTRACOM TELECOM και της καθαρής θέσης της ενοποιημένης οικονομικής κατάστασης της πωληθείσας εταιρίας, που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό “κέρδη / ζημίες από πώληση υποομίλου”, και αφετέρου από τους φόρους επί της συναλλαγής μεταβίβασης ύψους 6,9 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα - 18,1 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η παρούσα αξία των προσδοκώμενων κερδών από τα συμφωνηθέντα με τη AFK SISTEMA έσοδα 300 εκατ. ευρώ για την Intracom Telecom δεν ελήφθη υπόψη στον παραπάνω υπολογισμό.
Σχετικά με την Hellas On Line η εξαγορά της οριστικοποιήθηκε στις 31/01/2006 και κατά συνέπεια, τα αποτελέσματά της αφορούν την περίοδο 01/02/2006-30/06/2006 και ενοποιούνται πλήρως για την ίδια περίοδο. Το κεφαλαιακό κέρδος από την πώληση της συμμετοχής της Intracom Holdings στη Forthnet, ύψους 12,0 εκατ. ευρώ., περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα εκμετάλλευσης της μητρικής και του Ομίλου για το 1ο εξάμηνο του 2006. Επίσης, στα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου 2005 συμπεριλαμβανόταν καθαρό χρηματοοικονομικό κέρδος 5,3 εκατ. ευρώ από αποτίμηση παραγώγου προϊόντος.
Σε ό,τι αφορά τη μητρική Intracom Holdings τα αποτελέσματά της έχουν ως εξής: πωλήσεις: 13,3 εκατ. ευρώ, κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) 17,2 εκατ. ευρώ, κέρδη προ τόκων, φόρων (ΕΒΙΤ) 15,4 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) 15,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη (ΕΑΤ) 5,9 εκατ. ευρώ.