Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 30-Αυγ-2006 14:33

    Kleemann: Αύξηση τζίρου και καθαρών κερδών ομίλου

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
     
     
    Με σημαντική αύξηση πωλήσεων αλλά και κερδοφορίας τόσο σε ενοποιημένο επίπεδο όσο και σε επίπεδο μητρικής εταιρείας ολοκλήρωσε το πρώτο εξάμηνο του 2006 η Kleemann Hellas, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
     
    Ειδικότερα, αύξηση σε ποσοστό 51,4% κατέγραψαν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας, τα οποία ανήλθαν σε 8,10 εκατ. ευρώ έναντι 5,35 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
     
    Αύξηση 72,5% σημείωσαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, που διαμορφώθηκαν σε 5,95 εκατ. ευρώ έναντι 3,45 εκατ. ευρώ το 2005.
     
    Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου βελτιώθηκαν 44,96% σε 9,06 εκατ. ευρώ έναντι 6,25 εκατ. ευρώ πέρσι.
     
    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε 6,9% και διαμορφώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2006 σε 40,35 εκατ. ευρώ έναντι 37,76 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του προηγούμενου χρόνου.
     
    Σημειώνεται ότι, ο κύκλος εργασιών του 2005 περιλάμβανε και τις πωλήσεις της θυγατρικής Leistritz GmbH, συμμετοχή την οποία η εταιρεία στις αρχές του 2006 πούλησε και ως εκ τούτου δεν ενοποιείται στην παρούσα περίοδο.
     
    Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν το εξεταζόμενο διάστημα κατά 24,2% και διαμορφώθηκαν σε 6,21 εκατ. ευρώ από 5,00 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του προηγούμενου χρόνου.
     
    Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της μητρικής ανήλθαν σε 5,14 εκατ. ευρώ το 2006 από 3,37 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα του 2005, ενισχυμένα κατά 52,5%, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 6,71 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2006 από 6,12 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση 9,64%.
     
    Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 36,34 εκατ. ευρώ έναντι 31,19 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του προηγούμενου χρόνου, σημειώνοντας άνοδο κατά 16,5%. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Kleemann Hellas, η σημαντική ενίσχυση των ενοποιημένων οικονομικών μεγεθών οφείλεται στην ανοδική πορεία των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου, στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών της εισηγμένης, αλλά και στην προώθηση νέων προϊόντων στην αγορά.
     
    Παράλληλα, τις φετινές οικονομικές καταστάσεις δεν βαρύνουν πλέον τα ζημιογόνα αποτελέσματα της LEISTRITZ GmbH. Σημειώνεται ότι για το σύνολο του 2006 η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει ενοποιημένες πωλήσεις περί τα 81,05 εκατ. ευρώ (79,24 εκατ. ευρώ το 2005), ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) 15,80 εκατ. ευρώ (12,15 εκατ. ευρώ το 2005), ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 12,22 εκατ. ευρώ (9,78 εκατ. ευρώ το 2005) και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας στον όμιλο 8,50 εκατ. ευρώ (6,53 εκατ. ευρώ το 2005).  

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ